www.sudzibas.lv MAXIMA Pārdevējas nesaprot Latviski...

Maxima - Pārdevējas nesaprot Latviski...

Kādu pēcpusdienu iegriezos piemājas mazajā maximā lai nopirktu tos plānos lietus mēteļus. Izstaigāju visu veikalu tomēr neatradu, nolēmu vērsties pēc palīdzības pie vienas no trijām blakusstāvošajām pārdevējām. Jautāju vai jums ir vienreizējie lieus mēteļi uz ko man atbildēja "što eto takoja" . Tā kā skolas laikā mācījos vācu un angļu valodu ar savām krievu valodas zināšanām lielīties nevaru un tāpēc kā pateikt lietus mēteļi krievu valodā nezinu. Tad tā pārdevēja jautāja otrajai un trešajai pārdevējai "što eta lietus mēteļi" abas arī nesaprot un tad manis uzrunātā pārdevēja atbild "ja ņepaņimaju što eta lietus mēteļi". Nu tā es tur kā muļķa latviete paliku tur stāvam. Šās tur pasmējās par manu krievu valodas nemācēšanu un aizgāja.
Kā vispār var tādus cilvēkus darbā ņemt.
Ar cieņu Šarlotta.

š

Komentāri (48)

A aero 01.10.2008

atlaist!!!

C cepums 04.10.2008

kaut kāds murgs :/

L LLLL 04.10.2008

Varbūt tiem lietus mēteļiem bija cits nosaukums un tās pārdevējas to preci zināja tikai pēc tā nosaukuma.

MacBeton 11.10.2008

MUAHAHAHA!!! :-D
Nu ko tad tu negāji pie veikala vadītājas??? dura :-)

L lika 21.10.2008

Ziniet ko, ko jus nemakat runat krieviski???
Visi mes esam cilveki, un vajag saprast tos cilvekus kuri nemak runat latviski!!! Tapat ka tu nevareji partulkot "lietus metelis"!!!

A Agris 21.10.2008

Normālam pārdevejam ir jāzin vairākas valodas, ieskaitot Latviesu.
Bez Latviešu valodas stradāt apkalpojošā svērā nedrīkst. Pārdevējam
ir jāsaprot pircējs, nevis otrādi.

L lina 07.12.2008

Mirsti aiz dusmām:)))))))))))))))))))))))

J Juris 07.12.2008

Lietus mētelis - ir prezervatīvs, ja tu nezināji!

L Laima 07.12.2008

A ko padariisi, Euro aptiekaa kas atrodas netaalu no Rudens ielas neviena paardeveeja neuzskatiija par vajadziigu sazinaaties latviesu valodaa!Un krieviski runaajosie uzskata ka mees paarkaapjam vinu tiesiibas!

Z zaliite 07.01.2009

jaap, es ari nerunau spidosi krievu valodu, un es esmu stradajusi par pardeveju, un man tiesam bija gruti ar krievu valodigajiem, jutos neerati un stulba, ari man skola macija anglu un vacu valodu, .
Bet uzskatu ka pardevejam jazina gan Latviesu gan Krievu valoda.
Bet Krievu valodigajam ari jasaprot, ka vinji dziemzel dzivo latvija, un latviesu valodu vajadzetu zinat.
Peace :)

M maiga 18.01.2009

es esu straadaajusi par paardeveeju un runaju ar latviesiem latviski un ar krieviem krieviski. protams ka man ir akcents neliels. un bij dusmiiga krieviete kauko bljaava virsuu es krieviski atbildu un vinja ar viiru atdarinaat saaka kaa es runaaju to akcentu un smeejaas. sievietei 40 gadi. slima drosi vien. dusmas uz taadiem krieviem kuri te dziivo un veel smejaas kaa latviesi runaa krievu valodaa. no vinjiem nekad nesagaidiisi lai kauko pateiktu latviski ja arii zin valodu... ciest nevaru tos krievus. aizvaaktos bi vinji prom no sejienes.

A alexa 18.01.2009

nu sorry, Maiga, mani senči nav vainīgi, ka šeit dzīvo, paši aizvāktos, ja būtu kur :D es arī esmu krieviete, bet tā sanāca, ka perfekti runāju latviski. nu neimācīsiet jūs tās vecās krievu babuškas runāt latviski- tad kad viņi te piedzima un mācījās skolā tad cilv. pat iedomāties nevarēja, ka situācija būs tāda, kāda tā ir tagad. Ļoti interesanta ir situācija Lietuvā, tur nez kāpēc visi krievi runā lietuviski, krieviem neizmaina vārdus un uzvārdus- ja viņš ir Ivan Petrov, tad tā tur pasē arī būs rakstīts, nevis kā pie mums Ivans Petrovs :D, visiem ir iedota pilsonība. Bet mums Latvijā trešdaļai iedzīvotāju pasē rakstīts - ALIEN :D:D
izrādās latvijā dzīvo citplanētieši nevis krievi :D:D:D nu tad ko var gribēt no citplanētiešīem ????????

E ellatoAlexa 23.01.2009

Kādēļ tad nedod ? Dod! Nokārto eksāmenu, parādi, ka vispār kaut ko saproti valsts valodā un lūdzu- iegūt pielsonību nav problēmu ! Bet, piedod, ja ir nodzīvots 50 gadi latvijā un tad vēl neiemācīties pateikt paldies un labdien... tad kādēļ valstij būtu nepieciešami analfabēti, kas pat valsts valodu nevar iemācīties... ? Un vispār, arī latviešiem jāparāda rakturs, nu neatbildat krieviski, nerunājiet krieviski, ja jau jums tā nepatīk šī valoda, konsekventi runājiet tikai latviski un viss, turat savu valodu ciņā un kā vienīgo.

M meitene 25.01.2009

ko jus daritu kad atbrauktu uz Ludzu, te visur runaa krieviski veikalos, un es kad biju mazina pati saku macities krievu valodu tikai tapec ka man besija ka veikalaa pardevejas mani nesaprot un es nemaaku kreiviski pateikt ko man vajag.Mes dzivojam Latvijaa tatad primarai valodai jabut latvieshu,

V vecmāmiņa 25.01.2009

Alexa, runa jau nav par vecmāmuļām, kuras nemāk latviešu valodu. Sūdzība ir par jaunām pārdēvējām. Un, tā jau ir nevēlēšanās iemācīties valodu. Nezin kāpēc angļu valodu šie cilvēki var iemācīties, ja jau tik grūta galva.

I Irina 04.03.2009

Kapec Narvesena neviens pardevejs nemak runat krieviski? Ja es esmu krieviete, un man ir vieglak runat latviski. Kadreiz es velos nopirkt topmaizi ar šķinķi, un es pasaku "Mne, pozalujsta, topmaize s vetčinoj", bet pardeveja to nevar partulkot, labi ka blakus bija cita pardeveja un viņa to partulko, bet viņa izdarija man nevis 1 topmaize, bet 2as. Es darbojos ari tada sfera, man ir grutibas ar latviešu val., bet es cenšos runat.Mans kolegis latvietis) smejas kaman ir akcents. No ko es varu izdarit... Tad vajag macit krievu un latviesu valodas, un vajag palidzet viens otram. ;)

L lauris 29.06.2009

krievija ja es runatu latviski man pa galvu wel iedotu, ja te cilweki kuri dzivo jau 20gadus un wairak latvija tad piedodiet!

M m.o 10.09.2009

cik cilveku tik viedokli, ja strada Latvija un vel veikala ir japrot latviesu valoda.

A agate 26.12.2009

Ļoti atgādina situāciju Ziepniekkalna Maximā. Tur vēl bonus ir tāds, ka dažreiz bērniem ausis ir jāspiež ciet, jo kasieres viena ar otru savā starpā mēdz sarunāties, lietojot diezgan stiprus vārdus bagātajā krievu valodā!

. ... 27.12.2009

Tas ir murgs kas notiek lv, kapeec nvearam straadaat nevienaa cita valstii, veikalaa un runat latviski?un ja krizes laika nau darba vietu vajag atlaist tos kam ir tas smagas galvas, un radit darba vietas, tiem kas tomer ir spejigi kaut, ko iemacities.un latviesiem vajadzetu beigt smieties par akcentu jo tas cilveku dzen kompleksos un tapee arii vinni izvelas nerunat latviski.

Pievienot komentāru

Pozitīva Neitrāla Negatīva
Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes