www.sudzibas.lv RTU Izglītības kvalitāte un pasniegšana RTU DITF LDI

RTU - Izglītības kvalitāte un pasniegšana RTU DITF LDI

Topošie studenti, lūdzu izlasiet manu sūdzību pirms izvēlaties augstskolu. Es absolvēju RTU DITF Datorsistēmu programmu un man ir ko teikt.
Mācīties DITF tiešām ir ļoti grūti. Pirmajā kursā bija grūti tikt galā ar matemātiku un programmēšanas priekšmetiem, kaut arī skolā mācījos labi un eksāmenus nokārtoju uz B kategoriju. Sākas akadēmiskie parādi, par spīti tam, ka es mācījos visu laiku - gan pēc nodarbībām RTU, gan brīvdienās. Slodze ir nenormāla, pasniedzējiem ir vienalga, ka uzdoto uzdevumu apjoms pārsniedz to laiku, kas ir plānots. Piemēram, laboratorijas darbam ir paredzēts izpildes laiks 8 stundas, bet reāli vidējais students PATS ar to tiek galā 20 stundu laikā. Te ir otrā problēma - tie, kas paši raksta un dara, iztērē daudz laika un tiešām visu iemācās un spēj izdarīt - grimst akadēmiskajos parādos, tie, kas visu novelk no interneta vai palūdz paziņām - visu nokārto, neko nezin un nemāk, bet skaitās teicamnieki.
No šādām studijām ir liels stress, jo prasa daudz un visu uzreiz.
Studiju programmu saturs un kvalitāte: viss ir ļoti slikti. Ja es tagad būtu izvēlējies, kur studēt, noteikti neizvēlētos RTU. Programmās ir daudz nevajadzīgu priekšmetu, kas tika likti programmā lai barotu pasniedzējus. It kā noderīgi priekšmeti dažreiz ir pasniegti ļoti zemā līmenī un jēgas no tiem nav nekādas.
Sporta treneri ņirgājās par fiziski vājākiem studentiem, pie tam sporta nodarbības aizņem daudz laika.
Vispār topošajiem programmētājiem iesaku studēt tikai bakalaurantūrā, jo svarīgi ir iemācīties programmēt, no maģistrantūras un doktorantūras nav nekādas jēgas, kādēļ ir jāapgūst visi pēc kārtas tehnoloģijas un principi, kas bieži mainās? Šobrīd augstākā līmeņa studijās RTU māca tieši to.
Attieksme no pasniedzēju puses - bija četri gadījumi, kad pasniedzēji uz mani bļāva. Vienkārši nāca klāt un skaļā balsī bļāva. Paldies, ka neizlāmāja un neiesita. Pirmajā gadījumā es mierīgi sēdeju un pārrakstīju uadevumu no tāfeles, pasniedzēja pienāca un sāka kliegt, ka es neko nedaru, lai es nāku tikai sesijā uz eksāmenu un ka man nav tiesību apmeklēt nodarbības, ja es tā uzvedos. (Es nodarbības laikā klusēju un mācījos). Otrajā gadījumā pasniedzējs piesienās par to, ka es neizpildīju uzdevumu. Kapēc ir tik agresīvi jāuzvedās, ja studentam ir grūtības tikt galā ar uzdevumu? Arī trešajā gadījumā pasniedzējs uzbļāva par neizpidītu uzdevumu. Tas bija sarežgīts uzdevums, es uzrakstīju gandrīz visu, bet programma nestrādāja. Es iztērēju daudz laika, rakstot to, un šis pasniedzējs man nekad nepalīdzēja. Ceturtajs gadījums bija, kad es pēc slimības atnācu pirmo reizi un nevareju izpildīt laboratorijas darbu. Es vienkārši nezināju, kas ir jādara un nezināju iepriekš mācīto, bet pasniedzējam bija vienalga.
Vēl bija gadījums, kad pasnidzēja draudēja citam studentam, ka iesitīs viņam par to, ka viņs kaut ko nesaprot.
Nav skaidrs, kāpēc RTU pasniedzēji nevar aizrādīt pieklājigi, nepazemojot studentu un nepacelot balsi.
Nirgāšanās par studentiem - daži pasniedzēji draud, ka atskaitīs no RTU. Daži nenāk uz lekcijām, trīs pasniedzēji vai nu nenāca uz lekcijām, vai nu kavēja 50 minūtes katru reizi. Par to tika sūdzēts, bet nekas nemainījās. Daži samazināja atzīmes, ja darbs nebija nokārtots laicīgi - vienalga, tu slimoji vai tev visi pasniedzēji uzdeva darbus vienā un tajā pašā laikā. "Tas ir tavas problēmas, student." Daži neko nemāca un mācību materiālus nedod, bet eksāmenā daudz prasa un visiem ieliek zemās atzīmes.
Praksē studentus norīkoja pasniedzēja, kas dažus viņai simpātiskus studentus nosūtīja pie sava radinieka iziet praksi un viņi tur neko nedarīja un pēc tam dabūja labas atzīmes, bet dažus viņa nosūtīja pie savas paziņas, kur viņus izkalpināja un pēc tam vēl draudēja neparakstīt prakses dokumentus.
Kāds pasniedzējs ienīsta vienu studentu un ņirgājās par viņu, izsmeja un runāja rupjības.
Pasniedzējus RTU pieņem pa blatu, dažreiz "caur gultu". Tāpēc nav jābrīnās, ka viņi tur vēl joprojām strādā RTU un pelna labu naudu no nodokļu maksātājiem, neko nedarot un ņirgājoties par studentiem.
Dažas pasniedzējas koķetē ar simpātiskiem studentiem un liek viņiem labas atzīmes, bet pārējiem liek zemas.
Attieksme pret studentiem ir arī tada, ka "jums ir trīs svētku brīvdienas, pa to laiku izpildiet uzdevumu, ja neizpildīsiet, maksimāla atzīme jums būs 4".
Attieksme pret studentiem no dažiem pasniedzējiem ir ļoti vienaldzīga.
Attieksme no RTU puses arī ir ļoti vienaldzīga, nav pretīmnākoši. Lietotāju atbalsta centrs ir neuzmanīgi un neatsaucīgi.
RTU DITF nav garderobes un ēdnīcas.
Vēl par RTU Būvniecības fakultāti: pats tur nestudēju, bet pazīstamie cilvēki no turienes aizgāja, jo mācīja kaut kādas muļķības.
Mani ieteikumi - neizvēlēties RTU, pat ja esat iekļuvuši budžeta vietā! To pašu naudu samaksāsiet akadēmiskajos parādos un vēl maksāsiet ar saviem nerviem, pazemojumiem, dzīves laiku!
Protams, ir arī ļoti labi pasniedzēji un esmu viņiem ļoti pateicīgs, bet kopumā viss ir slikti.

Komentāri (11)

E elīna 84 23.06.2012

Mans džeks šobrīd studē DITF maģistratūrā. Es viņam parādīju šo sūdzūbu. Īsumā - tev taisnība, absolvents2012, jo ja nav iepriekšējās pieredzes programēšanā, izturēt programmu un izpildīt studiju prasības ir nenormāli grūti.
Par laimi, džekam bija stipras priekšzināšanas, un viņš joprojām turās budžetā.

D Daturs 23.06.2012

Uz RTU DITF vispār neiesaku iet. Ja students ir atnācis no parastas vidusskolas un nav īpašas priekšzināšanas tajā pašā programmēšanā tad jēga iet tur ir maza. Jo mācīt neko nemācīs "nezinīšiem", bet gan prasīs uzreiz taisīt darbus tajā pašā programmēšanā, kaut gan priekšzināšanas jaunajam studentam var būt mazas vai vispār nav! Uzdodot jautājumu "kā to uzrakstīt", pasniedzējs atbild ka lai tik sāk rakstīt un problēmas būtībā neiedziļinās. Dažiem pasniedzējiem kuri vada lekcijas, vispār tikai nolasa savu tēmu un viss, kā arī nespēj atbildēt uz studentu jautājumiem. Ar plaģiātismu tiek baidīti studenti, kaut gan ir atsevišķi indivīdi kas pērk darbus un iesniedz un netiek nekad uzrauti. Tie kas velta laiku un tiešām darbus raksta paši nereti tiek pie sliktākām atzīmēm nekā paši plaģiātu pircēji. Par tiem "milulīšiem" ir taisnība ir atseviški studenti kuri tiek vērtēti savādāk nekā vajadzētu. Pati skola nopelna palielu naudu no studentiem, bet mācību korpusiem āzenes ielā tā arī naudu nevar atvelēt, tur logi nav mainīti vispār, remontētas prakstisko nodarbību telpas vispār nav-vai tad tā var darīt universitāte? Ja gribat mācīties RTU DITF fakultātē tad stipri padomājiet vai ir vērts mācīties skolā kurā ir dalļa nejedzīgu pat iedomīgu pasniedzēju, negodīgu konkurenci-es runāju par tiem pašiem plaģātu pircējiem un vispārēju bardaku pašā studiju programā-kur tiek prasīts tas kas netiek nemaz iemācīts.

Q qwerty 25.06.2012

Pilnībā nepiekrītu tam, ka mācīties RTU DITF ir nereāli grūti.
Lai neizturētu pirmo semestri vajag būt vai nu pilnīgi slimam, vai nu sliņķim līdz kaulu smadzenēm.
Kaut gan no manas grupas viena trešdaļa aizgāja pēc 1 semestra un bija arī tādi kuri pameta visu nākamajos kursos. Taču patiesība ir tā, ka viss nav tik briesmīgi, un lielāka daļa tomēr saņem savu diplomu. Tas, ka ne visi, tad tas ir pašu cilvēku problēmas. To cilvēku, kas ir pieraduši vainot apkārtējo pasauli, nevis uzņemt atbildību par savu dzīvi. Un ja tu, lasītājs, ceri uz to, ka tev uzreiz dos atbildes uz eksāmenu biļetēm, tad tev nav ko darīt augstākas izglītības iestādē. Jo universitāte pirmkārt māca pašpietiekamībai un spējam patstāvīgi apmācīties. Par ko jau runāt, ja gadās, ka cilvēki nespēj pat pabeigt skolu=)

D Daturs 25.06.2012

Sūdzība ir par izglitības kvalitāti nevis par nemācīšanos. Mācīšanas paliek uz paša studentu pleciem. Ditf ir ļoti liels atbirums pirmajā mācību gadā, grupās, tas ir rādītājs cik "laba" ir mācību programma. Palicēji ir vai nu datorsistēmu tehniķi, programešanas tehniķi vai ģimnāzisti kuriem ir mācīts padziļināti informātika, programmešana...utt. Kapēc RTU Ditf fakultāte vienkārši nevar pierakstīt klāt pie studiju programām ka ir vajadzīgas teicamas zināšanas informātikā lai varētu pavilkt un neizlidot ārā jau pēc pirmā gada?

L leons bukbārdis 26.06.2012

Pilnīgi piekrītu. Kopš rektors ir kaut kāds nepopulārs krievu onkulītis, nevis šarmantā personība Knēts, viss ir gājis uz leju, pasniedzēji ir vienkārši atbaidoši, viņu uzdevums ir ieriebt studentam, nevis sagatavot jaunus mūsdienīgus speciālistus. Mācību programmas un kvalitāte ir apšaubāma, par pasniedzējiem ir savākti vai nu valsts valodu slikti pratēji krievi, vai īsti despoti, kas sirgst ar lielummāniju.Par sporta pasniedzējiem vien varētu uzrakstīt veselu stāstu - bļauj kā uz suņiem un tā kliegšana vinņiem tur visiem raksturīga, vai ārzemēs arī pieredzes braucienos šie "zinatnieki" ir pastāstījuši par savām apmācības metodēm. Vajadzētu studentu biedrībai iesniegt lūgumu IzM steidzami nomainīt vadību un veikt auditu un sertificēt pasniedzējus.

G gsa 27.06.2012

Piekrītu! Iestājos RTU uzreiz pēc vidusskolas beigšanas. Klases audzinātāja pēdējā semestrī īpaši piestrādāja pie biedēšanas, sakot, ka augstskolā ar mums neauklēsies tā, kā to dara vidusskolā, tāpēc pasniedzēju vienaldzīgā attieksme sākumā šķita normāla.
Tā pamazām iekūlos parādos, naktīs negulēju, cenšoties tikt galā ar darbiem, lūdzot palīdzību pasniedzējiem, pretī saņēmu pilnīgu nepretimnākšanu. Radās sajūta, ka viņi vienkārši speciāli cenšas ignorēt studentus, kuri netiek līdzi mācību procesam. Programmēšanā, lūdzot pēc palīdzības, pasniedzējs vien noteica, lai mēģinu, kamēr sanāks. Sākotnēji palīdzēja kursa biedri, bet tad sapratu, ka mūžīgi lūgt viņiem palīdzību būtu stulbi, tāpēc studijas pametu.
Var jau vainot iestādes milzīgumu, kur studenti tiek apmācīti konveijerī bez jebkādas procesa cilvēciskošanas, bet es pēc RTU iestājos tādā pašā milzīgā iestādē- LU (ne vairs datorzinībās) un tur attieksme pret studentu bija pilnīgi, pilnīgi citādāka.

G gsa 27.06.2012

Piekrītu! Iestājos RTU uzreiz pēc vidusskolas beigšanas. Klases audzinātāja pēdējā semestrī īpaši piestrādāja pie biedēšanas, sakot, ka augstskolā ar mums neauklēsies tā, kā to dara vidusskolā, tāpēc pasniedzēju vienaldzīgā attieksme sākumā šķita normāla.
Tā pamazām iekūlos parādos, naktīs negulēju, cenšoties tikt galā ar darbiem, lūdzot palīdzību pasniedzējiem, pretī saņēmu pilnīgu nepretimnākšanu. Radās sajūta, ka viņi vienkārši speciāli cenšas ignorēt studentus, kuri netiek līdzi mācību procesam. Programmēšanā, lūdzot pēc palīdzības, pasniedzējs vien noteica, lai mēģinu, kamēr sanāks. Sākotnēji palīdzēja kursa biedri, bet tad sapratu, ka mūžīgi lūgt viņiem palīdzību būtu stulbi, tāpēc studijas pametu.
Var jau vainot iestādes milzīgumu, kur studenti tiek apmācīti konveijerī bez jebkādas procesa cilvēciskošanas, bet es pēc RTU iestājos tādā pašā milzīgā iestādē- LU (ne vairs datorzinībās) un tur attieksme pret studentu bija pilnīgi, pilnīgi citādāka.

2 2012 27.06.2012

Toties darba deveji absoventus novertē ļoti augsti. Gribi labu darbu - mācies!!!

http://la.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=353139:tapis-labko-augstskolu-tops&catid=127:studijas&Itemid=149
http://www.apollo.lv/portal/life/article

R romashka 02.07.2012

Mācos RTU IEVF Muitas un nodokļu programmā 3.kursā, pilnīgi esmu apmierināta ar pasniedzējiem, ar lekcijām un priekšmetiem. protams bija daži priekšmeti kuri neko nedeva un tikai par to maksājām, bet tā ir visur un vienmēr. RTU, piem. IEVF pasniedzēju sastāvs ir ļoti spēcīgs un visi vai nu strādā vai nu strādāja valsts struktūras, ar to gribu teikt ka nav parastie teorētiķi.Un protams nekad neredzēju un nedzirdēju lai uz kādu kliedza vai kaut kas tam līdzīgs. protams ja tu traucē visiem lekcijas laikā, pasniedzējs pateiks kaut ko, bet nu pat nav tāda ka dzen ārā.Nu un par to "caur gultu" .. tas no comments . nu kurienes var zināt ja pats nav bijis tur ) Ka arī mani klasesbiedri mācās arī RTU uz programistiem, neko sliktu no viņiem nedzirdēju. protams nav vienkārši studēt, bet nu programmists nav vienkāršāka profesija! Tādēļ es visiem saviem draugiem tagad iesaku RTU )

T tikai_pilsone 05.02.2013

Puse no šī ir muļķības, puse taisnība.
Mācīties ir grūti, bet reāli - arī pašam. Tie paibērniņi, kas skolā pieraduši pie augstām atzīmēm, ātri aplaužas - tiesa, jo jāstrādā daudz un patstāvīgi. Normālas konsultācijas nesaņēmu varbūt no viena pasniedzēja - ar pārējiem var sarunāt un dabūt normālus paskaidrojumus.
Un vārdi, vārdi, vārdi - labi, saprotu, publicēt pasniedzēju vārdus te nav ētiski, bet BŪTU un IR VAJADZĪGS vārdus, uzvārdus un problēmas darīt zināmus vismaz studentu pašpārvaldei, citādi var cepties, cik grib, nekas nekad nemainīsies.
"caur gultu" - tā ir nopietna apsūdzība, un bez nopietniem pierādījumiem tādu vispār nedrīkst izteikt!!!
Augstākā līmeņa studijās māca svarīgus priekšmetus, ja liekas, ka tas nav vajadzīgs - tā ir paša izvēle. Jā, tiesa, šie principi mainās, bet jaunie tiek būvēti uz veco pamatiem, kā dēļ ir svarīgi to zināt.
Pie kam nevajag vienā maisā sabāzt RTU DITF LDI un sporta nodarbības, ēdnīcas, garderobes - šīs lietas nāk "no augšas".

Un - ir vajadzīgi priekšlikumi!!! Sūdzībā saskatu kritiku bez neviena prātīga ieteikuma.

D Dob 02.08.2015

RTU ir viegli iestaties, bet gruti macities, jo slodze ir tiesam liela, tapec ja meklejat vieglus celus, labak ejat uz LU))

Pievienot komentāru

Pozitīva Neitrāla Negatīva
Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes