www.sudzibas.lv Atlants.lv Neizmaksā autoratlīdzību

www.atlants.lv - Neizmaksā autoratlīdzību

Labvakar!

Meklēju cilvēkus, kuriem netiek izmaksāta autoratlīdzība portālā atlants.lv!
Man tur ir publicēti aptuveni 10 darbi, kurus diezgan aktīvi arī iegādājās. Labi, nemaz nerunāšu par to, cik niecīgu procentu mēs, autori, saņemam par tiem darbiem, kurus ievietojam, bet šoreiz ne par to.
Iegāju pēc ilgāka laika savā profilā un ieraugu paziņojumu :
"Tā kā tika konstatēts, ka mēģinājāt publicēt sveša autora darbu, autoratlīdzības izmaksa naudā Jums nav pieejama. Sekojiet saitēm, lai apskatītu nodzēsto un atteikto darbu sarakstus."
Apskatīju savus darbus, kuri atteikti, divos no tiem "trūkst radošuma", 1 - "darbs kopēts no interneta vai grāmatas".
Pirmkārt, gandrīz katrs darbs, kas tur atrodams, ir veidots no grāmatām un interneta. Ja ir jātaisa darbs, kurā vienīgā nepieciešamā informācija ir statistikas dati, tad atvainojos, pats tu tur neko nevari izdomāt, un loģiski, ka savā darbā izmanto internetā vai citā literatūrā atrasto informāciju.
Otrkārt, šis paziņojums netika uzlikts uzreiz, bet mistiski, kad jau tika nopirkti daudzi mani darbi, no kuriem "atlantieši" guva peļņu.
Aizrakstīju viņiem vēstuli, kas tas par sviestu, atvainojos, kādā sakarā viņi pievāc MANU un svešu cilvēku naudu, tā ir krāpšanās! Man atnāca atbilde par to, ka es parakstīju līgumu utt, īsāk sakot, caur puķītēm pateica, lai aizveros.
Tagad meklēju cilvēkus, kuri tika apvesti ap pirkstu šādā pašā veidā un cīnīties par savu naudu!

A

Komentāri (31)

A Agy 01.04.2009

Rakstiet šeit vai izmantojiet opciju, atbildēt uz e-mail lietotājam!

R Rolands 06.04.2009

Jā man ir bijis tieši tāds pats gadījums! Aizbildinoties ar to, ka kāds darbs ir bijis plaģiāts autoratlīdzība netiek izmaksāta! Sanāk tā, ka par tiem darbiem, kas nav plaģiāti nauda paliek Atlants.lv Manuprāt par kaut kādām autortiesībām šeit vispār nevar runāt!

I Inga 19.05.2009

Man arī tieši tas pats! Kā bija sakrāta nepieciešamā autoratlīdzības summa, tā uzreiz dažus no maniem darbiem atzina par plaģiātu. Un dēļ tā autoratlīdzību neizmaksā! Pilnībā piekrītu, ka vajag cīnīties par savu naudu un nevar ļaut, lai atlants.lv tik viegli gūst peļņu šmaucot cilvēkus !!!

E espats 02.07.2009

man tieši tas pats.. man liekas, ka viņi masveidā šmauc "melnā darba veicējus" -autorus un paši sev gūst vieglu peļņu..

S santa 07.07.2009

man tas pats ... visu izdzēsu un pasūtiju divas mājas talāk.. tas taču nav normāli

Z zoja 14.07.2009

es atvainojos, bet tādu atlantu vispār vajadzētu klapēt ciet un cirst nost rokas visiem, kas tur jebkad ir kaut ko nopirkuši. Nu kurš var mācībās izmantot svešus referātus, svešus konspektus? it īpaši, ja ir nets pasūtīt kādu referātu, tad ir arī nets apskatit vikipēdiju vai ari jādzigākus resursus, globālajā tīmeklī izziņas informācija ir pilnīgi par visām tēmām! Normāli cilvēki dodas paši uz bibliotēku vai no amazones pasūta gr'āmatas vai iet uz augstskolas speciālo bibliotēku un pēta materiālus. šitādi atlanti tikai vairo plaģiātisma gadijumus, kā arī zemu mācīšanās kultūru, jo nezinu, ko vidusskolnieks jēdzigu var apgūt no cita vidusskolnieka referāta vai pirknkursnieks no pirmkursnieka referāta. Doktora disertāciju kopsavilkummus jau tur nepublicē - lai tos redzetu vēl joprojām ir uz LNB jāaizvelkas

Un interneta materiāli nav vienīgais avots, svešu datu un interpretāciju kjopsavilkums via KOMPIL"ACIJA nav uzskatāma par oriģinālu darbu. Ja es atlantā nopirktu kādu referātu un redzetu, ka autors ir tikai licis kopā svešus darbus, ar'ī ziņotu par plaģiātismu un prasitu savu daudu atpakaļ.
neduadz savs domu darbs jāiegulda... Un pēc tam tirgoties ar mācību materiālu vispār ir bezkaunība! Ja gribi, lai darba augļi napaliek atvilknē apputēt, pārstrādā to publikācijā un sūti specializētajiem žurnāliem, bet gribēt naudu par kaut kādu mācību darbu, kas defaultā ir trenniņš avotu atlasē un apstrādā un kur oriģinalitātes vispār vēl nav, lūk, par to būtu jāsoda!!!

S Sandra 22.07.2009

Man ir tieši tāda pati situācija.
Uzkrātā autoratlīdzība ir viarāk kā 80 LVL, kas krājusies gadiem.
Vienīgais kā to varu izmantot ir lejupielādēt kāda cita darbu, bet man tas nav vajadzīgs. :(

L Ligita 18.08.2009

Jā, ar mani nupat gadījās tāpat. Man ir sakrāta nauda atlīdzības saņemšanais, aizsūtīju to iesniegumu, tad man atnāca e-pasts, ka viss kārtībā, ka viņi saņēmuši manu iesniegumu. Savukārt, tagad, kad saprotu, ka pagājis laiks, nekādas atlīdzības nav, nolēmu pajautāt, vai to beidzot saņemšu. Izrādās - nekā, man konstatēts darbs-plaģiāts. Nu, super! "PALDIES" atlantam.lv par cilvēku apvešanu ap stūri.

E es 18.08.2009

paši vainīgi, slēdat līgumu un autortiesības apstipriniet autortiesību kantorī, savādāk jūs visus uz bekas vilks kā mazos daunīšus

I Ina 22.08.2009

Man tas pats. Mīļie-varbūt patraucējam "Tautas balsi", lai pajautā viņiem, mēs jau te varam cīnīties, bet bezcerīgi, vajag piesaistīt lielāku uzmanību...

I Ina 22.08.2009

Zinat, tas atlants manuprāt tagad atvēris vēl vienu lapu, laikam studentam.lv, tā ir 1:1 kā atlants un, domāju, ka tur viņi saštancē mūsu darbus, kuri esot "plaģiāti" zem izdomātiem nikiem, un visu naudu pievāc sev.
Viņi iedomājas, ka uzdāvina 1x gadā lēto portatīvo kādam eseju konkursa uzvarētājam, kas noteikti ir radinieku radinieks, un tāpēc visi viņus tagad slavēs...fuj!!!man tas pats bija, kā bija jāmaksā, tā uzreiz sāka rakstīt, ka mani darbi ir plaģiāti...SVIESTS!!!

E es 22.08.2009

ja tie ir jūsu kursadarbi, diplomdarbi - sūdzat tiesā šos, tikai paprasiet oficiālu viņu skaidrojuu, un par naudas krāpšanām var labi ielidot, vai arī ir tāda proga antiturk - 100% nokaus šiem lapu, tikai progā savas adreses vietā ierakstiet lai nezog tavu inteletuālo īpašumu, tas nostrādās kā likts

S smarhope 30.10.2009

Ir tā, ka tos darbus tāpat var dabūt lejā neko nemaksājot.. Protams, katrs pelna kā māk, bet nu tā jau gluži nevar.. Un nebrīnītos, ka tā notiek ar katru, kas ceņšas saņemt izmaksu..

V Viesturs 02.11.2009

man ir gadiijies tiesi tapat, paldies Dievam tie nav 80ls bet tikai 7ls, lai gan tik un taa nepatikami... :(

K karina 05.11.2009

man liekas ka latvija loti daudz tadu gadijumu
vajag registret savu zimolu un tad ar autortiesibas aizsardzibu nebus janodarbojas pasiem

L liene 05.11.2009

Ir tacu visadi ligumi.
Domaju ka vajag zinat ka rikoties ja kads no noteikumiem kuri ir liguma ir parkapts.

R rojs2 06.11.2009

J iespējams pierādīt, ka tas darbs pieder pašam (kursa, bakalaura, maģistra darbu gadījumos) tad jau gan nesmuki un jāsūdz šos tiesā. Bet ja nu tiešām kaut kādu apkopojumu tur publicē, nenorādot [pat atsauces... nu, sorry, tas ir vēl riebīgāk. vienreiz samaksāju naudu par it kā interesantu darbu, bet nevienas atsauces, kaut gan, ņemot vērā, ka teksts manā specialitātē, redzēju, ka ir citēts...

S Santa 22.11.2009

Man tas ir jaunums, jo nupat beidzu augstskolu un nodomāju, ka es arī varētu ievietot savus garadarbus "atlantā", bet te pēkšņi "uzdūros" uz šiem komentāriem!!! Tagad nevaru saprast! - ko darīt? Varbūt patiešām izdzēst???!!! Varbūt pamēģināt aizsūtīt iesniegumu naudas izmaksai un paskatīties, ko teiks?

R rojs2 22.11.2009

Nu, vispār es piekrītu Zojai. Nevar publicet kaut kādas referātu parodijas, kas sastāv notas teica to, bet tas to, pie tam, ja vēl avoti nav norādīti. Tāfdus tekstus tur var atrast pietiekami, un ir tikai lo'ģiski, ka tos dzēš. Ja publicē tiešām savus darbus, gan jau ka tad problēmas nerodas.

I Ich 11.02.2010

nav runa par tiem darbiem, ko vini atzinusi par nederigiem - tas ir vinu viedoklis un tiesibas tos nepublicet! runa iet par darbiem, kas tika publiceti!!! tie nereti vairakus gadus ir pirkti un pelnijusi autoram atlidzibu, kura galu beigas netiek izmaksata!! nu nav tas normali!!

Pievienot komentāru

Pozitīva Neitrāla Negatīva
Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes