Danija - Simona Perle

mani pienema sajaa veikalaa stradaat...teica ka esmu loti laba darbiniece un viss ir ok...nostradaaju sajaa kolektivaa 2nedelas un mani izmeta-par to ka veikala vecaka pardeveja SIMONA PERLE uzzinaja ka esmu stavoklii...man nepaskaidroja iemeslu...bet vnk pateica lai savacu savas mantinjas un dodos prom...jo manaa vieta naaks stradaat cita meitene...es biju sokaa...man bija nosleegts liigums ...es visu biju parakstiijusi...bet probleema tajaa ka vinja man neatdeva manu liguma kopiju...+vel par tam 2ned. ko nostradaju, man neizmaksaaja ne santiimu...viss kolektiivs kas tur stradaa no(dirs)... to Simonu...vinja pati nestradaa...tikai staigaa pa veikalu un klacojas ar savaam draudzeneem

I

Komentāri (25)

P pufa 02.05.2009

ej darba inspekciju un ziņo vadībai, kas ir virs tās Simonas.izsviest no darba dēļ grūtniecības ir rupjš cilvēktiesību pārkāpums. kurā veikal tu strādāji, lai zinu, kur neiet.

. ....kl 02.05.2009

Tas ir tā Danija, kas Maximā uz Saharova ielas?

. ....kl 02.05.2009

Vai šī nav tā pati Ieva, kas sūdzās arī par Kodaks? Situācijas vienādas :))

E Elena 02.05.2009

Rakstiet uz Darba inspekciju!Zinojiet, ka taa un taa, nedriikst taa atstaat visu!Vini juus izmeta bez iemeesla!Tas ir paarkaapums Darba tiesiibaas!

L lieniite 02.05.2009

Tieši tā, ziņojiet darba inspekcijai, tas ir nelikumīgi--atbrīvot no darba grūtnieci!!!

Q qqq 02.05.2009

gudrinieki :) palasiet darba likumu, kur noteikts pārbaudes laiks - 3 mēnesi.to laikā darba devējs var atlaist, brīdinot 3 dienas iepriekš

P pufa 02.05.2009

Ja darba līgumā nav rakstīts nekas par pārbaudes laiku, tad skaitās pieņemts bez pārbaudes laika.

L lieniite 02.05.2009

Pareizi Bikse raksta, ja nav punkts par pārbaudes laiku, tad skaitās jau darbā bez jebkāda pārbaudes laika...zvani tik uz inspekciju, tagad šādi negodigie darba devēji vairs nevar kā kādreiz apjāt darbiniekus

I ieva 05.05.2009

Jaa, taa pati maxsima uz Saharova ielas...

O Olga 05.05.2009

Nekāda darba inspekcija šajā gadijumā nelīdzēs. Palasiet darba likumu. Ja stājoties darbā meitene bija stāvoklī, bet nav brīdinājusi par to darba devēju, viņa pati ir pārkāpusi likumu. Darba devējs būtu likuma pārkāpējs tikai tad, ja viņa būtu tur nostrādājusi kādu laiku un tad palikusi stāvokli, vai arī tad, ja viņa paziņotu darba devējam, ka ir stāvoklī tad, kad stājās darbā. Tad gan darba devējam nebūtu tiesību viņu atlaist. Bet ja viņa pati ir slēpusi to, ka ir stavoklī - viņa pati ir vainīga un pati ir likuma pārkāpēja. Stājoties darbā, darba ņemējam ir pienākums ziņot darba devējam par invaliditāti, grūtniecību un par vēl kaut ko, neatceros.

B bargālēdija 05.05.2009

Un tomēr nebūs Tev, Oldzīt taisnība...ja es stājoties darbā vēl nezinu, ka esmu stāvokli, ko tad???Un kurš var pierādit, ka esmu to zinājusi???Bet no darba grūtnieci atlaist nevar, tas nu tā ir...Nav tāda likuma, kas nosaka, ka man stājoties darbā ir uzreiz jāstāsta par savu stāvokli, muļķības Tu runā!!!Neba pati Oldzite nebūs ieinteresētā persona šai visā notikumā, ko????

O Olga 05.05.2009

Nekā, ir tāds pants. Likumus vajag mācīt. Ja laba juridiskā nodaļa šamiem - mierīgio var pieradīt, ka zināja gan - caur tiesu, ja protmas atradīs, ka med. kartē ir ieraksts par ginekologa apmeklējumu un visi atzinumi. Un ja laiks jau krietns - tad kā tu nevarēji zināt?
Un jā, grūtnieces var atlais ja: ir rupji pārkāpumi (dzeršana darba vietā), ja viņa nevar veikt/neveic savus tiešus darba pienākumus utt.
U vēl - aplūziens mīļā, es vienkārši esmu studente, kura likumus studē. Un zinu, kā var likumīgi grūtnieci atlaist, un ja es to zinu, tad pieredzejušie juristi it īpaši to zin.
Protams vislielākais aplūziens tev par to, ka grūtnieci tiešām var atlaist. Protams, tikai retos, īpašos gadījumos, kas atrunāti likumos, bet tur tas viss ir.

O Olga 05.05.2009

Ja godīgi, vienkārši smiekli nāk - jo cilvēki zin tikai savas tiesības, ne pienākumus. Lai tak autore sūdzās attiecīgajās instancēs, tad jau redzēs, kas ir likums, un kapēc to būtu vēlams zināt. Laikam jau mamzele bez izglītības, jo tagad visiem studentiem kā obligātais priekšmets ir darba tiesības (piemēram es mācos par tulku, bet man ir jāmācās arī darba likums). gribēja laikam apčakarēt darba devēju - lai varētu saņemt labu māmiņu algu, vai kā tur tie pabalsti saucās, bet sanāca aplūziens.

A Aleksai 05.05.2009

Kur mūsu sabiedrībā ir cilvēciskais faktors? Kā var atļauties neizmaksāt grūtniecei? Kā vispār morāli kaut ko tādu var? Es nebrīnīšos, ja tas veikals nobankrotēs, tas būtu pelnīts. Agrākos laikos kādai šuvējai mājās iemetās peles pēc tā, kad viņa atteicās grūtniecei kāzu kleitu uzšūt.Jā, ja sievietei(grūtniecei) tā gadījies, tad grūtā brīdī nedrīkst vispār grūtniecēm atteikt, jo pie laba tas nekad nenovedīs.Bet mūsdienās laikam nekā cilvēcīga nav, tikai nauda, nauda un aprēķins.
Novēlu veikalam bankrotu!

A Aleksai 05.05.2009

Vēl mani pārsteidz fakts, kādām tiesībām uzsākot darbu uz rokas netiek izsniegta līguma kopija? Es laikam arī kaut ko nesapratu. Tavs pienākums manuprāt nemaz bez līguma kopijas nebija uzsākt darbu. Baigie mahinatori un cilvēku izmantotāji izrādās Danijā.

E Evelīna 06.05.2009

Es piekrītu Olgai...ja Ieva to nebija ziņojusi, stājoties darbā, tad, ko viņa tagad grib???Divas nedēļas nostrādājusi nevar pateikt, ka ir stāvoklī?Pēc Ievas rakstītā var noprast, ka viņa to pati nav šai Simonai teikusi...un vēl tad ir jautājums-vai Simona tev, Ieva, pateica tieši, ka tevi atlaiž dēļ tā, ka esi stāvoklī, ja varbūt tu pati nemaz viņai nebiji teikusi par to?...varbūt neizturēji jau pirmajās 2 nedēļās pārbaudes laiku?...man pazīstama meitene strādā Danijā un es zinu, ka tur ir pārbaudes laiks 3 mēneši...man jau liekas, ka tev vienkārši naudu vajag, tāpēc te peries!

I ieva 07.05.2009

kaadu naudu...lai vinja aizrijas ar to naudu...lika skraidiit kaa sunim...kapeleet pa augstaam stalazaam peec kurpeem...teica ka labi stradaaju...utt...un peeksni atlaiz mani, del taa ka kada pardeveeje bija pateikusi ka esmu stavoklii...es pati tikai nesen biju uzzinajusi ka esmu stavoklii...

P pufa 07.05.2009

Evelīnai. A tev naudu nevajag? atdod man!

š šeherezade 07.05.2009

Dārgā visuzinošā studente Oldzīte, kāpēc iedomājies, ka bez Tevis vairs neviens nezin likumus???Nav, nav man nevienam jāstāsta, ka esmu stāvoklī, ja gribu kur stāties darbā, tāda likuma nav!!!Ja iznāk tiesāties, tad nu neesmu gan pārliecināta, ka tiesa būs darba devējas pusē, kā centies apgalvot+pārkāpums no darba devēja puses jau tas, ka darba līgumu uz rokas nedod, tā kā ļoti varētu pastrīdēties, ja līdz tiesai nonāktu...ar labu advokātu var baltu par melnu pataisīt:))))))
Ievai ieteikums, kas raustija Tevi aiz mēles kādam stāstīt par grūtniecību???Redz, kāds rezultāts iznāca...
Evelīna, nu viņa pēc tekstiņa spriežot vispār ir pastulba būtne...Un izrādās, ka viņai pat naudu nevajagot...

E Evelīna 07.05.2009

Nu vienīgā pastulbā šeit ir Ieva, ja iet strādāt apavu veikalā, bet pēc tam žēlojas, ka likuši pa stalažām kāpelēt...nedomāju, ka vienas Ievas dēļ kāds noliktavas pārbūvēs!
par naudu- kuram viņu nevajag...bet, ja katrs bezdarbnieks tagad sūdzētos kā viņš ir atlaists...tad te būtu sociālās palīdzības konsultāciju lapa!

Pievienot komentāru

Pozitīva Neitrāla Negatīva
Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes