www.sudzibas.lv Statoil Viens uzņēmums, bet kāda dažādība

Statoil - Viens uzņēmums, bet kāda dažādība

Mani "pārsteidza" darbinieces uzvedība! Esmu sieviete, 47 gadi, braucu mašīnā ar savu trīs gadīgo dēliņu. Situācija šāda: manam auto beigusies degviela, (to laicīgi nevarēju konstatēt, jo saplīsis degvielas atlikuma radītājs un parasti sekoju līdz cik un kā braucu, bet nu gadījās) Esmu uz vanšu tilta, ieslēdzu avārijas signālu un dodos zem tilta esošo Statoil. Rokās no bagažnieka līdzpaņemtā tukša Vējstiklu kanniņa un dēls pie sāna. Pieeju pie degvielas sūkņa, un vēlos uzpildīties. Degviela netek. Dodos iekšā veikalā, tur mani uzrunā pie kases stāvošā pārdevēja kura pat nesasveicinoties sāka kliegt agresīvi sacīdama: "Es nelaidīšu sūkni! " Es tā nedaudz apmulsu. Kad jautāju par to ko esmu sliktu izdarījusi, pārdevēja man atbildēja, ka vai es nelasot informatīvās zīmes kuras ir pie sūkņa un kad degvielu šādā kannā pildīt aizliegts! Es atvainojos pārdevējai un attaisnojos, ka neiedomājos par šādiem noteikumiem un neizlasīju šīs informatīvās zīmes. Pārdevēja aizskrēja uz veikala otru galu un pienāca ar kaut kādu degvielas kannu, kuru, atvainojiet, vicināja man gar degunu sacīdama: "Jums jāpērk šī kanna ja gribat iegādāties degvielu kannā" Es biju gatava pirkt šo kannu, taču man tā šķita pārāk dārga un es atteicos no šī pirkuma. Tā kā man nebija liekas naudas šim pārdevējas uzspiestajam kannas pirkumam es palūdzu, vai tiešām nevar iepildīt šādā vējstiklu kanniņā, ka man ir dēls pie sāna un būs grūti doties kur citur degvielas meklējumos. Diemžēl sekoja atteikums ar sekojošajiem pārdevējas vārdiem: "tad jums jādodas uz citu benzīntanku, es jums nevaru palīdzēt!" Zināju, ka pretim ostai bija vēl kāds benzīntanks, tad nu devos uz turieni, sākumā nezinot ka tas arī ir Statoil. Uzreiz iegāju iekšā pat nemēģinot pildīt degvielu, izstāstīju savu situāciju, pārdevēja bija ļoti pretīmnākoša un saprotoša un atļāva man iepildīt degvielu. Es protams biju priecīga, iedzēru kafiju, saņemu vēl jauku piedāvājumu iegādāties šokolādi un devos atpakaļ pie sava auto. Garam ejot Statoil kur iegriezos pirmo reiz nodomāju- viens Statoil, bet cik tomēr dažāda attieksme. Personīgi vārdus neatceros, bet paldies mīļajai meitenei no ostas Statoila.

S

Komentāri (37)

A Andžela 05.06.2010

Боже

G gatis 06.06.2010

Tadas jau ir tas sievietes, sprast no vinam neko nevar. Briziem vispar neko nevar.

K Katt23 07.06.2010

Sviests tā kas bija nelaipna laikam nezina kā ir ar mazu bērnu.
Man tas ščiet egoistiski ta vienkarši ejiet citur drausmas, bet prieks ka kāds tomēr bija cilvēcīgs, stāsts ar labām beigām.

H Hmm 07.06.2010

Interesanti - un ko jūs būtu teikusi, ja vēstiklu šķidruma kanniņai nebūtu notikusi statiskā izlāde ar zemi un sākot uz pildīt degvielu kanniņā būtu izcēlusies dzirsktele, degviela uzliesmojusi un jūs kopā ar savu bērniņu būtu aizdegusies, guvusi smagus apdegumus un nokļuvusi slimnīcā?! Tad būtu par visām varītēm bļāvusi, ka degvielas uzpildes darbiniecei bija jūs jābrīdina, ka kaut kas tamlīdzīgs var gadīties, utt.
Ja ir zīme, ka ir aizligts degvielu uzpildīt tam nepiemērotos traukos, tad Statoil darbiniecei ir pilnīgas tiesības jums atteikt degvielas uzpildi, jo tādi ir viņu iestādes ugunsdrošības noteikumi! Patiesībā jums būtu jāpriecājas, ka nenotika ugunsnelaime un jūs varējāt laimīga sūkt savu kafiju!

ž ŽetonsJumsvisiem 07.06.2010

Komentārs ne pa tēmu, bet cilvēkam vislabvēlīgākais reproduktīvais vecums ir krietni agrāk par 44 gadiem...

E ese 07.06.2010

Vēl kafiju padzēri???? Un Tavs lūznis pa to laiku uz vanšu tilta korķi pagarināja par pāris km??? Nu moins, ir redzētas aitas, bet T Ā D A :(((((!!!

K Katt23 07.06.2010

Par to ''statiskā izlāde'' nezināju ka ta var notikt:(
Bet pārējie gan rej kā suņi, nedod dievs kādu labu vārdu pateiksiet FUJ.

E Eseseseseseses 07.06.2010

hmmm, nezinaaju, ka veelu dzemdeejot smadzenes un pareizrakstiiba atsaka...it kaa tantiite par teemu raksta, bet parkojas uz tilta, jo nav speejiiga savai 20 gadus vecajai tarataikai benziina daudzumu izskaitljot..nabaga beernins, kaadi vinjam geeni un iespeejas, ja sitaada mammiite..vai varbuut omiite...

K Katt23 07.06.2010

Eseseseseseeses:
Kada starpība cik gadu sai sievietei, šī sūdzība saucās ''Viens uzņēmums, bet kāda dažādība'' nevis kā citādi.
Neizprotu tavu attieksmi vai dzīve arī tāds(tāda) esi?
Jūtu līdzi taviem tuviniekiem viņiem noteikti nav viegli:(

H Hmm 08.06.2010

Nu bet 47 gados tomēr būtu jāsaprot tāda lieta, ka brīdinājuma zīmes (tāpat kā ceļa zīmes), netiek uzstādītas tāpat vien, sava prieka pēc! Ja ir zīme, tātad pastāv draudi, kāpēc kaut kas tiek aizliegts! Protams, Statoil darbiniece varēja būt laipnāka un paskaidrot, KĀPĒC nedrīkst pildīt degvielu šādas kanniņās.. Savukārt otra darbiniece - tā teik "labā" savas muļķības un labestības dēļ reāli riskēja ar klientes un viņas bērna veselību un dzīvību, kā arī pārkāpa visus drošības noteikumus! Statoil vadībai vajadzētu viņai rājienu izteikt, nevis slavēt!!!

K Katt23 08.06.2010

Ceļa zīmes ir kas cits. Nedomāju ka kāds tādā situācijā blenstu uz sienu un domātu ko var bet ko nē, paskaidrot bija darbinieces pienākums. Par to rājienu piekrītu jo nedomāju ka pircēja pati riskētu ja zinātu.

H Hmm 08.06.2010

Katt23 - nav nemaz jāblenž uz sienu! Pie Statoil uzpildes tankiem šīs uzlīmes ir izvietotas ļoti labi redzamā vietā! Vienkārši cilvēkam pašam ir jāapzinās, kad viņš sāk pārkāpt kaut kādus noteikumus un jāizbeidz par to vainot citus cilvēkus! Patiesībā Statoil nav par pienākumu paskaidrot, kādēļ viņi to aizliedz darīt - nedrīkst un viss, tādi ir noteikumi! :D Mēs taču nediskutējam, kāpēc uz ceļa darbojas labās rokas likums - tādi vienkārši ir noteikumi, lai gan tiem pamatojums arī noteikti kāds ir, vienkārši retais to zina!!!

K Katt23 08.06.2010

Bāc slaīdzināji labās rokas likumu ar degvielas uzpili štrunta kanniņā.
Bieži ir dzirdēts ka tie ir tikai mārketinga triki utt. Un līdz šim es tam ticēju bet ja tas būtu paskaidrots tad tas būtu DAUDZ efektīvāk nostrādājis. Nu neesam mēs sievietes tik zinošas šajās lietās:(

S SantaManjana 08.06.2010

Malace! Tagad Statoila vadībai tik atliek izskaitļot kura bija tā laipnā pārdevēja un padzīt viņu no darba. Statoilā ir diezgan bargi drošības noteikumi un vēl bargāki sodi tiem, kas tos pārkāpj. Pati aita un vēl meiteni iegrūdi nepatikšanās. Varēji jau nu neminēt tik precīzi kur ielēji to benžu.

H Hmm 08.06.2010

Salīdzinājums ir vietā, jo abos gadījumos noteikumu neievērošana var beigties ar letālām sekām!
Vienu gan nesaprotu - cik dumjam ir jābūt cilvēkam, lai aizliegumu, kas nepieciešams drošībai, saistītu ar mārketinga triku!!! Fiziku skolā vajadzēja mācīties! Vēl pasaki, ka aizliegusm smēķēt blakus degvielas uzpildes tvertnei arī ir mārketinga triks!!!
Un nesaki, ka sievietes nav zinošas, tas ir tikai tāds stereotips, kas radies šādu "kazu" dēļ, kā Tu!

N neptuns 09.06.2010

Juus kaads esat benzīnu ar statisko stravu aizdedzinaajushi reaali? Vai arī benzintankaa izkaapjot no auto saņēmusi statiskas strāvas triecienu? dad jau sen visas uzpildes stacijas buutu uzspragushas.. Ha ha :)

A Andris 10.06.2010

Tāda sajūta ka komentātājs "hmm" ir Statoil darbinieks, kurš dedzīgi aizstāv savas kompānijas intereses. No sākuma skaidrojot cik nopietni draudi var rasties pildot degvelu nepiemērotā traukā, līdz nākamajos komentāros autoru aizvainojot nosaucot par kazu. Diskusija tiešam ir par dažādību vienas ielas garumā, nevis par to kas ko nepareizi ir izdarījis. Logiski ka vienkars klients nevar zināt tādas gudribas par statiskajam elektribam un vel kadiem spradziniem ja vins nav attieciga uznjemuma darbinieks vai kads specialists. Tas ka darbiniekiem tas liekas pašsaprotami nav salidzinams ar to bridi kad cilveks ir izmisis un nezin kur lugt palidzibu. Ne jau visi pēc vienas darbinieces atteikuma ir tik bagati lai izsauktu auto evakuatoru, vai labakaja gadijuma iegadatos to uzspiesto degvielas kannu. Latviju izglabs labi cilveki, tadi kā meitene kura no karaļa troņa apzēlojās par nabaga nelaimē nokļuvušo sievieti un bija drosmiga palidzet! Tapēc jau mums visiem neiet dziive, jo starp noteikumu un likumu mudzekljiem neredzam to cilveku kursh ir nokluvis nelaimee un neuzskatam par vajadzigu vinjam palidzet sargajot savu pakalju no lielajiem priekshniekiem.

. .... 10.06.2010

Nu neticēšu, ka pārdevēja bļāva un rupji izturējās, bet ja gribas ko negatīvu pateikt, tad piepušķot jau nedaudz vajag :(
Un risinājumu vienmēr var atrast.

0 09 10.06.2010

Drošvien vecā tante nebija vienīgā kas lej degvielu kaniņā, tapēc arī cilvēkiem tas apnīk un viņi kļūst nervozi :) a risinājumu atrada kliente, kura aizgāja citur, jo ja aizliedz- tam nav risinājuma

P PingviinsIvars 10.06.2010

Šausmonīgā pārdevēja ... tikko pārkāpj cilvēks iestādes slieksni, tā šī uzreiz agresīvi, siekalām uz visām pusēm lidojot, bauro :D

Pievienot komentāru

Pozitīva Neitrāla Negatīva
Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes