www.sudzibas.lv Medicīnas Sabiedrība ARS Ģinekoloģe I. Vidnere/ārsta nolaidība

ARS Medicīnas Sabiedrība - Ģinekoloģe I. Vidnere/ārsta nolaidība

Iesaku visām sievietēm, kuras grib griezties pie ģinekoloģes Vidneres, esat ļoti uzmanīgas. NETICIET VIDNERES VĀRDIEM un analīzes pārbaudiet pašas.Dakteri Vidneri man ieteica, ka ļoti zinošu un saprotošo ģinekoloģi. Sāku iet pie viņas un viss bija labi līdz paliku stāvoklī. Pirmie mēneši pagaja bez saražģijumiem. Bija visas izmeklēšanas un analīzes katru mēnesi. Sākot ar 3 grūtniecības mēnesi nevajadzēja nodot analīzes gandrīz 2 mēnešus. Apmeklējuma laikā sūdzējos, ka man ir stipras slāpes. Ārstes atbilde:Ja gribās, tad jādzer, tas tikai nāks par labu. Jo ieriekšējas analīzes bija labas, izņemot nelielas izmaiņas cukura līmeni organismā. Bet tas nav nekas nopietns kam būtu jāpievērš uzmanība (pēc Vidneres domām) 5 grūtniecības mēnesī veicu analīzes, kuras uzrādīja ļoti paaugstinātu cukura līmeni. Vidnere atkal neuzskatīja par vajadzīgu to pateikt, pateica ka tikai nelielas izmaiņas analīzēs, nav nekas nopietns ( rezultāti tika sūtīti tikai viņai). Pārbaudīja ultrosonogrāfijā bērnu. Bērns attīstās labi, nav pamata par kaut ko uztraukties. Piedāvāja uztaisīt slodzes testu, lai saprastu vai organisms tiek galā ar cukuru. Un uz jautājumu varbūt veikt analīzes uzreiz, atbilde bija, tikai pirms nākama apmeklējuma, pēc mēneša.6 grūtniecības mēnesī sākās pēkšņas problēmas ar redzi, redze sāka migloties, aizgāju pie ģimenes ārsta, acu ārsta, neirologa, viss bija kārtībā. Zvanīju ģinekoloģei, prasīju vai var veikt analīzes, atkal atbilde, nē tikai pirms vizītes ( līdz vizītei bija vēl 3 nedēļas)Pēc nedēļas man sākās stipras sāpes vēderā un jau slimnīcā konstatēja, ka bērns ir nomiris. Veica makslīgi stimulētas dzemdības, ņēma analīzes, jo mans veselības stāvoklis uz to momentu bija ļoti smags. Analīzes parādīja, ka man grūtniecības laikā izveidojās 1. līmeņa cukura diabēts, kurš netika laikā kostatēts. Bērns bijis priekš sava laika diezgan liels. Ārsti slimnīcā izskaidroja, ka bērna organisms nespēja tikt galā ar augsto cukura līmeni asinīs un tāpēc bērniņš nomira. Bet man pašai tagad ir cukura diabēts. Ja cukura diabēts tiktu konstatēts drusku ātrāk, mazas būtu dzīvs.Pēc visa notikušā aizgāju uz vizīti pie Vidneres, prasīju kāpēc viņa nereaģēja uz lielām izmaiņām analīzēs, atbilde bija : Es nekad nebūtu iedomājusies, ka Jums var izveidoties cukura diabēts, tāpēc NEPIEVĒRSU UZMANĪBU ANALĪZĒM un VARBŪT MAN BIJA SLIKTA DIENA.Tāda atbilde nav ārsta cienīga, viņai bija slikta diena. Bet man IR MIRIS ļoti gaidītais bērniņš. Ja Vidnere pievērstu vairāk uzmanības analīzēm un veiktu pārbaudes un izmeklējumus rūpīgāk, tad neka tāds nenotiktu.Tā bija man smaga mācība, bet es ceru , nākamās māmiņas, būs uzmanīgas un neuzticēsies Vidnerei pilnība, ja ir kādas šaubas konsutējaties ar citiem specialistiem šajā jomā, jo savādāk varat pazaudēt savu bērniņu. Ja nu Vidnerei būs atkal slikta diena tiešu Jūsu vizītes laikā un tad vairs nebūs nozīmes analīzēm

I

Komentāri (22)

R rainbow 12.05.2013

Nu jomajo, taa tak ir arsta nolaidiba! Es tavaa vietaa iesudzeetu vinju tiesaa!

Minesota 12.05.2013

Vai LV par nolaidību ir sodīts kāds ārsts?

B Baibucix 12.05.2013

Ja es būtu tādā situācijā, tad atrastu labu juristu un sniegtu prasību tiesā. Kamēr vēl nav iestājies noziedzīgā nodarījuma (šajā gadījumā - bezdarbības) noilgums.

Z zaķisP 12.05.2013

Nu ir tāda iestāde kā MADEKKI un tur arī ir jāsūdzās rakstiski, labāk nevis internetā bet uz vietas uzrakstot vēstuli, vai arī aizsūtot to viņiem pa pastu. Vēlāk, kad viņi pieņems lēmumu pozitīvu vai negatīvu vērsties tiesā. Manā gadījumā viņi piesprieda ginekoloģei maksāt naudas sodu 50LS varēju sūdzēt tiesā, bet vīrs negribēja. Tad kad tas notika, tad vēl ārstam tos 50ls bija jāmaksā valstij, bet šobrīd ir tā, ka kompensācija tiek maksāta cietušajam.

T teiksma vevere 12.05.2013

kaut ko tadu lasu pirmo reizi

ilmaars 13.05.2013

Ak Dievs! Izsaku līdzjūtību. Man ir paziņa, viena sieviete, kura domā, ka viņas bērniņš ir miris (to vēl gaidot), bet speciālists saka, ka bērniņam ir tikai vāji sirdspuksti.. Taču tavs gadījums ir vienkārši šausmīgs! Es to ārsti tiešām sūdzētu tiesā.

O OlyKey 13.05.2013

Vēl paris sliktu ģinekologu vārdi Rīgā- Dr.Briška un Dr.Rezņika-Martova

M mimo 13.05.2013

Насчёт Бришки соглашусь. Ходила на бесплатную проверку. Присылали письмо. Задала пару лишних вопросов, получился полноценный визит в 10 Лс. Ни чеков, ничего. Как-то так. Расценки откуда-то из головы.
Автору соболезную.Держитесь. Даже и не знаю, что ещё можно добавить. Впервые читаю тут такую историю.

I Ilona 13.05.2013

Paldies visiem par atbalstu, es jau kaut ko mēģināšu darīt, lai ārsts saņem sodu

Z Zebiekste 14.05.2013

Mans gadijums bija gandriz tads pats.Grutniecibas laika pastiprinati uznemu skidrumu, bet daktere neko neteica.Es papildus konsultejos ar savu gimenes arsti, kas manu situaciju ari uzmanija savas kompetences robezas tapec man radas otra tipa cukura diabets ar kuru mocos vel tagad.Berns izdzivoja tikai tapec, ka izvelejos dzemdet Stradinos un tur arsti ar keizargriezienu man atri iznema bernu un berns uz dzivibas un naves robezas, intensivas terapijas nodala pavadija veselas 3dienas.Pec tam vel 2 dienas vini vienkarsi mazinaja visus simptomus un visu parejo.Bet es sis 3dienas dzivoju asaras un ceribas.Esot keizargrieziens veikts pedeja momenta.Ja butu kaut dienu kavejusies, berns mani nomirtu...Ar savu stastu velos pateikt, ka arstiem akli uzticeties nevajag-ejiet kaut uz savu galvu, ja jutat ka kaut kas nav ta ka vajag, pie citiem specialistiem, kaut par maksu, tacu akli arstiem neuzticieties.Jutu lidz vecakiem par bernina zaudejumu un iegutajiem veselibas traucejumiem-vislielaka ciena un lidzjutiba visiem, kas arstu nekompetences rezultata zaude dzive pasu dargako-savu berninu.Otrkart par arstes izteikumu attieciba uz to, ka vinai iespejams bija slikta diena-ka toposais medicinas specialists varu apgalvot, ka tas ka kaut kada iemesla pec arstejosam arstam bijusi slikta diena vai slikts garastavoklis, NEDRIGST KALPOT KA ATTAISNOJUMS tam ka del ta radusies sada situacija.Jusu gadijuma iesaku versties MADEKKI un pieprasit apstridet sis arstes sertifikata derigumu, prasot to anulet.

G ging 16.05.2013

Izsaku visdzīļāko līdzjūtību, bet Jums ir jāpabeidz šī lieta līdz galam. Pacienti ir pārāk pacietīgi mūsu valstī, un ārstu (ne visu) neaizskaramība gandrīz kā diplomātiem. Jums jāsavāc visa med.informācija, to Jūs esat tiesīga pieprasīt. Ar to visu Jums palīdzēs PACIENTU OMBUDS, sūdzēties var arī augstākā instancē: MADEKI.

S smīkņa 18.05.2013

Ilona, cik tu sver tagad un cik svēri pirms grūtniecības?

I Ilona 18.05.2013

Pirms grūtniecības svēru 50kg, tagad 52kg

Z zaneee 18.05.2013

Šausmas! Tā daktere taču ir jāliek cietumā! Tev pienākas kārtīga kompensācija.

A Alexa 20.05.2013

Da, Ilona, soglasna s toboj čto eto halatnostj vrača i nado suditsja protiv "plohogo nastroenija", no čto ostalosj za kadrom?A tam ostalosj to čto Ilona voobše ne družit s internetom i seičas ne 19 vek.V internete prud prudi informacii na tvojem rodnom jazike, raznije saiti gde možno zadatj vopros praktikujušim vračam, pozvonitj v kruklosutočnij centr semejnih vračej i uznatj čem opasno povišenije sahara u beremennoj.Rezuļtati povišennogo sahara perezdajut srazu že na predmet ošibki ili dlja utočnenija. Ja sočuvstvuju tvoemu gorju i poetomu hoču nastorožitj vseh buduših mamoček, čto otvetstvennostj za svoego rebenka vi nesete s momenta začatija, vi i toljko vi. Ļuboe lekarstvo kotoroe mne naznačal vrač ja pereproverjala v internete ili na meste v apteke čitaja instrukciju možno li ono beremennim, i znaete v četireh slučajah iz 5 eto lekarstvo zaprešalosj prinimatj beremennim. Tak čto sudite sami kakaja u nas medicina.

I Ilona 21.05.2013

Vo pervih, nebila nekokih problem iz za kotorih nodo bilobi konsultirovatsa u vračej. I sahornij diabet pojavilsja toļko vo vremja beremenosti i uznala ja ob etom toļko v boļnice kogda bijo uže pozdno čto to delatj.

A Alexa 21.05.2013

Raz už ti mne otvetila, Ilona, to ja skažu čto kogda vračiha skazala čto sahar nemnogo povisilsja- eto sobstvenno uže problema. Menja čutj li ne každij prijem ginekolog i semejnij rugali za odnaždi povišennij sahar, uže pri peresdače vsjo vijasnilosj čto pokazalosj, vozmožno pokušula večerom sladkogo vot i polučilosj tak.No semejnij vsjo ravno menja napravila na uzi šitovidki, čtobi udostoveritsja. Pričem sahar bil na pograničnom urovne, rezuljtati ja zapomnila vbila v poiskovike i ponimala počemu takoj perepoloh.Potom každij raz prosila pokazatj mne cifri na gļukozu.Ne mogu poveritj čto saharnije analizi bili v norme pri diabete pervogo tipa, ladno ginekolog v plohom nastroenii, tak semejnij mog konstatirovatj i zabitj trevogu.Vot i polučilosj čto oba vrača nekompetentni v svoej professii.

G ging 22.05.2013

CIEN.ILONA!
IZLASIET ŠO UN, LŪDZU, TURPINIET CĪNĪTIES!!!
Iesniegumu izskatīšanas kārtība

Ja Jums radušās šaubas par ārstniecības iestādes vai ārsta darba kvalitāti (piemēram, aizdomas par nepareizu vai nekvalitatīvi veiktu izmeklēšanu vai ārstēšanu) vai darbnespējas lapas pamatotību, jāvēršas Veselības inspekcijā.

Ja lietā nav nepieciešams veikt papildus pārbaudi, iesniedzējam 15 dienu laikā tiek sniegta rakstiska atbilde, kas ierakstītā sūtījumā tiek nosūtīta uz iesniegumā norādīto adresi. Ja tiek pieņemts lēmums uz iesnieguma pamata ierosināt administratīvo lietu, iesniegumi parasti tiek izskatīti 30 dienu laikā (sarežģītos gadījumos termiņu var pagarināt līdz 4 mēnešiem).

Ārsts eksperts apkopo un detalizēti analizē pacienta medicīnisko dokumentāciju un iepazīstas ar ārstniecības personu paskaidrojumiem, kā arī uzaicina iesniedzēju vai 3.personu administratīvā lietā sniegt viedokli vai argumentus. Pēc informācijas un paskaidrojumu apkopošanas ārsts eksperts sniedz atzinumu par iesniegumā minēto problēmu. Lēmumu lietā pieņem Inspekcijas amatpersona pēc iepazīšanās ar visiem lietas materiāliem, konfliktsituācijā iesaistīto pušu paskaidrojumiem un ārstu ekspertu atzinumu un argumentiem.

Inspekcijas darbinieki var pieņemt lēmumu par administratīvā naudas soda piemērošanu vainīgajai ārstniecības personai. Par medicīnisko atzinumu sniegšanas, ekspertīzes (izņemot darbnespējas ekspertīzi) vai veselības aprūpes pārkāpumiem – izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu ārstniecības personām vai ārstniecības iestādes vadītājam līdz divsimt piecdesmit latiem. Par šādiem pārkāpumiem, ja tie izdarīti atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda uzlikšanas, - uzliek naudas sodu ārstniecības personām vai ārstniecības iestādes vadītājam līdz piecsimt latiem. Savukārt par pārkāpumiem darbnespējas ekspertīzē - uzliek naudas sodu no simt līdz piecsimt latiem. Ja tie izdarīti atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda uzlikšanas, uzliek naudas sodu no piecsimt līdz tūkstoš latiem.
Ja Veselības inspekcija saskata iespējamas noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietas materiāli tiek pārsūtīti tiesībsargājošām institūcijām.
Inspekcija var arī lūgt Latvijas Ārsta biedrību izvērtēt ārsta sertifikāta atbilstību.

Tomēr jāatzīmē, ka kompensāciju par veselībai nodarītiem kaitējumiem šobrīd ir iespējams pieprasīt vienīgi civiltiesiskā ceļā tiesā. Šajā gadījumā ir jāpierāda, ka personai kaitējums ir nodarīts – jābūt eksperta atzinumam.


Veselības inspekcijas atzinums šādos gadījumos var būt pierādījums tiesā, ka veselības traucējumi ir radušies, ka tie varētu būt saistīti ar noteikto ārstēšanu, nozīmēto terapiju, ko veikusi kāda konkrēta persona, konkrētā ārstniecības iestādē.

Paredzēts, ka 2013.gada 25.oktobrī spēkā stāsies Pacientu tiesību likuma 16. pants, un sākot ar 2014.gada 1.maiju no Ārstniecības riska fonda pacientam būs tiesības saņemt atlīdzību par kaitējumu, kas nodarīts pacientam pēc 2013.gada 25.oktobra:

viņa dzīvībai vai veselībai nodarīto kaitējumu — nodarītā kaitējuma apmērā, bet ne vairāk kā 100 000 latu.
viņam nodarīto morālo kaitējumu — nodarītā kaitējuma apmērā, bet ne vairāk kā 5000 latu.

M memmesmeitiņa 22.05.2013

Alexa, ir jēdziens gestācijas diabēts, kas rodas grūtniecības laikā un pirms tam cilvēkam patiešām nekas nav bijis. Un nav jau visa mūsu medicīna tik slikta. Ilonu var saprast, jo, ja pirms tam nav bijusi saskarsme ar līdzīgu ārsta nolaidību, cilvēks tomēr dodas pie speciālista ar domu, ka tas zin, ko dara un nav nepieciešams visu pārbaudīt. Un ļoti daudzos gadījumos tas ir attaisnoti.
Ilona, kad izlasīju, man kā jaunai māmiņai un topošam mediķim, sirds sarāvās. Ļoti žēl un milzīgs kauns, ka strādā šādi cilvēki, jo ārstam jābūt atbildīgam par katru savu pacientu, kur nu vēl šādā stāvoklī. Šķiet, šī atbildības sajūta un tas, ka nekādas mūsu pašu problēmas nedrīkst ietekmēt attiecības ar pacientu, ir vienas no grūtākajām lietām mediķa darbā un katram, kas uz to iet, tas būtu jāsaprot no pirmās dienas. Tas ir sirdsdarbs un skar citu cilvēku likteņus un dzīvības. Man ļoti žēl un es ceru, ka tev atnāks ļoti gaidītais brīnums un būs sirsnīgs un atbildīgs speciālists, kas tev palīdzēs tik uz pekām. Turies un cīnies, lai šī ārste atbild par tādu nolaidību!

A Alexa 23.05.2013

Ja očenj rada čto etot post ot Iloni zainteresoval vračej, eše hotelosj vam, memmesmeitiņa, napomnitj čto berenennostj nabljudajut 2 vrača: ginekolog i semejnij, poetomu ļuboj somniteļnij rezuļtat anaļizov dolžen bitj napravļen ginekologom k semejnomu vraču. Vot gde rokovaja ošibka i halatnostj doktora Vidnere. Ej vsego to nado bilo otpravitj beremennuju k semejnomu s rezuļtatami anaļizov, a ona etogo ne sdelala. Vi, memmesmeitiņa, konecno zašišaete "čestj mundira" ono i poņatno vi sami budete vračom, nu daj vam Bog ne nalomatj drov kak vašej koļege dr.Vidnere. Ja dumaju čto u etoj doktorši bila ne odna takaja Ilona, i eto ne pervij slučaj. Tak čto pišite komu eše navredila eta persona, ne boites podelitsja gorem. Očenj prošu vseh buduših mamoček esļi čuvstvuete čto ginekolog otnositsja k vam neuvažiteļno- nemedļenno uhodite k drugomu išite čutkogo vrača. Ironija v tom čto eto neļzja kupitj, eto ja Ilone pro častnih vračej.

Pievienot komentāru

Pozitīva Neitrāla Negatīva
Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes