www.sudzibas.lv Rīgas Satiksme apmainītā darba diena un e-talons darba dienām

Rīgas Satiksme - apmainītā darba diena un e-talons darba dienām

Labdien!

Atkal nepatīkams atgadījums Rīgas sabiedriskajā transportā - 11. maršruta tramvajā - 30.04.2012, ap plkst. 8iem

Iekāpu 11. tramvajā 30.04.2012., plkst 7.45, pieturā "Kazarmu iela". Vēlējos reģistrēt savu mēneša abonementu darba dienām (derīgs līdz 14.05.2012), bet tas izrādījās nederīgs. Skaidras naudas man nebija, talonu pie vadītāja iegādāties nevarēju.

Pieturā "Matīsa tirgus" iekāpa divi "Rīgas satiksmes" kontrolieri. Kontrolieris, pārbaudījis manu e-talonu, teica, ka tas nav derīgs - 30.04.2012. Rīgas Satiksmes transports kursē pēc brīvdienu grafika, jo ir apmainīts ar 28. aprīli, kurš bija sestdiena. Es iebildu, ka 2011. gada 6. aprīļa Ministru Kabineta rīkojums Nr. 146 "Par darba dienas pārcelšanu 2012. gadā", ir saistošs no valsts budžeta finansējamām valsts pārvaldes iestādēm, bet es strādāju privātā struktūrā un man 30.04.2012. ir darba diena, attiecīgi izmantoju savu mēneša abonementu darba dienām.

Kontrolietis mani informēja, ka būs jāmaksā sods, ko es atteicos darīt. Tad kontrolieris izteica draudus - anulēt manu e-talonu (derīgs līdz 14.05.2012)...... Mūsu nelielais konflikts beidzās ar to, ka e-talonu man atdeva, bet pieturā pie Bērnu pasaules man lika izkāpt no tramvaja. Soda nauda no manis vairs netika pieprasīta, tālāk devos uz darbu kājām.

Jautājums:
Kā Rīgas satiksme manu darba dienu var padarīt par brīvdienu, ja to nenosaka, bet tikai iesaka Ministru Kabinets (jau vēlāk, darbā, Rīgas satiksmes mājas lapā izlasīju, ka "Darba dienu mēneša abonementa biļetes būs derīgas lietošanai sabiedriskajā transportā 28. aprīlī (sestdien), savukārt 30. aprīlī (pirmdien) mēneša abonementa biļetes sabiedriskajā transportā nebūs derīgas"). Pērkot šo e-talonu, mani neviens nebrīdināja, ka 30.04.2012. tas nedarbosies.

Domāju, ka tā ir to pasažieru diskriminācija, kuri nestrādā no valsts budžeta finansējamās valsts pārvaldes iestādēs. Nebiju rēķinājusies ar to, ka aprīlī man būs jātērē lieka nauda sabiedriskajam transportam tikai tāpēc, ka valsts iestādēs apmainītas darba dienas.

L

Pievienot komentāru

Pozitīva Neitrāla Negatīva
Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes