Austersēņu audzēšana

Vai kādam ir negatīva pieredze ar sia Rafl austersēņu audzēšanā?

I ilze 26.06.2009

Atbildes (50)

P pufa 26.06.2009

Jā, saauga tikai austeres, no sēnēm ne miņas. :P

S sene 27.06.2009

Cilvēkus, kuri vēlas nopelnīt sagaidīs vilšanās.Izrēķinot izdevumus -patērētā elektrība,ūdens karsēšana,benzīns lai atvestu augsni.Sēnes arī nenogatavojas vienā laikā,un pāris kilogramu dēļ jātērē laiks un benzīns. Kursi maksā 40 ls ,kuros tiek nolasīta tikai teorija.Jābūt arī telpām ar noteiktu mikroklimatu,tā kā,nemaz tik vienkārši tas viss nav ,kā tiek pasniegts. Bet kursi maksā naudu un uz tiem var labi nopelnīt.

L Linda 27.06.2009

Vini ir aferisti

U Uģis riktigais 29.06.2009

Ko Jūs,Sēne?Ir japacēļ cena,lai darbs būtu rentabls,citādi nekā...

A Anna 29.06.2009

man tiesi tapat likas par tam austersenem, jo daudz lidzeklju jaiztere elektriba, augsne, benzina, karstaja udeni + uzticibu neieviesa, ka 45 ls jasamaksa par 1 h teorijas noklausishanos

š šeherezade 30.06.2009

kārtejie krāpnieciņi sarosijušies:)))

I ilze 02.07.2009

Man no solītās lielās ražas sanāca tikai pāris kilogrami sēņu.Par to, ka puse ražas var nesanākt, neviens pat nepabrīdināja. Cilvēkus maldina solot lielu peļņu!

I Iveta 24.07.2009

Nereāli nopelnīt!Pirms pāris gadiem izgāju kursus(dikti jau skaisti stāstīja),samaksāju naudiņu,-toreiz tas bija pāri 60 latiem,nopirku sēklas materiālu un ar milzīgu entuziasmu stāstītā iespaidā metos strādāt.Izsniedza pat sertifikātu,ka es nu drīkstu nodot produkciju pieņemšanas punktā.Laiks gāja,bet no sēnēm ne miņas(kaut gan viss tika padarīts pēc labākās sirdsapziņas),un tikai tad,kad atmet ar roku un izbēru visus maisus,līdz ar pirmajām salnām parādījās pāris sēnes.Peļņa-0,00!Tikai zaudējumi.Neuzķerieties,nopelīt tur nav iespējams ne nieka!

J juris 20.08.2009

ta jau domaju,sukataju brigade

E EdgarsIvanovs 24.08.2009

Ja,ta tik tiesam ir karteja krapnieku firma!Tagad vina ir paradijusies ari Valmiera!Vakar pats biju uz konsultacijam!Man ari nepatika tas,ka jamaksa par kautkadu tehnologisko pasi 49Ls+1.30Ls par katru bloku,(minimalais sakuma bloku skaits 8gb),lai saktu vispar kautkadu darbibu!Ka ari pienems par 1.20Ls/kg.Un vel ari izbrina tas,kad vini teica,ka si firma jau esot Latvija jau 6 gadus!Bet pameklejot interneta vinu majas lapu,neesmu atradis tadu firmu,ja nu tikai zem portala sudzibas.lv!Tatad kas ta par firmu ar tik ilgu darbibas laiku,kurai nav savas majas lapas interneta!?Cilveks,kas Valmiera vada sos iepazisanas kursus ir samera jauna meitene varda-Iveta!Taka reali,sakuma,lai saktu visu darbibu,jums bus jaiegulda lidz 100Ls,kurus jus nevaresiet reali nopelnit menesa laika atpakal,tad kur nu vel solitie "no 500Ls" alga menesi!Taka iesaku,ludzu cilvekiem neuzkerties uz siem kartejiem krapniekiem!Labak izterejat so naudinu kur citur,labaka vieta,neka sados aizdomigos uznemumos!Ta ka gribu aicinat tos cilvekus,kas bija 24.augusta Valmiera plkst.11.00 uz konsultacijam,saja firma,ka ari visus parejos pirms un vel tos,kas taisas iet-neiet,jo tur jus tikai zaudesiet,nevis nopelnisiet!

Z Zigis 25.08.2009

Paldies Edgar par info, esmu Valmierietis, saņēmu piedāvājumu par to sēņu audzēšanu pirmajā brīdī likās tik vilinoši takā sapņu bizness...

U Uģis 07.09.2009

Paldies Edgar par info un ietaupīto naudu un laiku, es arī esmu no Valmieras un izlasīju sludinājumu vietējā avīzē. Kaut kur biju dzirdējis, vai lasījis par šo krāpšanos, tāpēc meklēju Googlē un atradu šo informāciju.
Mans ieteikums visiem, pirms verat vaļā maku, pagoglējiet par attiecīgo tēmu. :)

Z Zintis 07.09.2009

Labi, ka iedomājos google palasīt vairāk par šo lietu, gandrīz jau aizgāju paklausīties, būtu vēl uzķēries :)

I inga 16.09.2009

arī mani ieinteresēja šī lieta ar sēņu audzēšanu,un lika par to visu šaubīties!tagad kad esmu izlasījusi jūsu komentārus,esmu nolēmusi audzēšanai atmest ar roku....paldies,ka likāt man saprast realitāti.

S Sanita 16.09.2009

Man liels prieks, ka izlasīju šos komentārus.Arī es šodien pieteicu uz piektdienu darba pārunas, bet tagad zinu , ka neiešu.Vilinājums bija patiešām liels!Paldies liels, ka brīdinat cilvēkus no tādas vilšanās.

A anda 24.09.2009

es arii no Valmieras. biju tikties ar Ivetu. Izklausiijaas vilinossi, bet buutu interesanti uzzinaat, vai kaads reaali ir uzsaacis sadarbiibu ar sso firmu - Valmieraa?? Jo no sseit esossiem komentaariem - liekas ka neviens pat nav meegginaajis, bet jau noliek! ak jaa.. muusu tikssanaas reizee samaksa par tehnologu bija jau iespejama 29Ls uzreiz + 25 pie pirmaas seenju nodosanas...
Vai ir kaads kas reaali ir sadarbojies un aplauzies?

J Janis 24.09.2009

Nu saprotu, ka te komentarus raksta tikai pedejie lohi, kas grib gulet divana, dzert alu un gaidit, kad nauda kritis no gaisa, jo tie, kas reali dara un strada te jau neko neraksta. Es senes audzeju jau 3 gadus un reali nedela jastrada 2 dienas un menesi mierigi nopelnu ap 1000,- LVL, ta ka slaistiem protams nekad nekas nav labi. Vispirms visu vajag precizi izdarit, ka maca kursos un vajag tik stradat, viss sanak un viss ir ok.

I Imants 24.09.2009

Es ari piekritu Janim, ka seit sudzibas raksta tikai tie, kas neko negrib darit un gaida kad nauda birs no gaisa neko nedarot. Es ari biju Valmiera uz macibam, samaksaju to naudinu, bet man nav nekadu sudzibu. Tagad tulin bus pagajis menesis kops saku audzet senes un man nav nekadu pretenziju pret firmu RAFL. Senes es vel nepardodu, bet aug loti labi, vispirms gribu pats vinas uztaisit dazados veidos, paest un tikai tad domasu par pardosanu. Viss iet loti labi, ta ka visiem varu ieteikt iet un darit, ja ieverosiet audzesanas tehnologiju, tad rezultati neizpaliks. Lai ari Jums veicas!!!

S simts 25.09.2009

Gudrīti varbūt tomēr būtu pateicis ka jāaudzē salmos izplaucētos ,nevis svaigās skaidās kā cilvēkiem tika sastāstīts. Tāpēc arī daudzi ražu nesagaidīja. pats 2002 gadā audzēju sēnes, tikai tas ka es pareizo tehnoloģiju zinaju, mani paglaba no daudām muļķībām, arī sēklu braķētu tirgoja maitas, es pirku pa tiešo carnikavā laboratorijā

A Aldis 25.09.2009

Jāni-Katik pats nesei šai krāpšnā iesaistīts ja tik "smuki raksti"?????
Sapņu darbs 2 dienas nedēļā pastrādā un 1000ls rokā...
cik man zināms tik viegli nav....
ja būtu tik viegli, tad kāpēc Latvijas sēņu audzētājiem klājas tik grūti????
Cilvēki mīļie painteresējieties Latvijas sēņu Ražotāju un Pārstrādātāju Asociācijā, vai Austersēņu Audzētāju Asociācijā!!!
Protams nopelnīt ir iespējams, bet ar smagu darbu.... un starpcitu konsultācijas var iegūt šajās asociācijās par brīvu un nekāds sertifikāts nav vajadzīgs lai varētu nodot šis sēnes....

Pievienot atbildi

Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes