www.sudzibas.lv Edijs Ziediņš Krāpnieks - parazīts

Edijs Ziediņš - Krāpnieks - parazīts

Edijs Ziediņš (35g) dzīvo Valmiera ilgus gadus piekopdams parazītisku dzīves veidu, nevienā darbā ilgi neturas , toties apguvis īpašas naudas iegūšanas metodes, dibina kontaktus un draudzību ar tādu cilvēku , kurš vieglāk ietekmējams, piemēram invalīdu, caur kuru tad slēptā veidā tiek klāt naudā viņa ģimenē. Viņa nekaunībai nav robežu, lai to iegūtu, par ko ir atstājis lietišķus pierādījumus. Saņemtas SMS, kurās prasīta nauda - pārtikai, matu griešanai, pat cigaretēm (!!!), kā arī produkti un nauda jubilejas atzīmēšanai. Ja naudu nav varēts aizdot, ieteikts pat priekš viņa aizņemties to no kaimiņiem (!!!). Tajā pat laikā ir viņa parādzīme, kurai atmaksas termiņš sen beidzies. E.Z. ar visādiem meliem izlokās no parādu atmaksas, viņa solījumiem un goda vārdam vispār nevar ticēt, tādēļ ieteicams izvairīties no kontaktiem no viņa.

Papildināts Ezis1 29.01.2016

Neskatoties uz vietne jau rakstīto, krāpnieka Edija Ziediņa darbības turpinājušās. Vēl decembrī pieticīgās pensijas saņēmējs, kurš iztiek un godīgi kārto visus maksājumus tikai ar savējo atbalstu, atteikdams iedot šim diedelniekam prasīto naudu, saņem no viņa SMS, kurā vienalga mēģināts izspiest 5 eur. Tajā rakstīts: "Nu tad 5 vismaz un neko no ta jau tev nekas nebus un neklausi to ... (vards)vins tevi jabore ka viss jaatskaitas... neesi mulkigs tak esi gudrs un nelauj visu vinam kontrolet tava nauda dari ko gribi" Bet janvārī, kad viņa mahināciju atklājējs dod nopietnus padomus kā izbeigt šīs darbības, pienāk jauna dusmota SMS, kurā arī viņam pastarpināti izteikti kaut kādi slēpti draudi. Lūk dažas frāzes: "Ja ta tad... dzivo ar .. (vards) un klausi vinu ... ja ta bus tad vins nozelos... godigais precizais."Atšķirībā no tiem, kuri atklāti uzmācoties uz ielas vai pie veikaliem salasa priekš cigaretēm, šāda tipa parazīti to dara ar citām, noziedzīgām metodēm, tādēļ tie ir īpaši bīstami. Uzmanieties un sargājiet savējos no tāda, jo viņš mēģina dibināt kontaktus visādos veidos, arī caur facebook un draugiem.lv. Viss, kas no "draugošanās"viņam vajadzīgs, ir nauda, bet tās devējs pretī saņems tikai solījumus atdošanai, kas nenotiks daudzu gadu garumā.

Papildināts Ezis1 17.03.2016

Diemžēl jau vairākkārt minētais krāpnieks Edijs Ziediņš neko nav secinājis no iepriekš šeit rakstītā un turpina mēģinājumus naudas diedelēšanā. Vai to var saukt par aizņemšanos, ja prasa 5EUR? Kura firma slēgs līgumu par tādu summu? Lūk frāzes no viņa sūtītās sms: "Cau. ko dari? Atnac pastaigas pec te sodien... ja vari 5 aizdod trim malkas maisiem..." Vai kāds viņu tādā bezizejā no aukstuma paglāba, ziņu nav, toties staigājot ar alus pudeli redzēts gan. Uz sava dēla liekēža dzīvi mierīgi noskatās arī viņa tēvs Ivars Toms, kurš pats savulaik veicis līdzīgas darbības. Te dažas frāzes arī no viņa agrāk atstātiem pierādījumiem: .. Esi tik labs iedod Edijam lūdzu obligāti 10Ls nē tad 5Ls obligāti... " Tātad secinājums - šie abi kopā ir viena krāpnieku, diedelnieku ģimene. Šie blēži jau sen izvairās no tikšanās ar viņiem neērtiem cilvēkiem. Tā vietā neatlaidīgi tiek mēģināts par draugiem turētus pazīstamus cilvēkus, kā iespējamus "aizdevējus" atmānīt ar naudu uz tikšanos kaut kur. Tādēļ tādi nesaudzīgi jāatmasko visos gadījumos. Sava nauda jāsargā tikai pašiem, jo vēlāk no viņiem kaut ko atgūt būs problemātiski. Ja ieskatās šai portālā redzams, ka dažādu krāpnieku paveidu ka Latvijā kā biezs. Tādēļ apsveicami, ka ir iespēja tādus saukt vārdos un atmaskot, kas protams jādara uz pierādījumu pamata un tie jāsaglabā tālākai rīcībai.

Papildināts Ezis1 03.03.2017

Atgriežoties pie krāpnieka - parazīta Edija Ziediņa redzams, ka turpinājusies šā cilvēka tālāka degradācija, ko viņš pats dara zināmu ar savām pēdējām īsziņām, kuras pienākušas kādā mobilajā telefonā pēc aptuveni gada pārtraukuma. Tajās cita starpā rakstīts: "Cau. Jaunaja gada ja vari atnac parit... atnes ko no partikas un cigaretes ja vari 4 eur ar... " Un otrā īsziņā: "Cau ja vari atnac no rita puses sestdien tu zini ko atnest un avizes kadas vecas kurinasanai... "
Nekas jau nav mainījies, diedelēšana turpinās, neviens cents no parādzīmes nav atmaksāts. Bet atteikums pieņemt atgādinājumu reize ir viņa paziņojums par šīs naudas piesavināšanos.
Tagad mēs, vairāki savstarpēji pazīstami, atsaucot kādu publikāciju pirms daudziem gadiem vietējā laikrakstā, kurā atgādināts Edijam Ziediņam par kādu parādu atdošanu, secinām, ka viņa personības degradācija sākusies jau agrā jaunībā un kļūst neatgriezeniska.
Komentārs neprasa šajās īsziņās redzamā Edija Ziediņa "cilvēka parazīta" būtība. Tā ir tikpat primitīva cik reizē nekaunīga - ja nav ko ēst vai trūkst naudas, to vienkārši kādam uzprasa vai izmāna, kas attiecībā uz naudu nozīmē arī tās nekad neatdošanu. Bīstamība šā cilvēkā personības degradācijā ir tajā, ka viņš visas savas darbības veic apzinādamies to pretlikumību, bet vienalga tā turpina.
Tālāk jau nav kur iet, nākošie soļi var būt vienīgi zagšana, laupīšana, slepkavošana vai citas noziedzīgas darbības.
Tādēļ vēl un vēlreiz: esiet uzmanīgi kontaktos ar šo cilvēku. Viņš kļūst bīstams, bet atrodas starp mums. Bet progresējošo personības degradācijas procesu apturēt var vienīgi viņš pats. Ja to vispār vēl spēj un grib.

E

Komentāri (2)

E Ezis1 26.11.2015

Viņa foto attēls draugiem.lv un Facebook profilā.

E Ezis1 17.03.2016

Viņa profila bilde redzama arī laikraksta Liesma 2015 gada 26. augustā ielu intervijā.

Pievienot komentāru

Pozitīva Neitrāla Negatīva
Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes