www.sudzibas.lv Stacionārs Gaiļezers Nelaipna, naidīga apkalpošana

Gaiļezers Stacionārs - Nelaipna, naidīga apkalpošana

Gaiļezera slimnīcā vēlu vakarā ierados saistībā ar pēdas traumu - pēdas pirksti traumas rezultātā bija zili un bija aizdomas par lūzumu. Tā kā konstatēju, ka tas var nebūt vienkārši sasitums, kā arī sāpes parādījās vakarā, devos uz slimnīcu ap 10 vakarā. Feldšere, kas mani sagaidīja bija, ārkārtīgi nelaipna un pat agresīvi noskaņota: "Ko es šeit darot? Kāda loģika man šeit nākt? Kāpēc neesmu nācis pa dienu?" Atbildot uz viņas jautājumiem, ka "sāpēs un vizuālas pārmaiņas pēdas pirkstiem parādījās tikai tagad", feldšere izlikās nedzirdam. Pēc man uzstājības, feldšere tomēr sāka rakstīt manas pieņemšanas dokumentus un tālāk jau tiku pie ārstiem un rentgenogrammas.
Es saprotu, ka feldšeru un ārstu darbs pie lielās slodzes un salīdzinoši mazās algas Latvijā var būt ļoti smags, taču neuzskatu, ka pret mani kā pacientu jāizturās agresīvi un pat naidīgi.

D

Komentāri (2)

Z zita safonova 21.07.2014

13.07.2014. tiku pārvesta no intensīvās terapijas palātas uz parasto Gaiļezera slinmīcas 3. nodaļā. Dežūrējošā medmāsa nāca ņemt asins analīzes. Zinot, ka man vis labākā vēna ir kreisā elkoņa augšdaļā, to gribēju pateikt medmāsai, taču saņēmu tādu "spļāvienu ģīmī"- mani vēt te mācīs kā strādāt? Pēc šiem vārdiem medmāsa veica dūrienu citā vietā, nevis uz kuru es norādīju. Rezultātā paņemt asinis medmāsa nevarēja, jo pārdūra vēnu vairākkārt. Neizdevušos dūrienu atkārtoja citā vietā, arī tur nekas nesanāca, tad veica dūrienu augšdelnā, kur pārdūra vēnas tik stipri, ka asinis izplūda momentāli it kā bumba būtu iebāzta zem ādas. Parādīju viņai visus 4 zilumus, kurus viņa man saražoja veicot parastu asins analīzi. Man ir ļoti labas vēnas un parasti pat mācekļi ir tikuši galā ar iekļūšanu vēnā. Prasīju lai vismaz kādu kompresi uzliek uz ko medmāsa pateica, ka es esot pati vainīga pie asins izplūdumiem, uzlīmēja sausu vati ar leikoplastu un pateica ka adatas esot tādas sliktas un nekas traks jau neesot noticis.
Nākošajā dienā bija ļoti karsti palātā. Lūdzām atvērt kaut cik vairāk logus lai iekļūst svaigs gaiss uz ko saņēmām atbildi- ne zadohnetesj.
Vienai no 5 palātas iemītniecēm kļuva sliktāk un viņa apsēdās tuvāk pie loga spraugas, kura ir atļauti pavērta. Protams, ka negulejām neviena, kaut gan bija jau ap 23.oo Ienāca medmāsa un sāka bļaut lai ejam gulēt, ka neievērojam dienas režijumu. Atvērām durvis uz koridoru jo kā jau sirds slimnieces karstumu un bezgaisu izturam visai slikti, lai kaut cik mainītos gaiss caur koridoru. Durvis tūlīt pat aizcirta ciet cita medmāsa, kurai esot vienalga kas mums tur notiek, jo viņa par mums 20 palātu neatbildot. Māsas jau bija sagatavojušas guļasvietas naktsmieram, jo esot taču piekusušas. Mēs ar savām atvērtajām durvīm maisam māsai gulēt.
17.07.2014. biju nozīmeta sirds pārbaudei, kurai vajadzēja arī taurenīti vēnā. Dežūrējošā medmāsa, jau saklausījusies par iepriekšējās nakts durvju skandālu, atriebās man caurdurot vēnu. Jutu ka nav kaut kas kārtībā, teicu lai paskatās, par ko saņēmu atbildi - ne vorči. Pēc pārbaudes, jau vakarā, noņemot žņaugu no operācijas rokas, prasīju lai noņem arī taurenīti, jo tur dikti sāp un asins izplūdums palielinājies, taču medmāsa atstāja taurenīti nemaz nepaskatoties, kas tur par vainu, uz visu nakti. Prasīju medmāsai lai atdod man to žņaugu, kas bija man uz rokas, uz ko medmāsa atbildēja, ka viņi tos žņaugus neatdod, tie dārgi maksā un tos sterilizē un izmanto otrreizēji. Jautājums, vai tiešām Gaiļezera slimnīcā vienreizējos medikamentus izmanto daudzreiz tos tikai sterilizējot?
Nākošajā rītā tā pati medmāsa, pirms maiņas beigām atnāca noņemt man to taurenīti un izrādījās, ka adata jau sen tikusi laukā no vēnas un durstījusi vēnu citās vietās. Teicu medmāsai- nu redziet, es taču teicu, ka tur kaut kas nav kartībā, vai tad nevarēja vismaz paskatīties kas tur ir, uz ko saņēmu izsmejošu atbildi- mozesh zalovatsja skoljko hoces, vidali mi takih. Tātad varat izdarīt secinājumu kā attiecas medmāsas Gaiļezera kardioloģijas 20. nodaļā pret slimniekiem, ja visām 5 palātas iemītniecēm, cik dūrienu, tik zilumu uz rokām.
Gribētos saņemt kaut kādu atbildi no slimnīcas administrācijas- vai tik sadiski drīkst izturēties medmāsas?
Vai, ja jau jaunās adatas šļircēm ir tik asas, ka "pieredzējušas medmāsas ar stāžu" nevar ar tām darboties nesabojājot vēnas pacientiem, nevajadzētu tās medmāsas vispirms kursos aizsūtīt, lai iemācās strādāt ar asām adatām, pirms laist viņas pie slimniekiem.
Izrakstoties saņēmu no ārstes izrakstu un vajadzēja saņemt apmaksas kvīti pie medmāsas, taču viņai bija kafijas pauze, no kuras gaidīju viņu 41 minūti un izrādījās, ka jāgaida vēl. Prasīju lai atsūta rēķinu uz e-pastu jo man nav laika gaidīt visu dienu rēķinu, par ko man atbildēja medmāsa, ka tas nav viņas pienākums sūtīt rēķinu, personiski.
Protams, ja būtu izvēles iespēja, kad ved ātrā palīdzība uz slimnīcu, kurā slimnīcā nonākt, neizvēlētos Gaiļezeru. jo runas par nekrietnībām šai slimnīcā nav bez pamata.
Pievienoju skaistas bildes kas tapušas ar "prasmīgo" 20. nodaļas medmāsu palīdzību.
Viņām par maz maksā? Par tādu darbu vispār nebūtu jamaksā!

J Janīna bērziņa 21.07.2014

Piekrītu!

Pievienot komentāru

Pozitīva Neitrāla Negatīva
Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes