www.sudzibas.lv Swedbank Pensiju fonds

Swedbank - Pensiju fonds

Iepriekš šeit jau lasīju par swedbankas pensiju fondu produktivitāti. Arī mana naudiņa izplēn. Biju pieteicies arī 3.līmenim. Bankā mierināja, ka jāpaiet vismaz 1, 5 gadiem, lai par kaut ko varētu spriest un, kas ir visai saprotami, bet tagad jau par 10 gadiem. No iemaksātajiem 800 latiem vairāk kā gada laikā ir pazaudēti vairāk kā 200 lati. Galvenais, nav jau jāiet www.manapensija.lv, lai salīdzinātu un pārliecinātos, ka nauda ir tu-tū, kamdēļ citiem pārvaldītājiem nevajag ne 10, ne 20 gadus, lai strādātu ar rezultētiem, bet rekordiste pazaudētajā naudā pensijām to pārvaldot ir swedbanka?!

M

Komentāri (3)

A Anna 29.03.2009

Par 2. pensiju līmeni var aizmirst. par 3. nezinu - ja ir kaut kāds dinamiskais vai aktīvais plāns, tad par to var aizmirst. Principā zvaniet un prasiet banka, mainiet plānu uz garantēto - procenti būs zemāki, bet vismaz kāda daļa garantēta, no otras puses - pēc desmit gadiem Jums jau ir tiesības lauzt līgumu un atgūt atpakaļ vismaz savu iemaksāto naudu. Pārlasiet uzmanīgi līgumu un jautājiet bankā, ko darīt, ja esat viņu respektabls klients, tad jau ir jābūt kādam risinājumam.

K Kirstaps 05.03.2010

Ha ha kuram ir uz rokas 2.pensiju līmeņa līgums? Tāda dokumenta dabā nav.
Runājot par 3.pensijas līmeni... kurā līguma punktā jūs izlasījāt, ka pēc 10.gadiem var lauzt līgumu un pieprasīt visu iemaksāto summu atpakaļ? Blefošana par respektablu bankas klientu nepalīdzēs.

Pacco_al 10.09.2015

Īpaši advancētajam klientam paskaidrošu vienu parastu patiesību darbā ar vērtspapīriem. Peļņa vai zaudējumi ir tikai tad, kad jūs fiksējat cenu. Respektīvi pārdodat vai pērkat 3.pensiju līmeņa vērtspapīrus. Tas, ka redzat savā internetbankā, ka daļas vērtība ir samazinājusies vēl nenozīmē, ka esat zaudējis naudu, pie nosacījuma protam, ja kaut ko nemaināt, piemēram pārejat pie cita 3 pensiju līmeņa pārvaldītāja. Tad gan fiksējas zaudējumi.
Tāpēc atliek vien gaidīt, kad šo vērtspapīru cena celsies un tie kļūs ienesīgi.
Komisijas protams ir cits stāsts, tās ir maksa par pārvaldīšanu. Un nav jēga filozofēt, vai pie negatīva ienesīguma būtu jāmaksā komisija vai nebūtu. Cilvēki strādā un turpina "turēt roku uz pulsa" lai jūsu ieguldījums nepārvērstos nullē.
Man liekas, ka Swedbank ir jau labu laiku piedāvājusi investīciju produktus neizskaidrojot cilvēkiem kas tas īsi ir un kādi procesi notiek vai var notikt ar vērtspapīriem. No tā rodas daudz negatīvo viedokļu, redzot savā internetbankā to, ka summa samazinās. Protams visa pamatā stāv pārdošana un līdz ko klientam sāksi kaut ko sarežģītu skaidrot, līgumu vairs nedabūsi, jo cilvēkam tas viss liksies sarežģīti. Tāpēc ir jāņem ar lētu populiku un viss pārējais jau laika gaitā, jo diemžēl mūsu sabiedrība nav izglītota par vērtspapīru tirdzniecību un vispār šo jomu kopumā un ir kā "Auseklīša" laikos - bet man solīja, ka būs peļņa.
Ne vienmēr viņa būs tas ir risks ko uzņematies. Ja nevēlaties riskēt ir Depozīts ar 0.02 - 0.15 % gadā.

Pievienot komentāru

Pozitīva Neitrāla Negatīva
Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes