Lindorff Oy

Labdien! Vēršos pie jums ar jautājumu varbūt kādam ir līdzīga situācija un kāds gudrs cilvēks dos padomu kā rīkoties šajā lietā vai kur jāgriežās! Lieta sekojoša Pāris gadus atpakaļ esmu ņēmusi preces no Quelles un nomaksu bija darbs ,varēju maksāt,bet tad Latvijā ienāca tā saucamā krīze un paliku bez darba un tā arī ielaidu maksājumus.Tad pēc kāda laika sāka nākt vēstules no parādu piedziņas Lindorff Oy, tā kā tad arī biju bez darba un liekas naudas nebija nemaksāju viņiem neko. Tad vēl pēc kāda laika sāka nākt jau draudošakas ka sūdzēšot tiesā,ka var atņemt man kustamo un nekustamo īpašumu. Kā jau viņi prot iedzina cilvēku stresā un bailēs tas ir mani jo nekad pirms tam nebija saskarsmes ar parādu piedzinējiem , sāku maksāt pa mazām daļām summu,bet tad atkal bija situācija ka nebija no kā maksāt iestājās klusums uz vairāk nekā gadu,biju jau arī piemirsusi par šo visu bet te pāris dienas atpakaļ atnāca atkal vēstule uz e-pastu ar sekojošo virsrakstu - Informējam, ka Jūsu lieta/as ir saņemta/as juridiskajā nodaļā, lai uzsāktu tiesvedības procesu, saistībā ar lietas Nr.... Norādām, ka vienošanās gadījumā apturēsim turpmāko lietas virzību uz tiesu un parādu saistības summas pieaugumu....Gadījumā, ja augstākminētajā termiņā nebūsim saņēmuši parāda samaksu, vai netiks panākta vienošanās par turpmāko saistību izpildi, Lindorff Oy Latvijas filiāle vērsīsies tiesā savu likumisko tiesību un interešu aizsardzībai. Tādā gadījumā no Jums var tikt piedzīti arī visi tiesāšanās izdevumi, saskaņā ar Civilprocesa likuma 41. un 44.pantu.... Vai viņi vispār var draudēt ar tiesu un palielināt parādu summas saistības??? Es jau labprāt maksātu parādu tagad bet Quelle kur esmu ņēmusi preces bet cik zinu Quelle ir pārstājusi darboties LV vairākus gadus atpakaļ.Kāpēc lai man jāmaksā tagad kosmiskas summas šai parādu piedziņas firmai??? Lūdzu jūsu padomu visā šajā :( Paldies!!!

L lauminja78 04.09.2013

Atbildes (9)

Z Zinātāja 04.09.2013

Es īsti nesapratu jautājumu... Tu esi parādā, neatdod naudu, bet tikmēr preces lieto jau gadiem... Ko nozīmē, ka Quelle vairs nav? Bet samaksājusi par savām precēm tu neesi, vai ne?
Quellei tavā vietā samaksāja Lindorff Oy un tev tagad jāatmaksā viņiem. Kas nav skaidrs? Tikai siers peļuslazdā ir par brīvu...

Visi tik grib izdomāt, kā neatdot naudu...
tu saki "Es jau labprāt maksātu..." bet "nemaksāju un biju jau arī piemirsusi" Nu tad samaksā un nebūs tiesa!
Ja tev kāds neatdotu parādu, tu dotos uz tiesu. Bet kad otrādi - visiem prasi, vai tad tā var? Dooh...

Samaksā tagad, jo pēc tam būs arī tiesu izdevumi tev jāmaksā, un vēl vēlāk arī izpildītājam...

L lauminja78 04.09.2013

Es atzīstu ka esmu parāda un labprāt nomaksātu parādu tieši Quellei to summu kuru esmu parādā, kādēļ man jāmaksā 100 latu un vairāk tikai firmai un plus vēl parāds kuri bendē nervus ar tādām ziņām ka iesūdzēs mani tiesā ka atņems man īpašumu utt ??? Cik zinu viņiem šāda tipa sazināšanās ir aizliegta!!! Un kādā veidā vispār iespējams ka mans parāds aug kā sēnes mežā!??? Katru gadu citāda summa!!!???!!! Un cik esmu lasījusi neesmu vienīga, kas sūdzas uz šo kompāniju!!! Jautājums mans galvenais paliek kā es varu nomaksāt savu summu bez visādiem 100 un vairāk ls sodu procentiem??

Z Zinātāja 04.09.2013

Bet kādēļ daudziem cilvēkiem ir jāgatavo dokumenti un jākonsultē Jūs rakstiski par brīvu?

Kur esat dzirdējusi, ka parādu var atdot kad grib un bez sekām?

Par sekām ir jāmaksā, visiem darbiniekiem ir jāmaksā algas, un jo ilgāk Jūs nemaksāsiet, jo vairāk darbinieki tērēs Jūsu lietai laiku un par viņu laiku ir jāmaksā, viss loģiski, vai ne?

Kā pati teicāt, Quelle vairs nav, tagad Jūs esat parādā Lindorff Oy, tādēļ nekas cits Jums neatliks, kā samaksāt tam, kam esat parādā.

Piedziņas firmas metodes man gan nav zināmas, taču tas neizslēdz faktu, ka Jūs esat parādā viņiem un viņiem ir savs cenrādis par viņu paveikto darbu, par iztērētām telefona minūtēm, papīru, pasta pakalpojumiem, darbinieku laiku, utt...

Es tikai Jums silti iesaku samaksāt tagad, kad summa ir šāda, jo vēlāk būs lielāka - noteikti.

Likumsargs 04.09.2013

Ja parāds ir cedēts Lindorff, tad jums ir nepaveicies. Lai gan arī šajā situācijā var visu labot. Jums ir jāmaksā pamatparāds, aizdevuma procenti un kavējuma nauda. Kad veicat maksājumu, tad maksājuma uzdevumā ir jānorāda ko tieši jūs maksājat! Cedējot parādu kreditoram nav tiesības pasliktināt parādnieka stāvokli!

Lindorff ir tāds niķis terorizēt cilvēkus. Man ir vien klients, kuru Lindorff regulāri terorizē, bet kad Lindorff tiek nosūtīta vēstule ar konkrētiem jautājumiem un uz kuriem gribās saņemt konkrētas atbildes, tad Lindorff vai nu vispār neatbild, vai arī atsūta spamu!

Palūdziet Lindorff lai viņi jums atsūta rēķinu! Jā, tieši rēķinu, nevis paziņojumu vai brīdinājumu!!! Redzēsiet, ka viņi to neizdarīs!
Vispār Lindorff speciālistu uzdevums ir patstāvīgi jūs traucēt un mēģināt jūs "salauzt", ja nervu sistēma pašvaka, tad viņi savu panāk, ja esat ciets un nelokāms, tad viņi to darīs tikmēr, kamēr sapratīs, ka veltīgi vai arī kamēr negriezīsaties PTAC ar iesniegumu!

S Spīdola 09.09.2013

Vari pamēģināt šādu variantu. Quelles tagadējais nosaukums ir HOUSE OF BRANDS OU, sazinies sr viņiem.

Likumsargs 10.09.2013

Ilona!
Lūdzu nemaldini!
Varu pateikt ko atbildēs HOUSE OF BRANDS OU, ka viņi neuzņemas Quelles saistības. Ja parāds ir cedēts tad jāmaksā ir jaunajam kreditoram.
Vienīgais šajā variantā ir tas, ka var apstrīdēt Lindorff uzrēķinu likumību! Tas arī viss šajā lietā, kas būtu iespējams!

S Spīdola 21.09.2013

To Likumsargs

Muļķības!!! Pati ar to saskāros. Man bija līdzīga situācija, viss tika apmaksāts un HOUSE OF BRANDS OU atskaitīja atpakaļ pārmaksāto naudu, bet Lindorfs vēl joprojām neliek mieru. Tā kā esmu mierīga un viņus ignorēju.

Z Zinātāja 24.09.2013

" bet Lindorfs vēl joprojām neliek mieru..." Jā, izklausās, ka situāciju esi atrisinājusi... Nu gan.

P papacarlooo 02.02.2014

Man savukārt ir jāmaksā sods SIA "Europark" 18 Ls vērtībā. Kādu laiku to nebīju darījis, jo attieksme no šī uzņēmuma nebija tā labākā. Protams atdzīstu, ka savu automašīnu biju novietojis viņu stāvvietā " Andrejsalā " un nepamanot zīmi ka tā ir maksas stāvvieta biju ar draudzeni aizgājis paēst vakariņas. Protams atnākot no vakariņām uz mašīnu bija nepatīkams pārsteigums un soda kvīts aiz logu slotiņas. Atdzīstu, ka esmu vainīgs, bet šo sodu jau 3 mēnešus nebiju maksājis. Tagad Europarks manu parādu ir nodevis SIA Lindorff oy un parāds ir sasniedzis 30 Ls.

Gribēju vienkārši uzzināt vai ir kāda iespēja likumiskā kārtībā izvairīties no šīm papildus izmaksām ko ir uzlikusi šī parādu piedziņas komānija, respektīvi dodot man iespēju samaksāt tikai sodu kas sastāda 18 Ls..

Jāņem arī vērā, ka biju sazinājies ar SIA Europark, protams, viņi pastāvēja par to ka esmu vainīgs un sods jāmaksā, kam īsti negribot nācās arī piekrist, bet vērsos pie viņiem ar jautājumu: " Kā būtu ja šo soda summu 18 Ls, es samaksātu kad man būtu iespe'jams, iespējams pat pēc mēneša vai diviem" Uz ko viņi atbildēja, ka jāmaksā ir norādītajā laikā vai arī viņi nodos mani parādu piedzinējiem.

Pievienot atbildi

Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes