www.sudzibas.lv Endokrinologs dr.E.Rudzīte neejiet pie enokrinologa

Endokrinologs dr.E.Rudzīte - neejiet pie enokrinologa

Mīļās sievietes un vīrieši!

Neilgu laiku atpakaļ man sastreikojās vairogdziedzeris. Bija ļoti slikti. Mani ģimenes ārsts nosūtīja pie endokrinologa.
Enokrinologs Dr. Rudzīte man noteica diagnozi un uzsāka ārstēšanos.
Jau pirmās vizītes laikā mani nedaudz uztrauca, ka ārste aizmirsa izrakstīt zāļu recepti un kad ierados pēc tās ar nedaudz svaigākiem analīžu rezultātiem, mainīja (palielināja) zāļu devu (kura jau tāpat bija ļoti liela).
Sabaidīja mani par šīs slimības sekām, par klīniskiem gadījumiem un to, kas mani it kā sagaida.
Man pieteica ierasties tikai pēc mēneša, izrādījās, ka šī mēneša laikā man zāles pamatīgi pārdozētas! (Thyrozols)
Ārste man izrakstīja zāles ar pretēju efektu. (L-Tiroksīnu)
Pie tam atvainojās (!!!), ka tā ir viņas nekompetence, ka mans vairogdziedzeris ir pārbloķēts.
Ārste man teica, ka neesot nozīmējusi nākt ātrāk, ko arī vajadzētu darīt, jo tad man par vizīti lūk būtu jāmaksā! (neizskatos trūcīga un neviens man nejautāja, vai varu maksāt!)
Ārste man teica, ka tajā dienā es esot jau otrais (!!!) pacients, kuram pārdozēts Thyrozols.
Ārste nebija īpaši pārliecināta, ka man pēc pārbloķēšanās jādzer L-Tiroksīns, bet izrakstīja to pieklājīgā devā!
Un pats trakākais man izstāstīja, ka mani gaida diabēts, ka var rasties trombi, palielināties holesterīns, cukurs un ka man tagad līdz mūža beigām vielmaiņa čupā!
Es aizgāju pie cita endokrinologa, kurš man 2 mēnešus lika nedzert zāles, lai varētu noteikt, kas notiek ar manu ķermeni un tagad atkal esmu uzsākusi ārstēšanos ar Thyrozolu, bet nu jau 5-reiz mazākā devā nekā man izrakstīja Dr. Rudzīte un ir skaidrs, ka drīz būšu pavisam vesela!
Ja es būtu turpinājusi sekot Dr. Rudzītes norādījumiem, man pat ir bail iedomāties, kas būtu noticis ar manu vielmaiņu un dzīvi, jo man ir tikai 30!!!
Mīļie cilvēki, neesiet tik vientiesīgi kā es, neļaujiet sabojāt savu vielmaiņu neprofesionāliem, kuriem trūkst pieredzes, zināšanu, bet kuri strādā un ārstē cilvēkus!

I

Komentāri (7)

L Liene 12.03.2010

Arprats kaut-kads.Es Jums ieteicu uzrakstit sudzibu Veselibas inspekcija Klijanu 7, jo tas nav nekads joks.

A Annija 06.01.2011

es arii eju pie Rudziites, bet, man liekas, nav tik traki. Man arii bija jaadzer Thyrozols, un man nebija paardozeets. Gruuti jau pateikt, kaada deva ir nepiecieshama. Un ar Thyrozolu uztureet norm asins analiizes ir diezgan pagruuti.

Tas, ka var buut probl ar diabeetu vairogdziedzera slimniekiem ir tiesa, palasi literatuuru. Tas ir, lielaaka iespeejamiiba, nekaa, kam nav probl ar vdz.

Un ar vdz kaa ar biteem, kaa vinjsh reagjees un, vai ies griistee leenaak vai aatraak, to nevar pateikt vispaar, vinjsh ir jaanoveero un viss.

Un man Rudziite patiik kaa aarsts, reti var sastapt tik saprotoshu aarstu un jaut. var uzdot dajebkaadus, nebuus neapmierinaatu/dusmiigu atbilzhu !

Un tev es ieteiktu tieshaam piedomaat pie veseliiga uztura, man ir liidziigi.

I Inese 31.01.2011

Nomainot endokrinologu un lietojot pareizu zāļu devu, esmu vesela.
Tā kā- tiešām, ieteiktu izvērtēt šīs ārstes profesionalitāti, jo es nebiju pirmā paciente, kurai bija pārdozētas zāles pie šīs ārstes konkrētajā dienā un, izrakstot man dzert pretējas iedarbības hormonus, viņa tiešām manu vielmaiņu būtu palaidusi pa burbuli! Briesmas!

I irinadr 03.01.2014

Была на приёме несколько лет назад у др. Рудзите в мед. центре MDF na Vienibas gatve. 2 раза отправляла на анализы (цены у них по полной программе около 100 лат +60 лат). Пришла на консультацию, она куда-то спешила, в коридоре быстро посмотрела мои анализы и говорит надо ещё кое-что сдать. Пошла к сестричке сдавать кровь там же в MDF, а она в компьютере смотрит и говорит, что половину я уже сдавала... Короче полный развод на бабки, я только недавно поняла, что все анализы на кровь можно ехать самому в Gulbja laboratoriju, сдавать на месте, и стоит всё копейки, а медицинские центры на этом деньги зарабатывают. А доктора видно процент с этого имеют, и др. Рудзите в том числе. А мне потом звонят с MDF и говорят, что я за консультацию не заплатила.. за что, за то что мне в коридоре бегом выписали направление на анализы, которые я уже сдавала и заплатила бешеные деньги?? А врач даже не удосужился их посмотреть?? Никому не советую этого врача, просто не красиво и непрофессионально!!!

N nadewda 28.03.2015

Не знаю, как у вас такие проблемы с этим специалистом возникают. У меня была очень тяжёлая ситуация. Во время беременности на 5 неделе обнаружили, что у меня аутоимунный тиреодит. Большое спасибо доктору Рудзите за профессиональный подход и внимание, а так же психологичестий настрой во время лечения. Благодаря доктору Рудзите я родила абсолютно здоровую девочку, доносила всю беременность, ребёнок очень активный, без патологий. Уже будет скоро 3 года. Побольше бы таких специалистов в нашей стране. Спасибо, Эвия Рудзите!

P Par visu un neko 10.12.2019

Neiesaku šo speciālisti! Pirms kāda laika, veicot profilaktiskās pārbaudes, tika konstatēts, ka man zem normas ir nokrities TSH līmenis. Brīvais T3 un T4, antivielas pret TPO un vairogdziedzera USG normāli. Dr. Rudzīte, telefoniski konsultējot ārstu, kas man bija nozīmējis analīzes, un neredzot manas analīzes, neiztaustot manu vairogdziedzeri, neuzklausot mani, vai man vispār ir jebkādas sūdzības, lika steidzamā kārtā dzert Thyrozolu. Pretējā gadījumā "man viss organisms aizies pa pieskari". Paldies Dievam, šo "gudro" padomu nepakalausīju. Nākamajā dienā aizgāju uz vizīti pie cita endokrinologa, kurš noteica, ka Thyrozola dzeršana, esot normāliem brīvā T3 un T4 rādītājiem, varēja nodarīt man lielu skādi... Pēc laika TSH jau atkal atgriezās normā. Bail domāt, kā būtu sabeigta veselība, ja būtu paklausīts dr.Rudzītes padomam un sākts lietot Thyrozolu...

V Vera Seržante 10.11.2021

Уважаемый доктор. Можно ли к Вам записаться на приём? На узи обнаружили узел около 4 см. Живу в Илуксте, приеду в любое время. Мой тел. 28220260 Вера.

Pievienot komentāru

Pozitīva Neitrāla Negatīva
Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes