Jautājums par Paus Consult!

Protams, varbūt citiem jau būs apnicis lasīt jau tematu vien par šo kantori Paus Consult, bet nu jautājums man ir, tādēļ uzdošu to.Lieta pavisam svaiga. Kredītus biju ņēmis visu laiku, sanāca arī maksājumu aizkavēšanās, bet vienmēr tika nomaksāts. Gadījās, ka dzīvē novembrī un decembrī bija melnais posms un sanāca, ka divi kredīti tika nodoti Paus Konsultam. Cedēti nav, bet vienkārši nodoti viņiem.Pirms Jaunā gada saņēmu brīdinājuma vēstuli no Paus Konsults par to, ka man ir jāveic maksājums viņiem. Painteresējos kāda summa tika nodota no kreditora, protams, Paus prasa no manis vairāk. Ar viņiem pašiem vēl neesmu runājis, bet vēl dažas dienas itkā palikušas kad man būtu viņiem jāveic maksājums. Kā tagad labāk rīkoties, nomaksāt pa daļām kreditoriem un to summu, ko grib pa virsu Pausam nemaksāt?Ja tā tiek darīts, ko lai runāju ar Paus Konsults, jo ar noteikti sāks zvanīties un interesēties..Saprotu, ka pats vainīgs, ka esmu parādā. To visu saprotu, bet nevēlos maksāt lieki citam kantorim.

E erwings 03.01.2012

Atbildes (8)

E erwings 03.01.2012

Un cik tālu mani dati tiks nodoti tālāk, ja būšu norēķinājies ar kreditoriem?
Vai man būs problēmas iegūt kredītus, jo parasti jau tiek minēts, ka nebūs iespējams saņemt.
Nu apmēram tā.
Varbūt būs, kāds kurš varēs ieteikt labāko rīcības plānu. Lasīju šodien ļoti daudz tēmu, kas saistītas ar Paus Konsults.
Paldies.

Likumsargs 05.01.2012

LATVIJĀ PIEDZIŅAS IZDEVUMI PARĀDNIEKAM IR JĀAPMAKSĀ TIKAI PĒC TIESAS LĒMUMA, NE ĀTRĀK!

Turklāt Kreditors Pauls Konsultam ir jau samaksājis piedziņas izdevumus, kad viņš pasūtīja pakalpojumu pie viņiem.
Parādpiedzinējam nav tiesību pieprasīt no parādnieka kaut kādus maksājumus izņemot pašu parādu un kavējuma procentus, turklāt parādnieks var veikt šos maksājumus piedzinēja kontā labprātīgi. Kaut gan es neieteiktu to darīt, bet parādu ar visiem kavējuma procentiem ieskaitīt tikai un vienīgi kreditora kontā!

Latvijā, ja parāds nav cedēts (pārdots), tad pēc Civillikuma jums ir jāsadarbojās vienīgi ar kreditoru, nevis visādiem piedzinējiem. Šie piedzinēji Latvijā darbojās puslegāli. Viņu darba metodes vispār neatbilst nekādām likuma normām! Vajag viņiem atgādināt, ka jūs ziniet savas tiesības, pēc šādas sarunas viņi liks jūs mierā! Esmu ievērojis, ka šīs firmas parasti "tirda" tikai tos, no kuriem var kaut ko iegūt! Es sekoju jau 5 gadus šo firmu darbībām un esmu vinnējis visas tiesas prāvas pret šo firmu patvaļu. Trīs reizes, šīs firmas pat atgrieza maniem klientiem naudu, ko bija iekasējuši nelikumīgi!
Vajag zināt savas tiesības un tad šādi kantori jūs netraucēs!

Likumsargs 05.01.2012

Visiem, visiem, visiem!
Latvijā nav noregulēta likumdošana par parādpiedzinēju darbību un tāpēc tie piedziņas izdevumi, ko viņi prasa ir NELIKUMĪGI! Pēc Civillikuma piedziņas izdevumi parādniekam ir jāmaksā TIKAI pēc tiesas sprieduma, kamēr tiesas sprieduma nav, parādniekam nav jāmaksā ne piedziņas izdevumi, ne klienta izdevumi!
Klients, kas ir pasūtījis pakalpojumu pie piedzinēja, jau ir apmaksājis visus piedzinēja izdevumus.
Un vēl: NEKAD neskaitiet naudu uz parādpiedzinēja kontu, tikai kreditora kontā skaitiet naudu!!!
STUDĒJIET LIKUMUS UN LOĢISKI DOMĀJIET! TAS SAGLABĀS JŪSU NERVUS UN UN FINANSES!!!

E erwings 06.01.2012

Ar vienu kreditoru viss ir kārtībā(tādāziņā, ka ir noskaidrota summa kāda ir jāmaksā viņīem), bet otrs atsakās man teikt summu, kāda ir nodota Paus Konsultam un liek sazināties ar Paus Konsult..
Un vēl ļjoti piemin, ka līgumā itkā esot aprakstīts, ka ja tiek nodots tālāk Paus, tad aizņēmējs apņemas samaksāt visus radušos izdevumus..Piekrītu par procentiem soda naudām, bet ne par darbu. Var kredītiestāde piespiest maksāt??
Un nodotā summa var pieaugt? Jo nedēļas laikā Paus prasa jau apmēram 20Ls vairāk.

E erwings 06.01.2012

Likumsargs, varbūt ir iespēja sakontaktēties ar jums privāti?

Likumsargs 06.01.2012

Jā! Kredītdevēji savos līgumos ir ielikuši tādu punktu, ka jums jāsedz piedzinēja izdevumi, bet pēc LV likumdošanas šāds punkts ir nelikumīgs, jo Civillikuma 2307 panta visi piedziņas izdevumi ir jāatlīdzina pilnvarotājam.
Parādpiedzinēji mīl pieminēt Civillikuma 1662 pantu, kurā teikts, ka parādniekam ir jāatlīdzina kreditoram visi radītie zaudējumi. Tikai kāpēc piedzinēji nepiemin, ka piedzinējs nav tas pats, kas kreditors.

LATVIJAS REPUBLIKĀ NAV TĀDA SPĒKĀ ESOŠU TIESĪBU AKTU, KAS PAREDZĒTU PARĀDNIEKAM PIENĀKUMU VEIKT JEBKĀDUS MAKSĀJUMUS PARĀDU PIEDZIŅAS KANTORIEM (apmaksāt pakalpojumus, atlīdzināt izdevumus) PAR TO VEIKTAJĀM PARĀDU PIEDZIŅAS DARBĪBĀM ATTIECĪBĀ PRET PAŠU PARĀDNIEKU.

Pēc Civilprocesa likuma secināms: ka parādnieka pienākums ir kompensēt KREDITORAM, nevis piedzinējam, piedziņas izdevumus tikai tad, ja vienlaicīgi izpildās šādi trīs priekšnosacījumi:
1)-lieta tiek izšķirta tiesā, un ar tiesas spriedumu parādniekam noteikts apmaksāt arī piedzinēja izdevumus;
2)-juridisko palīdzību klientam ir sniedzis tikai zvērināts advokāts;
3)-kompensējamo izdevumu apmērs nepārsniedz 5% no prasītās summas.
Visus izdevumus, kuri pārsniedz minēto summu un kuri ir saistīti ar citu personu pakalpojumiem (kuri nav zvērināti advokāti), un kas saņemti strīda ārpustiesas atrisināšanas ceļā, ir jāsedz pašam piedzinējam. Vienīgais izņēmums ir zvērinātu tiesu izpildītāju veiktās piedziņas darbības, kas notiek pēc tiesas nolēmuma spēkā stāšanās un ko regulē atsevišķs likums.

Jebkurš jurists jums to izskaidros. Arī parādpiedzinēju kantoros strādā cilvēki, kas ieguvuši labāku vai sliktāku juridisko izglītību un viņi lieliski apzinās, ka viņiem nav tiesību pieprasīt savu pakalpojumu apmaksu no parādnieka, jo savus pakalpojumus viņi sniedz kreditoram, ar kuru ir noslēgts attiecīgs līgums, nevis parādniekam.

Starp citu, esmu izpētījis Latvijas un Eiropas parādpiedzinēju darbību. Un varu pateikt, ka šo parādpiedzinēju darbības Eiropā un Latvijā ir diametrāli pretējas. Eiropā NEVIENS parādpiedzinējs neprasīs pārskaitīt naudu uz savu kontu, bet gan tikai uz kreditora kontu, par kaut kādiem "piedziņas izdevumiem" no parādnieka pat runas nav!

Privāti: ieejiet manā profilā un noklikšķiniet uz pogu nosūtit e pastu.

Likumsargs 06.01.2012

Pēc Civillikuma vai jebkura cita normatīva akta kreditņēmēja pienākumos neietilpst atmaksāt piedziņas izdevumus.
Civillikuma 2307.pants nosaka, ka piedziņas izdevumi jāsedz pilnvarotājam.
Civillikuma 18.nodaļas 1.apakšnodaļā par pilnvarojuma līgumiem, 2304.pants nosaka, ka pilnvarnieks nedrīkst gūt peļņu no lietas sev pašam.
Pieprasot no kredītņēmēja, kā trešās personas kaut kāda veida samaksu par parādpiedzinēja pakalpojumiem, kurus piedzinējs sniedz aizdevējam, ir uzskatāms kā mēģinājums gūt papildus peļņu no pilnvarojumā dotā uzdevuma izpildes, kas kā jau pieminēju ir pretrunā ar Civillikuma normām, līdz ar to prettiesisks.

M mazulite23 09.11.2012

Sveicinati man ir tada lieta ka giju panemusi atro kreditu un sanaca ta ka nevareju apmaksat ta firma mani ielika Paus Konsult, viniem es nemaksaju pectam mani nodeva talak citai firmai, kurai es ari to visu paradu samaksaju. Tagad zvanot uz Paus Konsult man saka ka man busot jaapmaksa zaudejumi un tikai tad es busot iznemta no paradnieku saraksta, nezinu vai tas ta ir bet nesaprotu kapec man viniem butu kautkas jamaksa ludzu palidziet kads.

Pievienot atbildi

Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes