Darba līgums

Strādāju tirdzniecībā, it kā nopietnā firmā (vismaz tā likās no paša sākuma)...Darba līgumā ir sekojošs teksts - "Darba devējs apņemas samaksāt darbiniekam ikmēneša darba algu par nostrādātām darba stundām ... Ls apmērā par stundu."Un kā lai to saprot? Tie ... Ls ir pirms nodokļu apmaksas vai pēc?Jautājām priekšniecībai - neko konkrētu nevar atbildēt, visu laiku maina tēmu, utt. Plus solīja maksāt %, bet algas saņemšanas dienā (bieži vien gadās, ka alga tiek kavēta un pašam jāzvanās un jālūdzās, lai samaksā) tā alga ir sarukusi gandrīz uz pusi. Uz uzdoto jautājumu - atkal tēmas maiņa, vai apgalvojums, ka slikti nostrādāji.

B Balamute 06.07.2009

Atbildes (4)

P pufa 06.07.2009

Ja līgumā nav texta- pirms vai pēc nodokļu nomaksas, tad tā alga tev jāsaņem uz rokas.

B Baņkieris 08.07.2009

Pēc Latvijas Republikas darba likuma darba līgumā norāda algu vai stundas likmi PIRMS NODOKĻU NOMAKSAS. Tas ir tāpēc, ka visiem vienāds ir tikai ienākuma un sociālais nodoklis, bet pēc tam var būt vēl dažādi ieturējumi un tie katram ir savādāki.

P pufa 12.07.2009

Jurist, kurā pantā Darba likumā tas ir raxtīts? Nu nekur nevaru atrast...

P pufa 12.07.2009

Es, Jurist, zinu tikai šīs normas, kas ir Darba likumā, nav neviena vārda par pirms vai pēc nodokļu nomaksas. Tāpēc, pamatojoties uz 59. pantu, ja nav texta- pirms nodokļu nomaksas, j'asaņem visas darba samaksa, kas minēta līgumā.
Ja ir ar ko oponēt man, lūdz, gaidu, bet ceru, ka mani docētāji, kas pasniedza man draba tiesības augstskolā arī zin ko runā...
40.pants. Darba līguma forma(2) Darba līgumā norāda: 6) darba samaksas apmēru un izmaksas laiku; (3) Šā panta otrās daļas 6., 7., 8. un 9.punktā minētās ziņas var aizstāt ar norādi uz attiecīgiem noteikumiem, kas ietverti normatīvajos aktos, darba koplīgumā, vai norādi uz darba kārtības noteikumiem.(4) Darba līgumā papildus šā panta otrajā daļā noteiktajām ziņām ietver arī citas ziņas, ja puses to uzskata par nepieciešamu.

59.pants. Darba samaksas jēdziens

Darba samaksa ir darbiniekam regulāri izmaksājamā atlīdzība par darbu, kura ietver darba algu un normatīvajos aktos, darba koplīgumā vai darba līgumā noteiktās piemaksas, kā arī prēmijas un jebkuru cita veida atlīdzību saistībā ar darbu.

Pievienot atbildi

Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes