www.sudzibas.lv 1a.lv Mānīšanās ar atlaidēm

1a.lv - Mānīšanās ar atlaidēm

Negribēju rakstit sūdzību, bet mazliet sadusmojos. Pirms kāda laiciņa pasūtīju ārējo cieto disko no 1a ar lielu atlaidi. Bija problēmas ar piegādi un kavēšanās, bet negribēju laist garām piedāvājumu. Tikai pēc kāda laiciņa, mans paziņa, kurš saprot datortehnikas, pateica, ka nekādu atlaidi es nedabūju - tā esot parastā cena. Salīdzināju savu cieto disku ar tādiem pašiem Amazon un eBay - tik tiešām, atlaide bija izveidota no uzskrūvētas cenas.Tagad gribēju pirkt telefonu, apskatījos viņu mājaslapā lielākās atlaides uz telefoniem, bet tā kā jau vienreiz biju uzrāvusies, šoreiz salīdzināju telefonu cenas citur. Un sapratu, ka krāpšanās tiešām notiek! Tāpēc BRĪDINU visus, kas vēlās pirkt preces no 1A UZ ATLAIDĒM. Daudzām atlaidēm TIEK MELOTS par preces sākotnējo cenu tādā veidā MALDINOT klientus. Salīdziniet kārtīgi preces cenu ārzemju un tepat Latvijas portālos. Dažreiz preces cena tiek palielināta pat četras reizes, lai varētu iedot milzu atlaidi. Lai mani neviens neapvainotu apmelošanā, pievienošu zemāk telefonu, ko viņi piedāvā ar veselu 74% !!! atlaidi, kuram sākuma cena ir bijusi teju 400 eiro. Salīdzinot tepat Latvijā šī telefona cena ir sākot no 85 eiro līdz maksimums 192 eiro. Nerunāsim nemaz par to, ka eBay šo telefonu tirgo sākot no 68 eiro pilnīgi jaunu. Bilde pielikumā.Atceros, ka līdzīga problēma bija ar nexus 9 planšetēm, vairākām austiņām, ko biju noskatījusi u.c. Kāpēc ir jāmāna klienti??? Kāpēc nevar Jums uzticēties? Vai arī Jūsu slavenās atlaižu naktis ir šmaukšana? Vai tiešām tā ir normāla prakse, uzskrūvēt cenas 4x un tad dot ITKĀ atlaides?

S

Komentāri (6)

N neKārtībnieks 14.05.2015

Absurds ne sūdzība. Salīdzināt ebay ar interneta veikalu Latvijā.
Pirmkārt, pērkot ebay tev piedāvā dažādus pārdevējus un tu, protams, paskaties uz lētāko cenu un salīdzini to ar konkrētu interneta veikalu Latvijā. Iesaku šajā gadījumā izmantot salidzini.lv vai kurpirkt.lv, šie portāli ļaus tev iepazīties ar internetveikalu tirgu latvijā.

Pēc tavas loģikas sanāk, ka arī lmt un citi iphone dīleri Latvijā ir blēži un krāpnieki, jo ASV tač 2 reiz lētāk to apple produktus var dabūt. Pērkot ebay ir jārēķinās ar piegādes izmaksām (lētākajai precei parasti nav free shipping uz latviju) un arī jāgaida būs kāds laiciņš, nemaz nerunājot par laiku ko prece pavada muitas noliktavā, kā arī jāsamaksā ievedmuita- neaizmirsīsim.

Kāpēc cena Latvijā ir augstāka? Jo Latvijas tirgus ir neskaitāmas reizes mazāks par ebay tirgu. Tātad pārdevējs pārdod mazāk vienību, un lai izdzīvotu, prece ir jāsadārdzina attiecīgi vairāk, jeb no katras pārdotās vienības ir jānopelna vairāk kā ebay dīlerim.

Sanāk tāds kā mazs ievads uzņēmējdarbībā.

Uzņēmumam ir jāieved prece latvijā, jāsamaksā ievedmuita, jāglabā tā kādās telpas par kurām ir jāmaksā, tad ir arī algas, citi administratīvie izdevumi, nodokļi. +ievedot preci lielā/ vidējā daudzumā pārdevējs uzņemas risku, ka preci var nepārdot, jo tirgus ir mazs, tādā veidā ciešot zaudējumus. Piemēram, sākoties touchscreen ērai, vecos klučus meta pa kapeikām pakaļ, to vērtība kritās vairākkārtīgi.

Atgriežoties pie ebay tēmas. Pastāv risks, ka prece pa ceļam pazūd vai atnāk ar defektiem...

Ja ir laiks un nav bail riskēt, protams, iesaku ebay, jo patiešām var ietaupīt, bet ja prece ir nepieciešama salīdzinoši lēti, tad izmantoju salidzini.lv un ņemu sev izdevīgāko variantu.

S scelina 15.05.2015

neKārtībniek, paņem acis rokā, pārlasi manu sūdzību un tad vēlreiz padomā, kāpēc tu uzrakstīji tādu palagu!

Īpaši tev atkārtošos - salīdzinot preces cenu Latvijā (tas nozīmē tos pašus salidzini.lv un kurpirkt.lv), telefona cena ir sākot no 85 eiro, pārsvarā visur ir ap 95 eiro.

Ja tu esi tik gudrs, parādi man, lūdzu, kaut vienu veikalu Latvijā, kur šis telefons maksā 400 eiro! Pēc tevis teiktā sanāk, ka 1a pamatoti sadārdzina preces cenu 4x un, iPhone 6 Latvijā vajadzētu maksāt 2600+ eiro... :)

Nākamreiz, kad centies būt gudrs, neizrauj no konteksta vienu teikumu par eBay - es pat uzvēru ka "NERUNĀSIM NEMAZ PAR TO, ka eBay šo telefonu tirgo sākot no 68 eiro pilnīgi jaunu", ļoti labi apzinoties, ka eBay nav labs rādītājs Latvijas cenām. Tas bija tikai salīdzināšanai, lai saprastu, cik absurdi ir uzskrūvēta cena.

B baibaibai 15.05.2015

1a internet veikals vispār ir nagliji.

Dators jau pirmajās dienās aizgāja pa pieskari, 2 mēnešu laikā nests uz garantiju 3 reizes,
no šī laika dators pie mums bijis uz 10 dienām mājās apmēram,
bet samainīt redz nevar pret jaunu jo uz juridisku personu
un mainīta mātes plate ? Tas ir smieklīgi, tad pēkšņi nesakrīt kaut kādi cipari kas ir datorā un kas papīros
un redz paši esam mainījuši kaut ko, kaut arī samainīt kaut ko tādu var tikai abnormal krutais hakeris.
Ņirgāšanās ne darbs!

1a.lv Pārstāvja atbilde 15.05.2015

Labdien, scelina! Paldies par Jūsu komentāru. Jūsu norādītajā ekrānšāviņā tiešām ir kļūda, atvainojamies. Attiecībā par atlaidēm - katrs veikals veido savu atlaižu politiku un varam Jums tikai piekrist, ka gala beigās svarīgākā ir cena par kuru Jūsu produktu nopērkat nevis atlaide.

N neKārtībnieks 15.05.2015

Kur aitas, tur...

Ventilators 19.05.2015

Vēlreiz iesaku iepazīties ar pikrumiem Latvijā pirktletak.blogspot.com

Varēji vispār neko neminēt par ebay vai amazon, tas ir cits tirgus. Katrā reģionā ir noteikti cenu griezti. Daudzi mazie i-veikali atvēruši ceļu no polijas, čehijas, vācijas.. un čakarē vietējo tīklu.
Vai saprotat ka ražotāji negrib Baltijas valstīs neko darīt jo lielākoties preces ieved no Eiropas lejas daļas nevis Baltijai paredzētas?
Ražotājs saka ko mēs tik maz tirgojam savukārt Eiropas lejasdaļā apgrozījums tikai aug. Te nevar izdzīvot ar 1€ uzcenojumu. Kā strādājot rēķinus apmaksāt? Baigais prieks strādāt par kapeikām. No otras puses varētu tirgu nečakarēt un būtu viss vienkāršāk.

Piekritu ka cena amorāli augsta Nokia telefonam te kļūda veikala ziņā.

Taču vienmēr pārbaudiet un konsultējieties ar savu izticamības personu, kas pateiks vai pareizi vai ne.

Esiet arī saprotoši.

Pievienot komentāru

Pozitīva Neitrāla Negatīva
Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes