www.sudzibas.lv Rīgas Satiksme Varbūt vērts padomāt

Rīgas Satiksme - Varbūt vērts padomāt

Vai nebūtu vērts padomāt par laika ierobežošanu, kad pensionāri var bez maksas braukt sabiedriskajā transportā.
Man nekas nav pret to, ka pensionāriem ir šāda iespēja, bet tracina tas ka tantukiem obligāti ir jānokļūst tirgū no paša rīta vai pēcpusdienā (jeb laikā, kad lielākā daļa cilvēku brauc uz vai no darba, skolas). Transportā ienesās, tā ka jaunie nemaz lāga netiek līdz, bet tikko redz kā sēdvietas nav, tā sakas lielā vaimanāšana un tēlošana ka nevar nostāvēt. Es ikdienā izmantoju 40 autobusu, un ļoti bieži ir tā, ka virzienā uz centru (braucot no Ziepniekkalna), Gogoļa ielas pieturā cilvēki netiek iekšā, jo autobuss ir pilns, bet pie stacijas puse no pasažieriem izkāpj, un lielākā daļa ir pensionāri, kuriem ir ļoti akūta nepieciešamība tirgū iegādāties kādu gaļas kluci :):):)

Varbūt vērts padomāt par liegumu pensionāriem bez maksas braukt tā saucamajās pik stundās, bet ja nu viņiem tā gribas no paša rīta iepirkties tad lai brauc par maksu.

Tādejādi arī tiks sadalīta vienmērīgāka pasažieru plūsma.

J

Komentāri (30)

A a. 16.11.2010

Varbūt, Jāni Tava māte katru rītu brauc pēc gaļas kļuča, ko iedot savam mazliet pastulbajam bērnelim. Pensionāri tik pat labi var braukt pie ārsta un kaut kur citur. Varbūt, ja esi tik vārgs nopērc mašinu un noalgo šoferi - varēsi sēdēt un nevajadzēs kunkstēt.

M Mellene 17.11.2010

vovo

A aleksa 17.11.2010

Nevajag klupt virsū Jānim, sava patiesība viņa vārdos arī ir...Ja godīgi, tad pārsvarā pensionāri tik tiešām brauc uz tirgu un citām vietām, kur nav obligāti jābūt 8 no rīta.

D Dūda 17.11.2010

Pilnīgi piekrītu un pievienojos raksta autoram un uzskatu, ka pensionāriem ir jāierobežo bezmaksas pārvietošanos sabiedriskajā transportā stundās, kad transporti ir pilni ar pasažieriem, kas dodas uz/no darba un skolēniem, kuri, lai vai kā, bet apmeklē skolu!

Komentētāja: A. -iespējams pati nebrauc "pik" stundās un nevar pat iedomāties- kā tas viss izskatās reāli!!! Bieži vien, Tevi vienkārši iestumj transportā un esi laimīgs, ka pieturā "palīdz" izkāpt!

N nunu 17.11.2010

Pilnīgi pievienojos Jānim un Dūdai!!!

ž žipata 17.11.2010

Kopš es redzēju, kā tīri pajauni pensionāri (nu ne 70 vai 80 gadīgi) izlikās neredzam bērnu invalīdu ar triekas sakropļotām kājiņām, es domāju, ka pensionāriem nevajadzēja pieļaut bezmaksas braukšanu. Ar buldogu purniem lūrēja ārā pa logu, lai tikai nebūtu jādod tam bērnam apsēsties. Un pie tirgus visi izlikās ārā ne vairs nevarīgi nekā!

E es 17.11.2010

piekrītu. piekrītu.piekrītu

J jānis 18.11.2010

Komentējot A.
Neviens nesaka, ka nevar braukt pik stundās, tikai tad lai maksā, bet tikko būs jāpērk biļete, tā savas vizītes pie ārsta vai pie kaut kā cita ieplānos tā, lai varētu izmantot bezmaksas transporta pakalpojumus.

T tā arī ir 18.11.2010

Piekrītu Dūdai un Jānim.
Bezmaksas laiks no...līdz.
Pik stundās par maksu.
Tā kā šis ir jauns pakalpojuma veids, būtu tikai normāli, ja tas tiktu mainīts, ņemot vērā visu pasažieru intereses.
Šobrīd pensionāri sanāk "vienlīdzīgāki" uz pārējo rēķina.
P.S. arī mana mamma ir pensionāre.

P Pasažieris 18.11.2010

Pilnīgi piekrītu raksta autoram!
Likt pensionāriem maksāt par braukšanu no 6:00-9:00 un no 17:00-21:00. Dzelzceļš taču uztaisīja atlaidi savos vilcienos tikai dienas vidū, tad kāpēc "Rīgas satiksme" nevar šo jautājumu nokārtot ar Rīgas domi? Vēlē`dsanu laiks ir garām, kad vajadzēja katram pensionāram izpatikt! Laiks atgriezties reālajā pasaulē!

B Biruta 19.11.2010

Arī piekrītu sūdzībai, vēl viņiem obligāti agri no rītiem vienmēr uz kapiem jābrauc, it kā to nevaretu atlikt uz pirmspusdienu piemeram...

š Šarlote 19.11.2010

Es arī piekrītu teksta autoram. Pīķa stundās sabiedrisko transportu vajadzētu atslogot bērniem, lai tie varētu mierīgi pasēdēt un nomierinātos, nevis lai čupotos salona beigās un stulbības darītu un strādniekiem ar vajadzīga cieņa. Galu galā, kas papildina valsts budžetu? Bet pēc ārsta sabiedrības izsalkuši pensionāri var vizīti izvēlēties vēlākā stundā, jo neviens ārsts nenosaka cikos ierasties uz vizīti, to nolemj pats pacients.

V vanda 20.11.2010

Pilnīgi piekrītu raksta autoram!Uzskatu, ka tantuki var braukt uz tirgu arī vēlāk, nevis tad, kad cilvēki dodas uz darbu un bērni uz skolu.Un arī pie ārstiem nav katru dienu jābrauc!!!Tie penši ir daudz veselāki, nekā tagadējie strādājošie, jo mūsu valstī cilvēki strādā ar lielu pārslodzi, lai kaut ko nopelnītu.Uzskatu, ka arī pensionāriem ikdienā būtu jāmaksā par transportu, jo nav ko bez jēgas katru dienu braukāt apkārt!Pārtiku var nopirkt arī tuvākajā veikalā.Veikalu mums laikam ipaši netrūkst.

N nutadbeidzot 21.11.2010

Jā nu tad beidzot laikam tomēr cilvēki sāk saprast cik aplams bijis šis lēmums!!!

S Siventinsh 26.11.2010

No kurienes statistika uz kurieni brauc tantuki ? Tantuks, izkāpa pie Origo, jā, tātad uz tirgu. Varbūt viņa tur strādā gudriniek. Vai vēl labāk, kas Tev par daļu, tipat labi varbūt skolēniem un cilvēkiem, kuri strādā, būtu jāmaksā, gadījumā ja viņi pik stundās nebrauc uz darbu vai skolu...
Par āsta apmeklējumu, tad kad latviešu parodija par einšteinu paskatīsies ārstu pieņemšanas laikus, tad viņš tā patās nesapratīs kādēļ cilvēki no ārsta dodās no rīta.
Ja jau Tu visiem tik gudri māki norādīt, kad viņiem labāk braukt, kad maksāt un kad ne, tad sameklē sev darbu tādās stundās, uz kurām nav jādodas sastēgumiem, bet nē, protams labāk neko nedarīt bet tikai gudri di...

A agnese 29.11.2010

Nesaprotu, kāpēc man maksājot nodokļus būtu jāapmaksā pensionāru braucieni pēc gaļas kluča...labāk tad apmaksāju pamatskolu bērniem e-talonus, jo viņiem skolas apmeklējums ir obligāts...Tas bija triks pirms vēlēšanām. Jāatceļ lēmums vai jāierobežo bezmaksas pārvietošanās

R rojs2 29.11.2010

Nu jā, tie, kas aizstāv, laikam tiešām nav redzējuši kā tas izskatās, un lai man nestāsta, ka veceņu un veču bars brauc strādāt. Mani pēc būtības kaitina šis nekad uz krēsla nesēdējušo tantuku bars (visas gan nav tādas, ir arī tantuki, kurus tiešām apsēsties palaiž, un kuri ar savu izturēšanos izraisa tikai cieņu un patiku), kas neko citu nezina kā braukāt apkārt un ņaudēt pārbāztā autobusā, ka nelaiž neviens šīs, redz, apsēsties. Kad ierauga brīvu vietu, tad ne kājas sāp, ne spēka trūkst, ka laužas kā bokseri ringā, lai tikai paspētu. Mana m'te, kurai pašai jau septindesmit, vienreiz vienai tādai, pēc skata jaunākai, arī iedeva vietu.
Un darbu nevar atrast tagad pēc noteikumiem - tad un tad, uz tirgu gan var aizbraukt vēlāk. Tie, kas saka, ka lielākā daļa nebrauc uz tirgu - aizejiet rīta stundās un apskatities, kas tur pārsvarā "tusē".

T tosiventinsh 01.12.2010

Jā jā kātad- tagad cilvēkiem pendžu veceņu bezjēdzīgās braukalēšanas dēļ būs darbs jāmaina?!!!

D Dzo 02.12.2010

Es piekrītu, autoram, un pilnībā atbalstu, ka pensionāru pārvietošanās sabiedriskajā transportā bez maksas pik stundās ir jāierobežo. Ja grib braukt pik stundās neviens to neliedz, bet lai brauc par maksu.
Ja ņemam tā pēc būtības, tad strādājošajiem cilvēkiem no pensionāriem nav nekāda labuma, bet pensionāriem no strādājošo maksātajiem nodokļiem gan ir. Un tāpēc vien ir vērts padomāt.
Tie daži pensionāru aizstāvji varētu nedaudz padomāt par to, vai Rīgas dome spēs apmaksāt (dotēt) pensionāru bezmaksas braucienus, ja nebūs nodokļu maksātāju nauda.

PS
Pašvaldībām lielākie budžeta ienākumi ir tieši no iedzīvotāju ienākuma nodokļa

M Monta 03.12.2010

Pilnībā piekrītu autoram.
Nu nav normāli, ka pensionāri visu laiku sēdēja mājās, bet tagad kaut kur visiem pēkšņi savajadzējās braukt un tieši tad, kad citi brauc uz darbu vai skolu.
Tik daudz pensionāru sabiedriskajā transportā savu mūžu neesmu redzējusi.
Protams ir jauki, ka pensionāri tagad var ietaupīt naudu un Rīgas deputāties labs fanu pulciņš, bet kāda velna pēc no tā ir jācieš skolēniem un strādājošiem cilvēkiem!!

Pievienot komentāru

Pozitīva Neitrāla Negatīva
Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes