Stradiņa slimnīcas 6. nodaļa - Par attieksmi

Var jau teikt, ka ārsti bieži mēdz novelt visas neizdarības uz pacientiem un tā ir ierastā parādība. Bet vai tiešām ir normāli, ka pacientam, kuram jau tāpat daudz ciešanu sagādā slimības, būtu vēl vairāk jācieš apkārtējo cilvēku cinisma un vienaldzības dēļ?

Pagājušajā gadā vienai pacientei šajā nodaļā tika veikta operācija. Pēc dažiem mēnešiem sakarā ar veselības problēmām viņai bija nepieciešams veikt izmeklējumus, kuru veikšanai vajadzēja vēlreiz ierasties nodaļā. Atrašanās nodaļā tika sarunāta ar ārstējošo ārstu, kurš vēlējās pacientei palīdzēt.
Pacientei bija dažas hroniskās slimībās, kuru dēļ bieži mēdz būt slikta pašsajūta, galvassāpes un reiboņi, taču uz konkrēto brīdi atrodoties nodaļā pacientei nebija līdzi dokumentu, kas apliecinātu šo slimību esamību. Pēc tam, kad veiktie izmeklējumi parādīja, ka no ķirurģiskās puses traucējumu neesot, taču paciente bija teikusi, ka jūtas slikti, no nodaļas vadītāja puses tika apgalvots, ka pacientei nevarot būt nekādu slimību, ka viņa esot visu izdomājusi un atnākusi uz nodaļu, lai „uzmāktos” ārstam. Apgaitas laikā vadītājs bija izteicies, ka pārējas nodaļas pacientes esot „kundzes”, bet viņa esot „nezin kas”, un tādēļ pret viņu būtu jāizturas sliktāk, nekā pret citiem. Savukārt, ārstam tika izteikti pārmetumi par to, kā viņš atļauj pacientei atrasties šajā vietā. No nodaļas paciente aizgāja ar pazemojuma un netaisnības sajūtu. Jāpiebilst, ka vēlāk pacientei tika noteikta invaliditāte, kas apliecināja viņas veselības stāvokli.

A

Pievienot komentāru

Pozitīva Neitrāla Negatīva
Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes