www.sudzibas.lv Mego ŅI,ŅA ĻE,BEDEVA

Mego - ŅI,ŅA ĻE,BEDEVA

Pirms kāda laika rudenī iekārtojos darbā Mego ( Čaka iela 70, Rīga ). No sākuma strādāju par pārdevēju, pēc tam par krāvēju. Veikala vadītāja Ņi,na Ļe,bedeva ar mani 2 nedēļas neslēdza darba līgumu. It kā aizbildinoties, ka viņai nav laika. Krāva tik visādus darbus virsū, neko vairāk. Pēdējā dienā, kad pateicu, ka eju prom, tikai tad ar mani noslēdza darba līgumu. Un par apmācību dienām nesamaksāja. Stundas likme bija 2 eiro stundā. Tās laikam bija kādas 3 vai 4. Tur bija vēl darbinieki ar, kuriem netika slēgti darba līgumi. Nelegāla nodarbinātība zēla. Es īsti nesapratu, viņa netika galā ar piegātājiem un pavadzīmēm. Viņai ar datorzinībām arī problēmas un laikam pamatīgas. Bet strādā par veikala vadītāju. Darbiniekiem par inventarizācijas naktīm nedeva brīvdienu, bet pati sev tikai. Darba grafikā darbinieki strādā 8 stundas bez pusdienu pārtraukuma un bez pārtraukuma vispār. Katru rītu viņa sveiciena vietā bļāva. Arī kūda darbiniekus vienu pret otru ar aprunāšanu. Vispār veikalā liels haoss, dezorganizētība. un paviršums. Tur arī pircēji nenāca. Vispār brīnos uz ko tas veikals balstās.

R

Komentāri (10)

A agigi111 24.02.2015

Bija jāzvana uz Valsts Darba Inspekciju un jāiestājas Arodbiedrībā. Tad viņai varētu būt lielas problēmas. Apmācības tu varēji iet tikai pēc tam, kad bija parakstīts darba līgums. Tu gāji obligāto veselības pārbaudi?

R Raimonds23 24.02.2015

Jā, man bija sanitārā grāmatiņa. Bet daudziem nebija tādas. To vēl aizmirsu uzrakstīt. Vispār ļoti daudz ko vēl neuzrakstīju. Tagad strādāju citā veiklā un ir OK. Protams ir kādai odzei, bet tas tāds sīkums vien būtu ar to, kas tur gadījās.

A agigi111 24.02.2015

Nē nejauc sanitāro ar obligāto veselības pārbaudi. Bet tad laikam nav iets pie arod-ārsta. Pēc likuma, kad darba līgums ir parakstīts, tad darba devējam jāatmaksā medicīnisko grāmatiņu. Tur kaut kas nav tīrs tajā veikala. Tev, toč, vajadzēja zvanīt uzreiz VDI un rakstīt atlūgumu ar iemeslu, ka nav ievērotas drošības normas u.t.t. un iet uz VDI ar parakstītu atlūgumu, un ja atrastu kaut ko( es 100% esmu pārliecināta, ka atrastu) darba devējam tev būtu jāsamaksā min 6 mēnešu algu.

R Raimonds23 25.02.2015

Jā man bija OVP. Tas uz 3 gadiem derīgs ir.

A agigi111 25.02.2015

Ja to taisiji pirms liguma parakstisanas, tad vari pieprasit lai to apmaksa.

R Raimonds23 25.02.2015

Tur tādas lietas neapmaksā. Tur pat svēdienas un svētku dienas nav dubultā.

A agigi111 25.02.2015

Tas pēc likuma jāatmaksā. Ja izej obligāto pēc līguma parakstīšanas, tad jā pats maksā no savas kabatas, bet ja pirms, tad darba devējs. ;)

R Raimonds23 25.02.2015

Es tikai tāpēc še ierakstīju, jo tuvojas pavasaris un ja nu veikalam atkal vajag krāvējus pārdevēujs-kasierus pieēnmt darbā. Tad neiesaku.

R Raimonds23 25.02.2015

Es tikai tāpēc še ierakstīju, jo tuvojas pavasaris un ja nu veikalam atkal vajag krāvējus, pārdevējus-kasierus pieņemt darbā. Tad neiesaku.

A agigi111 25.02.2015

Es arī neieteiktu, pati esmu strādājusi (iki-mego). Neviens par virsstundām nemaksā un nevar normāli aiziet pārtraukumā.

Pievienot komentāru

Pozitīva Neitrāla Negatīva
Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes