Bezdarbnieka pabalsts

Jautājums man sekojoš. Bezdarbnieka statusu ieguvu 18.12.2009, darbiniece, kura reģistrē, teica, ka uz VSAA nav jāiet. Tomēr aizgāju 28.12.2009. uz VSAA, kur biju šokā, ka man par šīm 10 dienām pabalstu nemaksās. Vai tiešām nevar neko darīt?Uz doto brīdi vērsos NVA, kuri man pateica, lai vēršos VSAA. Nu kārtējais futbols sākās. Es darbu jau esmu atradusi, bet žēl, ka godprātīgi esmu maksājusi nodokļus, un par bezdarbnieku kļuvu otro reizi (pirmā bija, kad sēdēju ar bērnu mājās). Vai ir man vērts rakstīt VSAA?

D Dace 01.02.2010

Atbildes (4)

Z Zane 01.02.2010

Iegūstot bezdarbnieka statusu Jums obligāti jādodas uz VSAA pieteikties bezdarbnieku pabalstam, pretējā gadījumā nav pieteikuma, līdz ar to arī nav iespējams izskatīt lietu un piešķirt pabalstu!
Bezdarbnieku pabalstu nepiešķir ar atpakaļejošu datumu, to piešķir no ienieguma dienas!!! Tātad šajā gadījumā pie vainas bija Jūsu nezināšana un NVA nepareizi sniegtā informācija.

I IlgonisLeja 02.02.2010

Nodarbinātības Valsts Aģentūrai šobrīd nav ne laika, ne vēlēšanās apkalpot bezdarbniekus, viņi ir aizrāvušies ar 2 miljonu ES naudas apgūšanu kursiem- strādājošajiem !!! Kam viņiem bezdarbnieki ar savām stūlbajām problēmām, ka ir naudīgākas lietas, atceries, šeit ir Latvija !!!

Z zz 04.02.2010

Nu pati muļķe, ka neizlasa līdz galam visu informāciju. Nokļūšana bezdarbnieka statusā, nenozīmē, ka obligāti jāsaņem pabalsts. Ja tāds pienākas (tobišs ir stāžs un maksāti nodokļi), ej uz VSAA un prasi. Ja neprasīsi kā, lai VSAA zin, ka Tev vajag?!
NVA mājas lapā skaidri un gaiši ir rakstīts, kas kā jādara. Ja neproti lasīt, problēma ir Tevī nevis iestādē.

K Katja 13.07.2010

NVA predlgaet takuj vozmozhnost, kak samim proinformirovat VSAA, nado u nih na meste tolko zapolnit blank...

Pievienot atbildi

Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes