Dobeles Infekciju Nodaļa - Infekciju nodaļa

Nu tā,pirms pāris dienām biju ar meitiņu nonākusi Dobeles infekciju nodaļā,par cik Jelgavā tādas nav!Steigā pat neapsvēru braukšanu uz Rīgu,lai gan vajadzēja!Nonākot slimnīcā,un ieraugot uzņemšanu un visu apkārt jau trīsas pārskrēja,bet tākā galvenais ir bērna veselība,pievēru acis uz vidi,kādā viss notiek.Pēc uzņemšanas devāmies uz infekciju nodaļu,tur mūs laipni kāda māsina uzņēma,saklāja gultu un ielaida palātā,iesākumā dīvaini likās,ka uz durvīm rakstīts,ka karantīna,bet ielaida arī manu vīru,un pats jocīgākais,ka INFEKCIU nodaļā,kur parasti jābūt sterilam visam,nav pat bahilu un visi staigā ar āra apaviem pa palātām.Kad ieraudzīju palātu biju diezgan sašutusi (tākā tā ir bērnu nodaļa),bet arī tad sapratu-ok,attieksme ir laba,gan jau viss tiek dezinficēts,viss kārtībā!Pret bērnu arī izturējās labi un tas bija galvenais.Bet tad nākamā dienā sākās-nomainījās darbinieki un sākās visādas dzēlīgās piezīmes (ļoti nožēloju,ka nepierakstīju māsīņu vārdus,jo uz halātiem nebija tādu).Atnāca apkopēja,sēdēju gultā un ļa'vu darīt savu darbu-bet pie reizes pavēroju-rokā kaut kādsd līdzeklis-itkā baigi jauki-izsmidzina,nobrauc ar lupatu,nu ok,bet tad kad paskatījos uz grīdu,spainī nētīrs ūdens,uz grīdas skats kā tiko izliets sapinis un ar lupatu vienkārši pa sāniem izslaucīts.Vīrs tieši ieradās,bahilu atkal nebija (tādas laikam vispār nav paredzētas).Tad sapratu,ka tur visopār neko nedezinficē kā citur,piemēram,Gaiļezerā viss ir un tiek dezinficēts.Šeit,vakārā aizejot uz tualeti,pārbijos,jo pa grīdu sāka skraidīt tie mazie kukaiņi-nezinu kā viņus īsti sauc.Nomazgāties šeit var tikai līdz josatas vietai,lai gan noteikumos stingri noteikts,ka jāuztur sefvu un bērnu tīrībā utt,tad arī pamanīju vienas māsiņas attieksmi pret bērniem,acīmredzami bija,cik ļoti viņai bērni nepatīk.Vislabāk man patika,ka viņa uzlika man meitai sistēmu un tur ir atzīme,cik konkrēto šķidrumu vajag..kad bija līnija sasniegta,gāju saukt-divas māsiņas sēž,otra tākā saka,jā es aiziešu,bet tā gudriniece,paziņo,ka no trim pilēm nekas nenotiks,tūlīt nākšu-nu ok,devos atpakaļ uzx palātu,pagāja labs laiks līmenis bija nokrities pa kādiem 2cm,un skatos,šī šiverē pa gaiteni,mazā vēl palika nervoza,vadiņā parādījās asinis,skre'ju meklēt māšinu un PROTAMS atradu viņu atpūtas telpā jauki tērzējot ar kolēģēm.nu ;ļoti neapmierināta bija,ka pasaucu.
Bet pats labākais stāsts bija,kad man mazajai sāka sāpēt vēders (sāpēt tā,ka 2.5 gadus vecs bērns sāpēc trīcēja un acis speida ciet),tajā dienā jau vairākas reizes jautāju vai dakteris būs,uz ko man atbildēja-gan jau kaut kad būs.Es jau biju stresā ,kad bija pēcpusdiena un biju jau gatava nemt bērnu un vest uz Rīgu,tad ienāca māsiņa un pazinoja,ka espumisan palīdzēs,vai man esot tāds,atbildēju,ka nav.Noraustīja plecus un teica,ka nodaļā ar tāda nav un aizgāja!!!sēdēju jau ar asarām acīs,jo nespēju skatīties,kā meitiņa mocas!Beidzot,ka pateicu,ka eju prom,mani sadzirdēja un izsauca nākamo dežūrējošo ārstu(tā bija pēdējā diena slimnīcā un es pat nezināju analīžu rezxultātus,kas kaiš manam bērnam).Tad atnāca dakteris,kurš paziņoja,lai rakstu sūdzību par dakteri VEINBERGU,kurai bija jau no rīta jāiet apgaitā,bet viņa to neizdar;ija!kā vi;ņš pats pateica-darbu viņa nepadarīja,bet algu saņems jebkur;ā gad;ijumā!Nu kā tā var būt,ka ārsts neizdara savu darbu???jāgaida,kad kaut kas notiks??līdz ar to pat mūsu palātas kaimiņiem bija dienu vēlāk sāktas dotas antibiotikas,jo viņa neirad;as un neapskatīja analīzes,ka puika ir saindējies.Ļoti nožēloju,ka nezurakstīju to sūdzību,jo tiešām gribēju vienkārši ātrāk aizmukt no turienes.

D

Komentāri (3)

D džūlija 04.05.2012

Atvainojos par daudzājām kļūdām

B Beta 08.05.2012

Izsaku līdzjūtību mammai un bērniņam par to, kas bija jāpiedzīvo. Situācija ir nepatīkama un emocijas sit augstu vilni. Ir lietas, ko Jūs variet mainīt vai vismaz mēģināt un ir lietas, ko diemžēl nevar manīt, piemēram, telpas. Ja pašvaldība, vai citas instances nav piešķīrušas naudu slimnīcas remontam, tad tur nekas nav darāms, slimnīcas personāls jau nesametīsies telpu vizuālai uzlabošanai.
Tas, ko Jūs varat mēģināt mainīt ir atbildības sajūta personālam. Nevienu nevar piespiest likt būt laipnam, tas ir absurdi, katram gadās dažādas dzīves situācijas un dažreiz izspiest to mākslīgo smaidu un samocīti jauki runāt ir muļķīgi un ļoti grūti. Bet ir jābūt pieklājīgam un darbs ir jāpilda godprātīgi. Tas, ka asinis uzpildījās sistēmā pēc būtības nav nekas bīstams, bet nepareizi ir tas, ka Jums netika tas izskaidrots un, ka sistēma laikus netika noņemta vai vismaz varēja izstāstīt mammai kā jārīkojas, kad sistēma ir iztecējusi (jo visticamāk jau ir tā, ka trūkst medmāsiņu nodaļā un viņas ir noskrējušās un grib (un ir pelnījušas) arī kādu mirkli kādreiz atpūsties, paturiet prātā, ka ne visiem bērniņiem ir vecāki līdz). Es saprotu, tas prasa laiku un pacietību, jo vecāki ir sanervozējušies par bērniem, emocionāli un visu 5x pārprasa. Varbūt ir vērts tad palātā pie sienas uzlikt A4 lapu, kur ir attēli un apraksts, kas jāizdara.
Ja slimnīca nevar atļauties bahillas, tad iespējams varētu ierosināt nodrošināt iespēju apmeklētājiem iegādāties tās.
Variet mēģināt kaut kur iesniegt savus ierosinājumus kā uzlabot nodaļas darbu, nereti no malas ir labāk redzamas nepilnības. Protams, atradīsies vesela kaudze neapmierinātu cilvēku, kas teiks, atradusies viena, kas mācīs mūs, bet cerams, ka atradīsies arī kāda kompetenta persona, kas objektīvi izvērtēs ierosinājumus un kaut kas mainīsies uz labo pusi.
Novēlu Jums neslimot un pēc šīs negatīvas pieredzes "neapvainoties" uz visiem mediķiem.

N niknaa 09.05.2012

Ari man meita div reiz gandriz nomira Dobeles ''slimnicaa''!
''Arstu'' nolaidibas pec!
Si iestade vispar ir jasledz!!! pretekli vien strada!Tur ir visiem viens limenis, kas Goginai, pasai dels neiztureja izdarija pasnavibu, Cirulis visu laiku pardzeris jegu, Boguzam vispar sen bij laiks pensija iet!Nesaprotu, kur skatas Veselibas ministrija!!!

Pievienot komentāru

Pozitīva Neitrāla Negatīva
Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes