Leila

Labdien!Man tāds jautājums....Vai tiesu izpildītājs,kurš pārņēmis manu lietu,esmu parādā palielu naudas summu,ir tiesīgs bloķēt manu bankas kontu,kurā vienīgie ienākumi ir bērnu uzturēšanas līdzekļi,ko izmaksā valsts garantiju fonds,un vai tiesu izpildītājs šos manus vienīgos ienākumus var paturēt sev?Citu ienākumu man nav,esmu bezdarbniece,ar mazu meitiņu...Baidos,ka šos manus vienīgos iztikas līdzekļus 40 Ls,tiesu izpildītājs varētu pārnēmt savā kontā,un bloķēt manu kontu...:(Sakiet lūdzu,kā īsti ir ar tādām lietām...

L Laumiņa555 22.05.2013

Atbildes (3)

P peka dzejniece 24.05.2013

Nekādā gadījumā bērna uzturlīdzekļus nedrīkst ieturēt, jo tie ir BĒRNA uzturlīdzekļi, tie nav tavi ienākumi.Tas noteikti ir nelikumīgi.Vērsies pie kāda jurista, sava rajona izpilddirekcijā, tev kā maznodrošinātai konsultācija pienākās bez maksas.Vēlu veiksmi!!!

P peka dzejniece 24.05.2013

Un vēl, ja tavi ikmēneša ienākumi kontā ir mazāk par 200 ls, neviens tiesu izpildītājs, nedz parādu piedzinēji nedrīkst novilkt tev naudu, lai cik tu būtu parādā, piem.-ja tavi ienākumi būtu 240 ls, tad 40 ls tie izspiedēji ir tiesīgi novilkt.Bet labāk tomēr konsultējies ar juristu.

Z Zinātāja 03.09.2013

Un tagad godīgi atbildi - vai kaut santīms no tavas bērnu naudas ir pārskaitīts izpildītājam? Skaidri varu teikt, ka nav, jo tev tika saglabāti naudas līdzekļi Ls 200 mēnesī, kurus bankā vari izņemt.

Beidzat kaukt - bloķēts! Bloķē tikai VID, kas visu pa nullēm izslauc no konta...

Pievienot atbildi

Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes