Likuma Pants- Kāds?

Uz šodienu Latvijā saradušies diezgan daudz nelikumīgie ''labvēļi' , kas nebaidās ne no vienas kārtībsargājošas iestādes. Nebaidās no melošanas sekām, kad klienti atnākot prasa licensi tie atbild, ka viņiem tā ir, bet tikai citā ofisā pie sienas. Kādu pantu var piemērot firmai, ja tā iekārto darbā bez licenses? Ko policija reāli tai var izdarīt? Zinu vienu tādu firmu. Tai nekad nav bijis licenses ne uz vienu valsti, bet sola uz 2-3 valstīm iekārot. Kur tieši lai vēršas, lai pieliktu punktu šai patvaļai? Kas aizsargā apkrāptos???P. S. Firma arī iekasē naudiņu par reģistrāciju un ar to viss beidzas.

D Dāvis 05.08.2009

Atbildes (4)

B Baņkieris 06.08.2009

1) Ja darbā iekārtošanas firmā prasa samaksu uzreiz vēl pirms iekārtošanas darbā, tam vien jau vajadzētu jums likt uzmanīties! Kārtīgā firmā ar jums noslēgs līgumu un samaksu paprasīs tikai tad, kad saņemsiet pirmo algu pie jaunā darba devēja!
2) Ja jums ir maksāšanas čeki un citi dokumenti, tad var griezties Patērētāju tiesību aizsardzības centrā.

D Dāvis 06.08.2009

Ir tikai kvīts, par to, ka esam samaksājuši naudu. Nekāds līgums netika slēgts. Firma ar visu ofisu un tel. numuriem pazudusi pavisam no redzesloka. Esam apkrāpti.
Vai ar šo te lietu gadījumā nenodarbojas finanšu un ekonomisko noziegumu birojs?

F fef 06.08.2009

neko nepanāks, ja firma ir ārvalsts, un nav te filiāles un internets nav kādas valsts teritorija, tā ir starptautiska vide, turklāt, kā zināms starptautiskā vidē - nevajag nekādu firmu, bet ja piesienas pie jau teritorijas ar reālu filiāli - tad var iekost par krāpniecību

A Apkrāptais 09.08.2009

Nē, firma ir vietējā, zinu direktora vārdu un uzvārdu. Firma ir reģ. LURSOFT datu bāzē. Vispār ir jēga rakstīt Patērētāju tiesību aizsardzības centrā kā ir minējis pirmais komentētājs? KO Patērētāju tiesību aizsardzības centrs var panākt? Atgūt naudu, ko izkrāpa?

Es varbūt firmas sekretārei pazvanītu un draudētu, bet ko tas dos, ja viņa jau manam draugam teica, ka neko nezin un nestrādā tur?
Citu numuru vairs nav, jo firma ir nomainījusi gan ofisu, gan tel. numurus. Pat firmas mājas lapa www.oxima.lv izskatās, ka ir slēgta. Bet šķiet, ka viņi turpina savu komercdarbību tirgojoties ar oxima lampām. Kas zin, varbūt joprojām klusā stūrī iekasē naudu no strādāt gribētājiem uzdodoties par firmu, kam ir license. Bet license viņiem nav.

Pievienot atbildi

Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes