bezalgas atvaļinājums

Cik bieži gada laikā darba devējs drīkst likt iet bezalgas atvaļinājumā. Augusta mēnesī biju 2 nedēļas, un tagad decembra mēnesī atkal liek iet 6 dienas. vai darba devējam ir jāraksta rīkojums, vai pietiek ar mutisku pavēli. cik dienas iepriekš ir jābrīdina darba ņēmējs par bezalgas atvaļinājumu.

A Agita 14.12.2009

Atbildes (2)

B Baņkieris 14.12.2009

Darba devējs vispār nedrīkst likt iet bezalgas atvaļinājumā!!!
Bezalgas atvaļinājumu darbinieks ir tiesīgs ņemt uzrakstot attiecīgu iesniegumu!

N Natālija 15.12.2009

Pilnīgi piekrītu. Darba devējs nevar piespiest iet bezalgas atvaļinājumā, jo tās ir darba ņēmēja tiesības, nevis pienākums. Ievērojot to, ka bezalgas atvaļinājums tiek piešķirts pēc darba ņēmēja lūguma (nevis pēc rīkojuma no darba devēja puses), pieļauju, ka praksē neviens darba devējs rakstveida rīkojumus par darbinieku sūtīšanu bealgas atvaļinājuma neizdos, jo tam nav tiesiskā pamata.

Pievienot atbildi

Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes