www.sudzibas.lv Rīgas Satiksme Kontrolieru "cūcība"

Rīgas Satiksme - Kontrolieru "cūcība"

Rīgas satiksmes kontrolieri noved līdz asarām 8gadus vecu bērnu, kuram nav ne e-talons, ne skolēnu apliecība, ne naudas, par ko nopirkt biļeti.

Principā, stāsts tāds - pēc vakara treniņa, kā ierasts dodos mājās, jābrauc no t/cBērnu pasaule līdz Mārupei. Centrā iekāpu 25.autobusā Abrenes iela-Mārupe. Ka ierasts ausīs ieliktas austiņas, skaļa mūzika, nopīkstinu e-talonu un apsēžos blakuskādam mazam puikam. Pieturā Arkādijas parks autobusā iekāpa kontrole, līdz viņi nonāca līdz manīm, jau biju sagatavojusi e-talonu pārbaudei, kad gados jauna kontroliere to izrāva man no rokām, vairākas reizes centās pārbaudīt līdz skaļi, vai pa pus autobusu nobļāvās - nestrādā. Būdama neizpratnē, pajautāju kas vainas, viņa aizkaitinātā balsī saka lai kāpju āra vai dodos pirkt biļeti. Nodomāju, varbūt beidzies braucienu skaits vai arī jāpagarina ikmēneša biļete visiem autobusiem. Tā nu devos pie šofera lai iegādātos biļeti, un sagadīšanās vai vienkārsi neizdevusies diena - skaidrā naudā tikai 20ls banknote, sīknaudā daži santīmi. Šoferis atteicās pārdot biļeti teikdams, ka viņam nav ko izdot. Nu neko, devos pie kontrolieres, kura laika posmā kamēr biju pie šofera bija piesejusies mazajam puikam, kurš bija sēdējis man blakus. Puika vienās asarās, kontroliere ar savu pretīgo balsi un kretīnisko izturēšanos tikai "kapāja" vēl un vēl, par to ka tagad sauks policiju, ka viņa vecākus par to liks cietumā un vel nez ko. Tā kā autobuss jau bija patukšojies tajā vairs atradās kādi 7-8cilveki, neskaitot 3kontrolierus. Visi 3 bruka puikam virsū, kamēr vienīgais, ko viņš spēja bija gauži raudāt. Šokēta par šādu attieksmi iztraucēju kontrolierus ar skaļu - ''WTF?'' visi reizē pret mani pagriezās ar tādu jautājošu seju - ''ko vajag?'' Papletu acis un pajautaju, kāpēc viņi tā izturas pret mazu nevainīgu bērnu. nu ok, nav tas muļķīgais e-talons, bet viņam taču tāpat pienākas braukšana bez maksas, vai ne? Kontroliere, ar kuru biju iepriekš sarunājusies, acīmredzot bija neapmierināta, ka es, 17gadīga pusaudze brūku virsū viņai, pieredzējušai sievietei ar darba stāžu 10gadi, utt. viņa, turēdama rokās manu e-talonu to nedaudz palocīja, skatīdamās, kas par vainu, teikdama, ka pats talons vienkārši nestrādā. Tad nu viņa palocīja vēlreiz, nedaudz intensīvāk, vēlreiz līdz tas neizturēja un pārplīsa uz pusēm. TAJĀ MIRKLĪ MAN ATKĀRĀS ŽOKLIS. Pēc tam kontroliere man izrakstīja kaut kādu soda kvīti, mazajam bērnam veltīja niknu skatienu un kopā ar pārējiem agresīvajiem kontrolieriem izkāpa pietura ''Upeslīči''(tagad - Svētes iela).

Kvīts izrakstīšanas laikā mobilajā telefonā pierakstīju viņas vārdu uzvārdu- Irita Linkeviča- lai vēlāk pazvanītu uz Rīgas satiksmi, un izteiktu savas pretenzijas pret viņu un viņas uzvedību. Rīgassatiksmē man paziņoja, ka tajā datumā viņa nemaz nav strādājusi un ka es to esot izdomājusi un rupji nometa klausili.

Kopš šī starpgadījuma (tas notika Septembra sākumā) pēc iespējas ātrāk noliku tiesības, tagad pārvietojos tikai ar savu motorolleri un izvairos no jebkādas saskarsmes ar RS vai kontrolieriem.

N

Komentāri (3)

Eseseseseseseses 12.01.2012

Aarpraats kaa cilveeki ir apzveereejusi, kontrolieri vispaar ir aarpus jebkaadas kontroles un trakaakais tas, ka par upuriem parasti izveelas visneaizsargaato kategoriju - vecus cilveekus un mazus beernus. Nepaslinko, iesniedz suudziibu 'Riigas Satiksmee' rakstiskaa formaa, taas vinji nevar ignoreet..

I Ilze89 12.01.2012

Tā kontrole ir vnk fenomenāla. Viņiem ka tik iekasēt 2 ls savā kabatā! Iekāpjot sab.transportā, nepaejot ne 10 sekundēm, man uzbruka 2 kontrolieri ģērbušies civilajās drēbēs, apgalvojot, ka es negrasījos pirkt biļeti. Biļeti tūlīt vēlējos pirkt, bet viņi sauca Policiju un neklausījās manis teiktajā...

P podzija 13.01.2012

Izlasot rakstu Privātajā dzīvē - par diviem toija sunīšiem ( tie ir tādi plaukstas lieluma suņuki)kontroliere grib meitenei noplēst ls 30 !!! esmu pilnīgā šokā! Un beigās vēl izmet nabaga meitēnu Ziemassvētku vakarā no transporta notīrot pēdējo naudiņu! Tajā pašā laikā bomži brauc smirdēdami tas ir OK un kontrolierus neinteresē. Nelieši ir RS !!!

Pievienot komentāru

Pozitīva Neitrāla Negatīva
Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes