Rīgas 39. PII "Pīlādzītis" - Personāls

Nesaprotu, kas ir ar bērnudārzu "Pīlādzītis" ! Skolotāji mainās kā cimdu pāri. Kāpēc ? Tagad jau tikai ir viena patstāvīga skolotāja un tā oktobrī ies prom. Otra strādā citā grupiņā un aizvieto iztrūkstošo skolotāju uz laiku. Varbūt vaina ir vadībā, kas nemāk noturēt kadrus?!?!?

Atbilde no PII Pīlādzītis administrācija 22.11.2016

Mūsu p.i.i. ”Pīlādzītis“ grupā Mazulītis strādā skolotāja palīgs, kura, pati arī atzinās, ka rakstījusi augstāk esošo sūdzību. Šī darbiniece mūsu iestādē strādā tikai nepilnus 3 mēnešus, bet, pēc viņas domām, pārzina skolotāja darbu ,medmāsas darbu un tehniskā darbinieka darbu, bet nevēlas un necenšas ievērot higiēnas normas, kas atbilst MK noteikumiem nr. 890. Tā pat šī darbiniece saskarsmē ar kolēģiem ir nepieklājīga.
Sakarā ar sūdzību:
Pedikuloze (utis ) p.i.i.”Pīlādzītis” tiek pārbaudītas atbilstoši MK noteikumiem nr. 279 un nepieciešamības gadījumā medmāsa rīkojas atbilstoši situācijai.
Sakarā ar saslimstību : Strādāju atbilstoši MK noteikumiem nr. 890 (2016.gadā saslimstība nav augsta, biežāk slimo bērni vecumā no 1,5 -3 gadiem, pēdējos gados p.i.i. nav bijusi neviena masveida saslimšana ar infekcijas slimību )
Mazajiem bērniem ļoti bieži ir ne tikai iesnas, bet arī klepus, tomēr tas nav iemesls lai neapmeklētu p.i.i.
Runājot par sabojāto inventāru- vasarā tika iegādāts jauns putekļsūcējs, kas tika nodots mazo bērnu grupiņā lietošanai. Pārbaudot putekļsūcēja tehnisko stāvokli, konstatējām, ka ierīce vairakkārt netika kopta atbilstoši lietošanas instrukcijai (piedzīta pilna ar netīrumiem), līdz ar to nepildot savu funkciju. Par to darbiniecei vairakkārt tika aizrādīts, bet aizrādījumi netika ņemti vērā.
Par to, ka darbinieki ar grūtībām tiek pie ārstiem- minētajai darbiniecei bija veselības problēmas, kuru dēļ viņai dienas vidū bija jāgriežas pie ģimenes ārsta Jelgavā. No vadības puses ( kā tas kolektīvā ir pieņemts) tika ierosināts sarunāt ar koridora apkopēju minētajā dienā izpalīdzēt, aizvietojot skolotāja palīgu viņas darbā, saņemot par to atalgojumu. No darbinieka puses nekas netika sarunāts un atrisināts.
Lūgums no administrācijas puses: Lūdzam nenākt uz mūsu bērnudārzu darba meklējumos cilvēkus, kuri nemīl bērnus un kuriem svešas ir higiēnas normas.
Gribam minēt, ka mūsu iestādē strādā daudz ilggadēju darbinieku (skolotāji un skolotāju palīgi), kuri tiešām mīl savu darbu un problēmu nav.
Ar cieņu PII “Pīlādzītis” administrācija

Z

Komentāri (12)

L Liene Bredaka 30.09.2013

Neiesaku pedagogiem iet strādāt uz "Pīlādzīti"! Vainīga vadītājas vietniece Ligita, kas ar savu politiku nomāc pedagogus.

L Līgucis 11.10.2013

Rīgas 39. PII "Pīlādzītis" daudzus pulciņus par maksu pasniedz paši b/d pedagogi. Lielākoties pati vadītājas vietniece Ligita. Pats interesantākais, ka viņa maksas pulciņus vada savā darba laikā! Bieži, kad bērni pirms pusdienām iet ārā, tad viņa paņem tos, kuriem pēc pl. 16.00 ir pulciņš. Līdz ar to daudzi bērni netiek vispār ārā.

Interesanti kā tika organizēti tie maksas pulciņi: vai ir līgums par telpu nomu? Jeb b/d vadītāja savai vietniecei ļauj tāpat piepelnīties?

Minesota 26.02.2014

Rīgas pašvaldības bērnudārzā "Pilādztītis", Augšielā 8, ir utis. Medmāsa, kurai būtu jāpārbauda bērnu galvas reizi mēnesī, to nedara. Informācija vecākiem, ka bērnudārzā ir utis vecākiem netiek izpausta. Tāpat, ka vien grupiņā ir kašķis arī netiek izpausta, jo bērnu dārza vadība negrib sadusmot vecākus.

N newopt 13.03.2014

Man loti zel bernus, kuri apmekle to darzinu. Pedagogi neturas, katru menesi jauna audzinataja. Man liekas, ka vajag mainit vadibu nevis pedagogus. Jo ta nevar but, ka visi pedagogi ir slikti vai berni bernudarza ir slikti un ar viniem nevar ne viens stradat. Un pilnigi piekriti pie iepriekseja komentara. Tiesi taviss notiek.

P princese2011 30.06.2014

Nezinu kā komentēt, pedagogi tiešām mainās nemitīgi, daudzi aiziet prom tikai vadītājas vietnieces dēļ, jo to spiedienu ko izdara metodiķis tas ir vājprāts.Paliek iespaids, ka pedagogiem tas vien jādara, kā jāforme bērnu darbi, jāformē nedēļas tēmas atspoguļojums uz visam brīvam vietām grupas telpās, bet kur tad paliek bernu zināšanu ieguvums, apgūšana un nostiprināšana, tas šajā b/d nav vajadzīgs.Bieži vien ir ta ka pedagi raujas pa vairākam grupam vienlaikus, strādājot arī patstāvīgajā grupā, ja neēsi paspējis kaut ko zidarīt tā jādzir jūs nēesat nekas, tikai nulles.Ka vispar tādus vārdus drīkst lietot cilvēks, kam ir aukstākā izglītība, kapec sevi jāverte aukstāk par citiem.Tā nekas prātīgs nesanāks.Jādomā ko vajadzētu mainīt pašā b/d struktūrā.varbūt tiktiešam vajadzētu demoniset gan vadītājai gan viņai padotajiem.

L LIene Bredaka 28.03.2015

Ligitas pulciņi ir unikāli. Viņa pati taisa bērnu vietā darbus un par to vecaki viņai maksā. Kā var bērns, kas nemāk turēt rokā karoti un zīmuli, uztaisa kokapstrādē mašīnu. Tur tak ir jāzāģē, jāvīlē!!

Ligita var atļauties bērnu un vecaku klātbūtnē nobārt skolotaju, ka viņa ir dumja, nekam vajadzīga. Bērni to visu klausās un tad nav brīnums, ka viņiem nav nekādas cieņas pret savu skolotāju. Tāpat klusās stundas laikā viņa var ienākt grupā un skaļi runājot pamodināt bērnus.

Un visi šie semināri, kas tiek rīkoti bērnudārzā... murgs. Stress skolotājām, jo redz nāks ciemiņi un jāsataisa un bērniem tādi un šitādi darbiņi, lai viesi varētu brīnīties, cik daudz un smuku darbiņu bērni taisa. UN viesu vadāšana pa grupām notiek klusās stundas laikā, kad bērni guļ. Tas bars jau nevar klusi apskatīt: jāuzdod jautājumi un bērni tiek pamodināti.

Pēdēja laikā arī vadītājai Dzelzkalējai brauc jumts! Nonācis jau tik tālu, ka darbiniekiem nedrīkst sarunāties savā starpā. Tajā pašā laikā visas pirmā stāva dāmas pa stundai vai pusotrai no rīta un pēc pusdienā sēž saimniecības vadītajas kabinetā, dzer kafiju un zviedz pa visu bērnudārzu.

P pampam 05.06.2015

Lasu visus šos komentārus un pilnībā piekrīt visam teiktajam.
Pilnīgi piekrītu, ka Ligita Šteinberga tur ir tā, kas jauc visu foršo gaisotni un traucē pedagogiem strādāt. Kopš viņa ir atgriezusies šajā dārziņā kā audzinātāja, tad jau no pirmās dienas uzkundzējās kā baigā priekšniece un galu galā izēda no vietas iepriekšējo metodiķi. Ar saviem mākslas darbiem tā sieviete ir sagājusi sviestā. Un jā uz pulciņiem viņa normālu biznesu taisa sev!!! Es noteikti vairs nevēlos laist savus bērnus pie viņas uz pulciņiem, jo tā augstprātīgā attieksme jau sāk kaitināt. Un tā ir, ka darbus taisa viņa nevis bērni.
Un vēl viņai ļoti patīk tērēt fonda naudu materiālu iegādei nezinu vai tas ir saskaņā ar vispārīgajiem noteikumiem, kas valstī pastāv.
Audzinātājas mainās tur ļoti bieži un tas ir tikai dēļ tā presinga kas tur valda. Un tādējādi par bērniem netiek domāts, jo ja domātu tad sen jau saprastu, ka nav normāli biežā kadru mainība. Bērniem tak ir grūti visu laiku ja mainās audzītes!!!
Žēl, ka Latvijā ir tik grūti nomainīt dārziņu. Patreiz to izdarītu ar lielāko prieku. Jo rodas sajūta, ka priekš skolas bērnus te nav primāri gatavot. Galvenais ir mākslas darbi un dārziņa labiekārtošana. Tikai diemžēl izejot laukā bērniem nav ne rotaļu laukuma nekā... bēdīgi...

Žēl, ka šim dārziņam, kas agrāk bija tiešām labā līmenī tagad līmenis ļoti strauji krīt. Un es noteikti šajā dārziņa vairs nevienu bērnu savu nelaidīšu. Un ja būtu pedagogs tad strādāt neietu!!!

Q Qwertyasdfg 10.11.2016

Kā pii pīlādzīša drīzumā bijušais darbinieks varu teikt, ka pati vadītāja arī ir pie vainas, ka darbinieki aiziet. Viņa pārāk visu pārspīlē. Metodiķe klausa tikai vadītājas teiktajam arī par grupu formējumiem un bērnu pārspīlēti perfektajiem darbiņiem, jo audzinātājām tiek uzspiest izveidot ar bērnu tādus darbus kādus neviens viņu vecumā nebūtu spējīgs izveidot, tādā veidā lielāko darba daļu veido pati audzinātāja.
Kā arī tiek dots sabojāts invertārs par kura bojājumiem vēlāk vainos pašus darbiniekus. Darbinieki arī ar grūtībām tiek pie ārstiem kad ir kādas veselības problēmas.
Runājot par veselību. Bērnudārza medmāsa neatļauj audzinātājām sūtīt mājās slimus bērnus un tā tiek aplipināti arī pārējie bērni. Medmāsa tiešām arī nepārbauda bērnu galvas un nepārliecinās vai ir utis. Veselība šeit netiek īpaši labi pieskatīta.
Kopumā sakot es nieiesaku iet šajā iestādē strādāt kamēr nav bijusi vadības maiņa.

K Ku kū - ku kū 23.11.2016

Kā var lasīt, nekas pēdējo 5 gadu laikā nav mainījies uz pozītīvo pusi.
Pagājušajā mācību gadā daži vecāki aktīvi iestājās par vadības maiņu, bet vadītāja ar savu augstāko melu mākslu visu sakārtoja "kā vajag".
Vislielākie cietēji gan bērni, gan viņu vecāki, tik svarīgā bērnu attīstības posmā!!!!
Un protams, cieš atlaistās audzinātājas. Viņām sāp par pazemojumiem no vadītājas Dzelzkalējas un Viņas rokas meitas Šteinbergas. Kā arī sāp par nepadarīto darbu, bērnu izmisumu, dusmām, apjukumu, jo grupiņās mācību gada laikā nomainās 2 - 3 audzinātājas.
Par to visu zin Rīgas domes izglītības departaments, bet kopā ar Dzelzkalēju ieņirdz vecākiem sejā...

A Arta 24.11.2016

Šajā dārziņā strādāju pietiekami ilgi, lai varētu izdarīt secinājumus un pakomentēt esošo situāciju. Varu pateikt, ka šai biežajai audzinātāju maiņai iemesli ir visdažādākie. Pa šo laiku tiešām nācies sastrādāties ar visdažādākiem pedagogiem un ir bijušas audzinātājas, kuras strādājušas ar vislielāko atdevi mūsu bērnu labā, ir bijušas audzinātājas, kuras atnākušas un sākušas strādāt ar ļoti nelielām zināšanām, bet viņas ir gribējušas mācīties un pieņēmušas pieredzējušo kolēğu pieredzi, palīdzību un atbalstu, neuzskatot to par uzbāzību un jaukšanos viņu darbā. Diemžēl tāda ir dzīve, kad šie labie pedagogi aiziet strādāt citur finansiālu apstākļu dēļ vai arī ğimenes apstākļu dēļ. To nu ne vadība ne kāds cits ietekmēt nevar. Un tad atnāk vietā kolēği, kuri nevēlas uzkrāt papildus zināšanas, uzskatot, ka ir pašpietiekamas. Ikdienas darbā ļoti labi var just attieksmi gan pret bērniem, gan pret kolēğiem un šīs "aizkulises" vecāki nemaz nezin, jo kura audzinātaja skries un bļaustīsies par to, ka vēlas nodarboties tikai ar bērnu pieskatīšanu vai ķeksīša pēc novadīt kārtējo "sauso" nodarbību. Un arī tikai tāpēc, ka vadītājai vai metodiķei to vajag. Ja pedagogs radošos seminārus un ieteikumus uztver kā vadītājas vai metodiķes gribas uzspiešanu, tad domāju, ka vaina jāmeklē pašā pedagogā. Var jau izspļaut kārtējo atrunu, ka par to neviens un tāpēc necenšos, tā pat kāds var teikt, ka ne visiem ir tāds talans uz mākslu vai piem. rokdarbiem. Bet nez kāpēc daudzus pedagogus tas nav atturējis mācīties un pilnveidoties. Un, ziniet? Arī audzinātājas, kurām sākumā ir klājies grūtāk, bet ir vēlējušās "augt", tas ir izdevies un nez kāpēc viņas nestaigā un nevaimanā par to, cik grūti, cik apspiesti. Un visa lielākā vadītājas problēma ir tā, ka viņai rūp, kā tiek strādāts ar JŪSU bērniem!! Tāpēc arī vadītāja cenšas, lai pedagogs strādātu pēc iespējas kvalitatīvāk un arī vide ap bērniem būtu sakārtota. Jūs kā vecāki par dzīvi bērnudārzā uzziniet tieši no audzinātājas, diemžēl tā ir tikai vienpusēja un uz emocijām balstīta patiesība, kas bieži vien nesakrīt ar reālo situāciju. Žēl gan, ka jūs gribas ticēt un sekot kārtējām klačām (tāda jau laikam ir cilvēku daba), nevis saskatīt labo, kas tiek dots Jūsu bērniem. Jā. Laikam jāsecina, ka pie visa vainīga vadītāja, kura ar zobiem un nagiem cīnās par dārziņa labklājību, lai turētu šo mazo putnēnu ligzdiņu siltumā un mīļumā. Lai jums jauka diena un mīliet savus bērniņus!

K Kristine Tihomirova 21.01.2019

Arta, Arta.. nu nu..

A Anna 06.06.2017

Mans bērns arī mācās šajā bērnudārzā 3 gadus un no vadības puses neko sliktu neesmu nekad jutusi. Vai tas ir slikti, ka vadība cenšas uzlabot bērnudārza līmeni un pamācīt audzinātājas? Vai tiešām jūs domājat, ka tas tiek darīts ne bērnudāza interesēs? Esmu saskārusies ar dažādām audzinātājām un jāsaka, ka bieži arī viņas pašas ir vainīgas pie tā, ka radušās kādas nesaskaņas ar vadību. Mūsdienās reti var atrast audzinātajas, kuras strādā ar pilnu atdevi un nepārtraukti cenšas pilnveidot arī savas zināšanas un prasmes. Cilvēki ir palikuši slinki un vēlas darīt minimumu, par to saņemt pienācīgu atalgojumu. Protams, atalgojums ir atsevišķa tēma, taču tur gan neko darīt nevaram. Mana bērna grupiņā paldies Dievam visu šo gadu laikā nav nomainījušās audzinātājas. Ja arī kādā grupiņā tas bijis, tad domāju, ka apstākļi bijuši dažādi. Cilvēkiem japrot uzklausīt kritika, jāpieņem padomi un jācenšas nemitīgi pilnveidoties, lai labums būtu gan pašiem, kā arī pēcāk gandarījums par ieguldījumu bērnu nakotnē.

Pievienot komentāru

Pozitīva Neitrāla Negatīva
Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes