www.sudzibas.lv SIA ''Norma A'' attieksme pret cilvēkiem.

SIA ''Norma A'' - attieksme pret cilvēkiem.

Sveiki! Vēlos iesniegt sūdzību par gadījumu, kurš notika šodien, 2. martā, aptuveni 16:15. Es, kopā ar savu ģimeni, tajā skaitā māti, kurai ir 70 gadi, atrados 6 km no Smiltenes pagrieziena uz Gulbenes pusi. Mēs, noskaidrojuši, ka drīzumā jāiet autobusam Valmiera-Rēzekne, atradāmies ceļa malā un gaidījām šo autobusu. Manai mātei šādā laikā - slapjdraņķī, vējā un galu galā ziemā - patiešām nevajadzētu atrasties ārā, jo viņas veselības stāvoklis nebija no labākajiem. Tieši viņa bija tā, kura, pamanīdama iepriekšpieminēto autobusu, pacēla roku, lai pamātu šoferim, tā liekot saprast, ka mēs visi četri vēlamies iekāpt autobusā. Liels bija mūsu šoks, izbrīns tad, kad redzējām, ka autobuss vienkārši pabrauc garām, pat nepiebremzēdams un atpakaļ arī neatbrauca. Uzskatu, ka tā ir liela bezadbildība no autobusa šofera puses, jo, tīri loģiski padomājot, tā pabraukt garām ir necilvēcīgi. Vecs cilvēks ar sliktu veselību sliktā laikā palika stāvam ceļa malā. Manuprāt, 4 cilvēki, kuri brauktu vairāk par 100 km būtu izdevīgi arī šai autobusu firmai, jo mēs taču izmantotu tās pakalpojumus, vai ne? Bet, ja jau SIA "Norma A" ir tik bagāta firma, lai jau tā būtu. Galvenais, par ko gribu sūdzēties, ir necilvēciskā, daļēji arī nežēlīgā, neapdomīgā rīcība no konkrētā autobusa šofera puses. Mājās tiekot jutām, ka ir nepieciešams darīt kaut ko mātes labā, jo bija manāmas saaukstēšanās pazīmes. Bija nepieciešamas zāles. Nezinu, ko mēs darītu, ja nebūtu izpalīdzīgu un cilvēcīgu vieglo automašīnu šoferīšu, kuri, par spīti tam, ka automašīnā bija maz vietas, mūs tomēr uzņēma. Es, kā bijušais autobusa šoferis, atceros līdzīgus gadījumus arī savā praksē, tomēr es vienmēr šādus cilvēkus, kuri centās apturēt autobusu ne tikai pieturās, bet arī vienkārši ceļa malās, uzņēmu autobusā.Tas ir cilvēcīgi un pašsaprotami. Saprotu, ka autobusam jāstāv tikai pieturās, tomēr nav iespējams aiziet līdz tuvākajai pieturai, jo, mana māte tad, visticamāk, būtu jāved prot nevis ar autobusu, bet ar ātro palīdzību. Uzskatu, ka šādiem šoferiem, kuri spēj šādi atstāt cilvēkus ceļa malās, nevajadzētu strādāt par autobusa šoferiem. Piebildīšu, ka mēs šādā situācijā nonācām, jo mūsu automašīna bija salūzusi. Lūdzu izskatīt šo gadījumu!

L

Komentāri (9)

L Latio Fox 02.03.2012

, , Norma A, , , ir tas pats, , Ecolains, , !
Peec sizetiem TV, var noprast, ka firmai izdeviigaak ir paarvadaat kontrobandu, nevis cilveekus:)

L Liene7507 02.03.2012

Jā, ar katru reizi var redzēt, ka pasaulē ar vien vairāk ir necilvēcīgo. Reāli varbūt tiešām neredzēja šoferis šo veco sievieti, bet ja Jūs bijāt četri cilvēki, un, ja bija tiešām tik slikts laiks un slapdraņķis, tad nu tiešām bija jāņem. Cik ir jābūt necilvēcīgam, lai atstātu cilvēkus uz ceļa šādā laikā.!? Ceru, ka šai sievietei viss būs kārtībā! Jā, ši problēma laikam ir aktuāla Latvijā, ka autobusa šoferiem ir vienalga, par cilvēkiem. un šī problēma noteikti ir jārisina. Paldies, ka esat tādi cilvēki un runājat par šo tēmu atklāti! Cerams viss nokārtosoies un ar šo stāstu palīdzēsiet arī autobusa šoferiem kļūt cilvēcīgākiem.

L lacis2012 02.03.2012

Sauliite, kad pašai šādi atgadīsies, tad gan sapratīsi šo situāciju. Acīmredzot, Tev nav šādi gadījies. Galu galā vecs cilvēks ir vecs cilvēks. varbūt kādreiz arī Tu būsi veca. Dod Dieviņi, lai Tev būtu tad viss kārtībā, tiešām. ;)
Paskatoties uz māti, uzreiz varēja saprast, ka vinja nav tik ļoti veselīga, aktīva utt., pat nevajadzēja medicīnisko izziņu. :P
Un arī - ne jau vienmēr cilvēki stāv ceļa malā. Piestāšana neprasa tik daudz laika, jo, galu galā - ne jau visās pieturās šoferis piestāj. Un šajā gadījumā, nākamā pietura bija ļoti tālu.

L lacis2012 02.03.2012

---- Un kāpēc cits autobusa šoferis, kurš diemžēl nebrauca vajagdzīgajā virzienā, varēja piestāt, bet šis šoferis - ne?
Tad jau jāsakaā tā - atkarīgs no tā, kāds ir cilvēks. Tāpat, piemēram, slimnīcā - ir atšķirība starp ārstu, kurš ir cilvēcīgs, saprotošs vai tādu, kurš ir nežēlīgs, vienaldzīgs? Ja skatās uz to visu tā, kā Tu, Sauliit, skaties, tad sanāk, ka atšķirības nav.

J jancopanco 02.03.2012

Lasu so rakstu un saprotu, ka vairums neizprot autobussa vaditaja darba specifiku, pats esmu autobussa sofers a/s CATA
Un ari man biezi, pat loti biezi gadas, ka cilveki stav arpus pieturam ( tas gan parsvara laukos ) protams uznemti tiek visi, bet te ir medalai otra puse, ka cilveki atri pie ta tiek pieradinati un sak ignoret pieturas, kas vairs nav normali.
Piemers iz dzives-cilveks stav cela mala ar paceltu roku, apstajos, uznemu, bet pec 150 metriem ir autobussa pietura, nu vai tiesam nevar tos metrus aiziet lidz pieturai? bet preks kam, ja var pacelt roku un soferis aptures. MORALE
Un ludzu milie cilveki neaizmirsisim, ka autobussa vaditajam ir jaievero celu satiksmes noteikumi ari (slapdranki, -30c sala utt) nevar ar autobussu staties kur vien pagadas.

J Jānis Ozols 04.03.2012

Un kurš atbildētu, ja uzņemot pasažierus ārpus pieturvietas, autobusam no aizmuguras ieskrietu baļķvedējs ar piekabi?
Vadītājs pareizi darīja, ka neriskēja ar savu un citu pasažieru dzīvībām.
Es šādu situāciju esmu pieredzējis uz savas ādas. Rezultāts - 2 līķi, 20 ievainoto.

K krams 20.05.2012

bet vai vilciens ari pietur ja pacel roku?

Ausainītis 20.05.2012

Cilvēki nesaprot, ka padomjlaiki sen ir beigušies, kad varēja pacelt roku garāmbraucošam kolhoza autobusam. Mans ierosinājums būtu-sēdināt lejā pāri lidojošos helikopterus, arī tapat pamājot ar roku.

J jansey 28.02.2015

noteikumi ir rakstiti visiem, gan pasazieriem gan vaditajiem un ja autobusa vaditajs ievero noteikumus tad vins ir tas laundaris un cilveks telo baigi apcelto un apvainoto jo tika ieveroti noteikumi
un piemeram vacija tu vari platities cik tev lien cela mala autobuss nekada gadijuma tevi neuznems, un izkapt ari var tikai ja esi nospiedis stop podzinu, ja nesi nospiedis stop podzinu un vaditajs redz ka pietura negaida cilveki aizbrauks talak jo nosties to podzinu ir pasaziera pienakums un itadejadi informet vaditaju ka ir jaapstajas nakamaja pietura
ta ka novelu visiem vaditajiem izturibu stradajot ar tadiem gudriniekiem kas iedomajas ka ir pasaules centrs un visiem jadejo pec vinu stabules
lai veicas

Pievienot komentāru

Pozitīva Neitrāla Negatīva
Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes