www.sudzibas.lv Ryanair Maksājumi EUR

Ryanair - Maksājumi EUR

Pirku biļeti no Milānas uz Spāniju, maksājamo ciparu Ryanairs norādīja eiros. Ja eiri, tad eiri - samaksāju ar savu eiro karti. A šie maitas ņem pēc sava mistiskā kursa - 0, 75 samaina to ciparu uz latiem, un banka atkal atpakaļ uz eiriem.
Nekad nemaksājiet tam Rainim ar eiro kartēm, sanāks dubultā mainīt naudu! Viņu maiņas kurss ir briesmīgs, bet no tā izrādās nemaz nevar izbēgt.

G

Komentāri (11)

R Ryanair 08.01.2011

Jadoma vispirms!

P Purkšķis 08.01.2011

Ieslēdz smadzenes.

P Pēcis 10.01.2011

Man sanāca otrādi. Pirku lidmašīnas biļeti latos. Ryanair nez kāpēc izdomāja to pārvērst eiro pēc sava kreisā kursa, kas sanāk aptuveni 0, 65 Ls par Eiro, bet pēc tam no bankas konta noskaita latos pēc bankas kursa 0, 7.

G Gints 11.01.2011

Par Ryanair 08-01-2011 komentu

Es arī domāju vispirms - pērkot no Rīgas cenas ir latos un es ar maksāju ar latu karti, nekādu problēmu - viss skaidrs. Pērkot nākošo lidojumu tālāk man cena jau ir eiros, es attiecīgi maksāju ar eiru karti, kaut izrādās nevajadzēja.
Skaidrs ir viens - Rainis pēc kaut kāda rādītāja nosaka kādā valūtā naudu paņemt, būtu vismaz uzrakstijuši pēc kāda! Un kas būs ja es ar Somijā izsniegtu eiru karti pirkšu lidojumu, bet adrese man Latvijas?
Un vispār - Raiņa cena, piemēram 13, 99 Ls nozīmē, ka reāli diviem biļetes cena kopā būs ap 60 latiem ar vienu bagāžas vienību, mārketingisti hrenovie. Easy Jet piemēram šitādus jokus netaisa, cik ir norādīts tik arī reāli jāmaksā, nekādas pārskaitijuma maksas vai citu herņu nav.

A Andris 25.01.2011

Par šo joku uzrakstīju vēstuli PTAC, še atbilde.
Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) ir ņēmis vērā Jūsu sniegto informāciju un ir veicis avio kompānijas Ryanair (turpmāk – Ryanair) rīcības izvērtēšanu, veicot valūtas konvertāciju pēc pašu noteikta valūtas kursa un norāda:

Mājas lapā www.ryanair.com sadaļā „Conditions of Carriage” (tulk. Pārvadāšanas maksas noteikumi) 4.3.punktā Ryanair norāda, ka var pieņemt maksājumu citā valūtā pēc pašu noteikta valūtas kursa.

PTAC vadoties no Jūsu sniegtās informācijas avio kompānijas darbībā saskata pirmšķietamu negodīgas komercprakses aizlieguma pārkāpuma, jo Ryanair savā mājas lapā nav publicējis valūtas kursu, pēc kura veic valūtas konvertāciju, kā arī piedāvātā avio biļetes cena nav atbilstoša maksai par aviobiļeti pēc Ryanair noteiktā EUR un LVL valūtas kursa. PTAC un šajā sakarā veiks ar likumu noteiktās darbības, t.sk., informēs kompetento patērētāju tiesību aizsardzības institūciju Īrijā.

G Gatis 24.02.2011

Ir bijis līdzīgi

P Pramy lux 08.03.2011

ja

S stop 10.03.2011

var izbēgt, šādi: http://i55.tinypic.com/2621mr4.png

A Andris 26.03.2011

Paldies Stop, varēji gan mazliet paskaidrot, bet nu ja zin kas jāmeklē tad jau var atrast. Ievadot maksājumu kartes datus(manuprāt ātrāk tas joks neparādās), latu summas rindiņā parādās EUR summa. Blakus var uzklikšķināt un tad parādās šis maģiskais logs, no kura var izņemt ķeksi par "garantēto nesmuko kursu".
Vēlreiz precīzāk un ar bildēm tas viss redzams šeit: http://forums.moneysavingexpert.com/showpost.html?p=33264447&postcount=23

G Gints 31.08.2011

Paldies ne tikai Stopam, bet arī Andrim - skaidri un gaiši.
Secinājums - ir vērts rakstīt šitādas kļauzas, tas nav tikai izlādēšanās veids, tā ir iespēja ATRISINĀT PROBLĒMU, tagad pērkot sanāk labi ietaupīt un nav ar lieki jāstreso, a nervi ta neatjaunojas.
Stop vai Andri, ja ir vēlme pasēdēt, ķipa pa dzīvi pamuldēt - pārītis drinku no manis pienākas!

S skudreee 12.01.2013

Sveiki.
Gadījās līdzīgi bet mazliet savādāk..
Pirku biļetes latos un maksāju ar latu karti. Ryanair sumu pārvērta uz eiro pēc mistiska kursa un pieprasija manai bankai summu eiro, banka paņemot vēl papildus komisijas maksu protams to aŗi pārskaitija, kā rezultātā biļete no tā vien 20 ls dārgāka.
lasiju un Pētiju, ka ievadot kartes ciparus jāvar atvērt to logu kur izņemt ķeksi, bet veicot kontrol pirkumu neko tādu neatradu. Varat mani apgaismot ko es izdariju nepareizi, ja pat uz meilu atgādinājums par chek in atnāca kopā ar payment details aprakstu uzrādot total payd LVL ? :)

Pievienot komentāru

Pozitīva Neitrāla Negatīva
Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes