LU SZF

Labdien, vai kads varetu atrakstit kaut ko par LU Socialo Zinatnu fakultati? Kadi pasniedzeji, un nodarbibas? Vai ir kadas sudzibas?

L Lie 29.05.2009

Atbildes (5)

H Hmm 29.05.2009

Uz kādu studiju programmu tu tēmē ? Neesmu tur mācījusies, tāpēc netver pārlieku nopietni, bet man ir radies iespaids, ka tur neko sakarīgu nemāca (luis vari apskatīties ko tur māca) un to pašu neiemāca, toties viegli dabūt atzīmes (tas gan ir dzirdēts no cilvēka, kas jau strādāja attiecīgajā specialitātē, no kā var secināt, ka varbūt, a.) ja no tā neko nejēdz kaut ko iemāca vai arī, b.) ka vienkārši pret šādiem cilvēkiem ir priviliģēta attieksme), turklāt konkurss ir nenormāls (arī par to luis ir dati, ja nolem tur stāties vari LU lapā paskatīties formulu pēc kuras rēķina punktus - ja nesanāk tuvu pie 1000 un iepriekšēja gada konkurss bijis liels, padomā vai maz ir cerība tev tur tikt un paskaties laicīgi vai to pašu nevar mācīties citā augstskolā). Īsāk sakot - man ieteica tur nemācīties, jo tas esot bezjēdzīgi.

Z zoja 31.05.2009

Es 2 gadus nomācījos (nomocījos) komunikācijas zinātnē. Tas viss ir liels mīts, ka baigi foršā studiju programma, ārā nāk baigie žurnālisti utt. Viss viens liels konveijers. Pasniedzēji tevi neciena kā studentu, lai izpelnītos normālas atzīmes, jālien konkrētā vietā...Turklāt, ar dekāni vispār nevar ielaisties, nedod dievs sanāks saķeršanās. Pazemos kā pēdējo mēslu, un vispār neņems vērā tavu viedokli.

Aiztinos no šīs skolas, jo labi ja trešā daļa kursabiedru skolu pabeidza, pasniedzēju "atsaucības un ieinteresētības" dēļ.

Tagad mācos privātajā augstskolā pa to pašu līniju. Super. Vēlos tik, kaut nebūtu 2 gadus LU bezjedzīgi pazaudējusi.

U Uģis riktigais 01.06.2009

Konveijers,ta konveijers,ko darīsi ar augstāko izglītību lauksaimniecībā,ja Latvijā nav lauksaimniecības? Māsiņ,apdomā labi,lai veicaas! /var jau būt,ka sociālajā jomā veiksies labāk /

Z Zum-zum 03.06.2009

Uģi -Kāda lauksaimniecība? Ko Tu tur runā? :D
Pati mācos LU, SZF, Kom.zin, SA. Un ir OK. Nevienam pasniedzējam, nekur nav jālien, ja vien pašam studentam ir daudz maz normāla attieksme pret studijām. Ja laikā nodod darbus, apmeklē lekcijas un vispār - piedalās studiju darbā, tad viss ir ok un pasniedzēji tiešām feini. Protams, cita lieta ir tiem, kas visu gadu krāj parādus un tad pirms sesijas gribu visu tā elementāri nokārtot...tad gan var sanākt paziepēties, bet paši vien vainīgi. Tulīt būšu pabeigusi 2. kursu (no 3) un NE REIZI nav bijusi vajadzība kādam kaut kur "līst". Kāda Tev būs attieksme pret studijām un pasniedzējiem, tāda būs viņiem pret Tevi. Piekritīšu, ka dekāne nav no tām mīļākajām, bet, patiesībā, ja viss ir ok, tad ar viņu nemaz nav nepieciešams īpaši komunicēt...tik vien kā dažos semināros. Fakultātē ir pasniedzēji - leģendas, bet tas vienkārši ir jāiztur :) Jo ir stingras prasības, riktīgs eksāmens, bet mācoties visu var izdarīt (man izdevās :) )
Rezumē - ja Tevi intersē tie studiju virzieni, kurus piedāva SZF, tad droši mēģini stāties. Studiju slodze nav pārāk liela (ja piem., salīdzina ar RSU 'mediķiem'), bet tāpat ir lietas, kas IR jādara. Tu pats/i izvēlies savu studiju ceļu - ja zini, ka mācīsies un studijas Tev būs 1. vietā, tad viss būs lieliski. Ja zini, ka taisīsi parādus un gribēsi pēc tam viegli 'izšļūkt', tad laikam labāk iet uz kādu privāto augstskolu.
Es neko sliktu teikt nevaru...protams, ir sanākušas saķeršanās (vieglā līmenī) ar kādu pasniedzēju utml., bet kur gan negadās?
Par studiju kvalitāti: Kā jau minēju - viss atkarīs no Tevis paša/s. Ir iespēja lasīt visu pasniedzēju uz mājām uzdoto/ieteikto literatūru un ir iespēja darīt visu uz 'ka tik sekmīgi'. Nu tad beigās arī ir: Labas zināšanu bagāža vai - Pa visiem šiem gadiem NEKO neesmu iemācījies...un pie visa vainīga ir fakultāte/pasniedzēji un visi citi, tikai ne es pats!
Un konveijera nav...nezinu, kur Jūs kaut ko tādu saskatījāt??? Pasniedzēji vienmēr ir atsaucīgi, dod savus mob. tel. numurus; atbild uz e-pasta vēstulēm utt.
Un turklāt klāt pie visa šī - ir jaunas, izremontētas telpas, modernas tehnoloģijas, ļoti laba līmeņa bibliotēka, īsāk sakot - patīkama studiju vide.
Ja vēlies vēl kaut ko noskaidrot, droši raksti uz e-pastu :)

P Pavārs 03.06.2009

Pusgadu pabiju neklaatienee, un atsauksmes tikai taas sliktaakaas, lekcijas taa jau notiek tikai reizi nedeeljaa, sesdienaas, bet kad aizeju uz skolu tad izraadaas taas pashas atceltas vai pasniedzeejs pazudis, kaut kaads sviests. Socialogija jaataisa referaats, bet visa pusgada laikaa tikai viena lekcija ir notikusi, taa pati saiisinaataa variantaa. Veejaa izmesta nauda, nekas vairaak, neiesaku nevienam tur iet.

Pievienot atbildi

Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes