Rīgas Psihiatrijas un Narkoloģijas Centrs - pārkāpums

Vai var nepilngadīgo ievietot šajā slimnīcāa pret paša gribu, ja viņš/-a neapdraud apkārtējos? Nevar!
Dr. Lutums tā ir izdarījis, proti, ieslodzījis ne vienu vien pacientu slimnīcā uz vairākām nedēļām. Cik zinu, vienam pacientam nopietni pasliktinājies veselības stāvoklis. Kur lai iesūdz viņu?

I

Komentāri (15)

. ....kl 31.05.2009

Savāc visus pierādījumus un meklē labu juristu. ... Bet ar mūsu medīnu tiesāties nav jēga... nevinnēsi!

M maris 31.05.2009

Zvani nekaveejoties uz raidiijumu, , degpunktaa, , lai tie tiek skaidriibaa!!!

K Kleo 31.05.2009

Ja ir paarkaapumi, tad suudziiba iesniedzama Veseliibas inspekcijaa.
Tachu Ieva droshi vien ir nepilngadiigaa draudzene. Tikai piemirsusi, ka par nepilngadiigo lemj vina vecaaki. Beernam nekaadas gribas nav pat tad, ja vinsh jau paspeejis buchoties. Taapeec par beerna atrashanos aarstnieciibas iestaadee lemj vina vecaaki.

I Ivars 11.06.2009

Tieši par dakteri Lutumu esmu dzirdējis ļoti daudz labu vārdu.
Silmnīcā (arī nepilngadīgos) ieslodza pret paša vai vecāku gribas - ja viņš ir sabiedrībai bīstams vai bīstams pats sev (mēģina uztaisīt pašnāvību)
Hi-Hi māja jau ir pārpildīta - kāds iemesls būtu ieslodzīt veselu? Kaut gan ja tu zinātu cik trakie tiek palaisti mājās, pa ielu būtu bail iet - tas viss pateicoties mūsu valstij - naudas nav - vietu nav.
Domāju, ka tava nepilngadīgā persona ir pamatoti ielikta slimnīcā - neesi iedomāies tādu lietu, ka ārsti ārstē?

ChefLV 25.11.2017

Jums ir aprobežots skatījums uz dzīvi., ja jau nevar pat iedomāties, ka ja pat pieaugušie draud citam ar pašnāvību, lai šāntazētu, tad kāpēc to nevarētu darīt pusaudži? Novēlu, kaut Jums gadītos tāds cilvēks ceļa, kas draudēs ar pašnāvību, ja nedarīsiet pēc viņa gribas!

š šeherezade 12.06.2009

Ieva, kurš ir tas, kas var garantēt, ka garīgi slimais nepilngadīgais jebkurā brīdī tomēr nevar palikt agresīvs?Šajā ziņa es tomēr piekristu speciālistu novērtējumam, jo, man kaimiņos ir stipri līdziga situācija, kur dzīvo 13 gadus vecs puika, kuram ari ir psihologiska rakstura problēmas--bieži paliek agresīvs un tad ņem, kas pie rokas un izdvešot neadekvātas skaņas skrien visiem pakaļ.Man protams, no tāda sikuļa bail nav, bet kaiminos dzīvo daudz bērnu, kuri tiešām baidās no trakā...Kad mans sunītis vel bija kucens, tad vienreiz pamaniju, ka trakais paņemis koka gabalu un metās sunukam virsū, tad nu es arī neiztureju un siko perdeli saķeru aiz rokas un sapurināju, lai valdās...Ja mātei po... un viņa netiek galā, tad nedrīkst tādu bērnu turēt sabiedrībā, kur viņam jebkurā brīdī sirmītis var aizverties, nu tādas ir mans domas...
Un jā, Ieva, ja jau uzskatat, ka dr.Lutums rikojas nelikumīgi, tad ziņojiet kaut kur...

ChefLV 25.11.2017

Jums ir aprobežots skatījums uz dzīvi, ja jau nevar pat iedomāties, ka, ja pat pieaugušie draud citam ar pašnāvību, lai šantažētu, tad kāpēc to nevarētu darīt pusaudži? Novēlu, kaut Jums gadītos tāds cilvēks ceļā, kas draudēs ar pašnāvību, ja nedarīsiet pēc viņa gribas! Tad redzēsim, kā pret viņa gribu ievietosiet klīnikā! Visticamāk, ka pašam radīsies no pārdzīvotā bezmiegs!

E exezz 12.06.2009

interesanti ka to nepoilngadīgo( laikam jau arī tris meneši līdz pilngadībai!) ieveitoja tur . no ielas savaca?? tad nav brīnums...gribētos jau skaidrāk zināt ... ka tas notika, citadak tikai udens liešānaa. piekritu šeherezadai.

S santa 27.06.2009

Neticu nevienam sliktam vārdam par dr.Lutumu.Viņš mani dažus gadus atpakaļ uzstutēja uz kājām no smagas depresijas.Redzēju daudz piemēru, kā viņš ārstē pacientus.Ja šis cilvēks reāli neapdraud citu un savu veselību, ārsts pat mudina pēc iepsējas biežāk atstāt slimnīcas telpas, palīdz iedzīvoties ārpasaulē un bez iemesla slimnīcā netur.Bija tādi, kas paši gribēja tur palikt ārsta labās attieksmes un drošības sajūtas dēļ.Nu nav viņiem nekādas intereses ieslodzīt slimnīcā pacientus tāpat vien.

P pufa 27.06.2009

Ieva, tu pati gadījumā neraxti no tās psihenes? a nu ka noej nost no Lutuma kompja.

V viktors 08.07.2009

droši vien bija iemesls stacionēšanai! Tā ka beidz te stulbības raksīt!

L Labi 03.09.2009

Labi, jāliek ir slimnīcās trakie.Drīz gultasvietas optimizēs, baciļainie un trakie dosies mājās pēc jaunajiem budžeta grozījumiem.
Valdība taupa, un Eiropa ar Valūtas Fondu to nav likuši.
Paši izlēma samazināt slimnīcas, gultas, policistus, pensijas un neapliekamo minimumu.
Prieks, ka vēl paspēs paārstēt nedzuadz šo trako.

A Agate 25.08.2017

Nu katrā ziņā daudziem cilvekiem tur nebūtu jātrodas tikai jautajums, kāds viņiem ir labums no tā. Nauda, algas pielikumi patr katru uzņemto cilvēku. un visiem tik tiešām var dot vienādas zāles.. nekur nav vērts griezties. Pat pieaugušam civēkam nav tiesības aiziet no tās iestādesun ieslēdz, sasien un sazāļo... nav godīgi, bet ja reiz esi aizvests uz to iestādi neviens tevi neuzskatīs pie pilnas saprašanas.

R re_re 26.12.2017

"Доктор" Андрис Лутумс мою психически здоровую родственницу закрыл в психушке по платному заказу ее мужа - работника КГБ и поставил диагноз шизофрения, держал ее там 3 месяца на галопиредоле. Сегодня это не больной человек шизофреник, а тяжело больной человек - наркоман, которому этот лже-жоктор изуродовал всю жизнь! Пусть он горит в аду этот Лутумс и вся эта мафия в психушке. У нас у родственников только сейчас глаза открылись на эту мафию, которая делает бизнес и набивает свои карманы на продаже нейролептиков и других разрушающих жизнь людей лекарств. Никогда не ведите своих родственников к психиатрам - они не врачи, они убийцы!

C critical thinker 26.12.2017

o jā, tādas naudas tur grozās ar neiroleptiķiem... tiem cena nereti ir dažas eiras, kur tur rodas piebāztas kabatas?

Pievienot komentāru

Pozitīva Neitrāla Negatīva
Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes