www.sudzibas.lv SMS Credit Par kompāniju

SMS Credit - Par kompāniju

Kāds šogad advokatūrā uzņemts advokāts daudziem desmitiem kredītiestādes klientiem – parādniekiem, izsūtījis vēstules, kurā tiek draudēts ar kriminālprocesa uzsākšanu, neraugoties uz to, ka parādu piedziņas lietas tiek risinātas civiltiesiskā kārtā, svetdien ziņo LTV raidījums "De facto".

Policijas apmeklējums, tiesas zāle, prokurori, tiesneši un iespējama sēdēšana aiz restēm trīs gadu garumā - domājams, tieši šādas asociācijas arī vēlējies izsaukt zvērināts advokāts Andrejs Podrezs, nosūtot kredītiestādes "SMScredit" vārdā brīdinājumu par kriminālprocesa uzsākšanu.
Klienti saņēmuši sarkanas krāsas aploksni ar izteiksmīgu brīdinājumu par kriminālprocesa uzsākšanu. Kā "De facto" pastāstīja kādas cietušās pārstāve Lana Vancāne, pirmajā brīdī bijis šoks un asociācija - kriminālprocess jau ir uzsākts.
Turpat vēstulē iekļauta norāde uz nozieguma kvalificēšanu kā krāpšanu un uzsvērts- krimināllikums par to paredz trīs gadus cietumā. Vēstules saņēmēja parāda pamatsummu firmai "SMScredit" tobrīd bija jau nomaksājusi. Tomēr nepamanījusi, ka palicis procentu maksājums, kas vēlāk apaudzis ar soda naudu. Kopumā ap piecdesmit latiem. Un šo latu dēļ kundze saņēmusi advokāta apzīmogotus un parakstītus kriminālprocesa draudus.
"Zvērinātiem advokātiem un parādu piedzinējiem ir savas metodes, kā piedzīt parādus," norāda "SMScredit" izpilddirektors Toms Jurjevs. Tomēr viņš apliecina - tas nav noticis bez firmas piekrišanas. Uz jautājumu, kam tad pieder galavārds par vēstules saturu, Jurjevs atbild: "Tas ir mūsu apstiprināts, bet advokāts izsūta."
"SMScredit" pārstāvis apliecina, ka viņi šādas vēstules izsūtījuši daudziem cilvēkiem. Tomēr ne reizi līdz policijai gan neesot aizgājuši. Patiesībā jau parādnieku jautājumu regulē civiltiesiskā kārtā, ne caur Valsts policiju un krimināllietu. Bet advokāts Podrezs nu varēs sniegt savus paskaidrojumus Advokātu Ētikas komisijai.
Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētāja vietniece Guna Kaminska atzīst, ka šāda advokāta uzstāšanās kopumā vērtējama kā agresīva. Vēstules veids un vēstījums ir tas, kas uztraucis padomi, turklāt padomē neviens līdzīgu gadījumu pat nav varējis atcerēties.
Tagad "SMScredit" un advokāts Podrezs pārtraukuši vēstuļu izsūtīšanu, gaidot, kad savu vērtējumu dos Advokātu Ētikas komisija. Podrezs šobrīd atrodas ārzemēs un telefonsarunā "De facto" viņš joprojām pauž viedokli - tas ir skarbi, bet līdzeklis tomēr iedarbīgs. Tas viņaprāt bijis vien vēl viens veids, kā pievērst parādnieku uzmanību. Uz jautājumu, vai tas ir savienojams ar advokāta labu praksi, advokāts Podrezs atbild pēc klusuma pauzes: "Mēs tikai brīdinām, ka vērsīsimies Valsts policijā" Viņš arī norāda, ka aizstāv klienta intereses un šajā gadījumā "tas diezgan veiksmīgi sanāca".
Vismaz trīs cilvēki par advokāta rīcību iesnieguši sūdzības Zvērinātu advokātu padomē. Cietušās pārstāve norāda, ka viņuprāt vēstule un tās sūtītājs, draudot ar kriminālprocesu, aizskārusi saņēmējas godu un cieņu. Viņu mērķis ir panākt, lai šādi cilvēkus turpmāk nebiedētu. Bet Advokātu Ētikas komisija savu vērtējumu par advokāta Podreza rīcību sola tuvāko divu nedēļu laikā.

R

Komentāri (3)

J Jautājums 28.02.2012

Sauliit, gaidu Tavu gudro komentāru!!!

S saule5556 28.02.2012

Tādi jau mēs esam-grābjam naudu, nesarēķinot līdz galam, kā būs ar atdošanu un tad citi vainīgi!
Esmu jau gadiem smscredit kliente un uzskatu, ka, ja ar viņiem runā(ja kādreiz gadās kāds kavējums), tad šie ir gana pretimnākoši.
Un ko tad tam advokātam vajadzēja mīlestības vēstules parādniekiem piesūtīt?
Kasīties jau vienmēr var atrast par ko, meklēt ētiku un viskautko.
Mūsu tauta tik pieradusi ņemt, ņemt..., bet atdot-ai kautkad..., bet labāk jau ja pat nebūtu jāatdod.
Pamēģini no resnā kaimiņa aizņemties un kautko neatdot-šamais gari neskatīsies un par ētikām neklausīsie-piekāks, iedos pa ļockām un pieprasīs savu parādu.
Tā tik domājās, ka smscredit jau ir kautkas aiz aizkara un tam nu var laikā neatdot.

Aizņemsimies apdomīgi un nebūs problēmu!

J Jautājums 29.02.2012

Tās viņu uzbāzīgās reklāmas nu "piegriezušās"!Izdevīgāk taču ir no parādnieka piedzīt parāda procentus, procentus par aizdevumu, vēl visu summu.Ar kādām metodēm to panāk, pie ''kājas''. Pasakiet vēl, ka kredītdevējs nenodrošinās ar zināmu summu, kuru neatdos... Plānojot ieņēmumus un izdevumus, jebkura kredītiestāde to paredz. SMScredit.lv ir visur - TV, interneta vietnēs... Apnicis!!!

Pievienot komentāru

Pozitīva Neitrāla Negatīva
Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes