www.sudzibas.lv Cenuklubs vilšanas,draudi.

Cenuklubs - vilšanas,draudi.

Esmu māmiņa ar bērnu,strādājot cenukluba.lv,sastapos ar ko nepatīkamu,kur radīja nepatiku pret darbu,ka jau dzīve sanak kad neparedzam kad bērns saslims,un bērni slimo bieži,sanaca ņemt slimības lappu,un pec kada neilga laika atkārtoti,jo kaā jau teicu nevaram paredzet par bērnu veselību.Slimības lappas laikā man zvanīja darba devējs kam radas nepatika un lūdza izveleties,vai beigt darba attiecības tagad vai es turpinu slimības lappu,protams turpīnaju jo neredzēju citas iespējas jo sākas pašai veselibas problēmas,ta kā pienāca šis mirklis kad beidzās šī slimības lappa,nācās zvanit darba devejam,kur jautāju kad velos uzteikt darba attiecības,viņš apgalvoja kad tada lieta viņiem nepastāvot,un kad varu nākt atpakaļ strādat,bet 3 darba dienas laika atradīšot iemeslu par ko mani atlaist,šie izskaneja pec drauda,lai gan darba likums ir mana puse,bet laikam nevaretu vairs pastradat un sadarboties ar tadu cilveku kas skatītos ar ļaunu aci un izsteiktu draudus,jūtos ļoti vīlusies un ar bailēm iešu uz nākamo darbu,bet ir šī cerība,kad nākamai darbu vietai,nebus bērns kad šķērslis,un nebus jadraud mammiņai par viņas tiesībām.neuzskatu kad biju slikts darbinieks,jo darba ierados laicīgi un pildiju visus pienakumus.un arī,vairakas reizes pieļavis kļudas slimību lappas,vai šis darbu devējs ir veikt spējīgs savu darbu,velos lai izskata šo lietu,un nenākas ciest vel kadam cilvēkam par to kad viņam ir berns un kas izsaka draudus par savām tiesībam.

1

Komentāri (12)

Minesota 20.12.2014

Ja es būtu darba devējs, tad man arī nepatiktu tāds darbinieks, kas visu laiku slimo.

L Linda Vanaga 21.12.2014

Ieteiktu tev atrast cilveku, kurs var palikt ar bernu, kad vins slimo. Vecamate, tevs, radi, kaimini vai aukle.
Prieksnieks nav mamma, kas ar tevi auklēsies.
Ja tuesi māmiņa, tas nebūt nenozīmē, ka tev ir atļauts vairāk nekā citiem.

M mazaaaamazaaa 22.12.2014

Protams, mums visiem savi bērni ir ļoti svarīgi, bet nevar atrasties uz slimības nez cik ilgi un gaidīt kad darba devējs par to priecāsies. Un ja bērniņam ir lielas veselības problēmas, tad jāpsver doma vai vispār ir jāstājās darba attiecībās, jo sanāk, ka stājās darbā, lai tikai varetu saņemtu slimības pabalstu. Domāju, ka neviens darba devējs ar šādu darbinieku nebūtu apmierināts. Pats svarīgākais jau nav, vai darbā iedarodas precīzā laikā, bet gan darba kvalitate.

L Lolla17 02.05.2018

KO tu tur pļūti,kaut tavi bērni neslimotu un nebūtu jāsēž uz lapas žogvāvere tāda

K kleita13 04.01.2015

Labdien!
Nav nekāds brīnums, ka darba devējs vēlas atbrīvoties no tāda darbinieka, kurš pat elementārus vārdus nemāk uzrakstīt pareizi, nemaz nerunājot par teikumu uzbūvi. Kauns...

K Kita 04.01.2015

Novēlu veiksmi atrast darba vietu un darba devēju, kuram šķērslis nebūs mūžīgās darbanespējas lapas, un kurš priecāsies par to, ka pieņēmis tevi darbā, lai gan reāli darbinieka nav (slimo).
Pie viena brīvā laikā var palasīt darba likumdošanu par darba attiecību pārtraukšanu, noderēs dzīvē arī kādas zināšanas pa tēmu, nevis viens skaļš sauklis "es esmu māmiņa, man pienākas".
Nu un jā, zini drošvien jau, ka zeme ir apaļa un baigi mazā, un gan jau nākamais darba devējs zvanīs iepriekšējam, lai gūtu atsauksmes par tevi un tavu darbu.
Ja sanāk aizsedeties bezdarbniekos, palasi ar kādu gramatikas grāmatu, un redzēsi- dzīve aizies uz augšu!

M memo 14.03.2016

Domāju, cik slima ir sabiediedrība attiecībā uz mazu bērnu māmiņām, pamatoju:
1.bērni IR vissvarīgākais;
2. pārdevēja darbā nav nekā tik pārnozīmīga, lai viņa prombūtnē sabruktu viss bizness;
3. plānojot uzņēmumam nepieciešamo darba spēku, darba devējs visnotaļ ekonomē uz darbinieku skaitu, paredzot pašu minimumu, neplāno iespējamās darbnespējas. Līdz ar to pie katra šāda gadījuma rodas saspīlēta atmosfēra gan vadībai, gan kolēğiem.
4. Bērna slimības gadījumā Darba devējs nemaksā darbiniekam par prombūtnē esošajām dienām, to dara valsts, tāpēc finansiāli - kādas te var būt pretenzijas pret darbinieku. Bet, ja sanāk kādam maksāt virsstundas, skaties 3.pu nktu kontekstā ar 1.punktu.
Secinājums - pārsvarā, vismaz Cenu kluba gadījumā, tie ir darba devēji, kas sava skopuma dēļ, veido šādu darba vidi un mēs darbinieki tam piekrītam.

Lafrei 14.03.2016

Ребенок это конечно самое главное, НО мамочки почему-то всегда думает что им позволено больше чем другим. Или работа или дети.

M memo 15.03.2016

Ну и что же им такое позволено болше чем другим? Получать менше зарплату потому что надо больного ребёнко лечить? Или ты думаеш. что болезнь это отпуск? Или ему надо полубольного ребёнка в садик тащить чтобы работодатель экономя на количестве работников мог больше заработать?

Lafrei 16.03.2016

А чем фирме выгодно держать такого работника???? Если эти мамочки постоянно только на больничных, из-за таких вот работничков страдают их коллеги, потому этим вечно болеющим мамочкам насрать, что у кого-то может быть какие нибудь планы на свой выходной, или другая работа или учеба, или еще что-то.
И правильно делают, те кто таких трудоголиков увольняет, это не начальство должно постоянно думать кем и как заменить этих чудо-мамок. Если надумали идти работать, то должны и подумать о том кто с ребенком будет сидеть.

M memo 21.03.2016

Ну насчёт "постоянно" не надо преувеличивать.. Во вторых, не надо держать так мало работников, люди не роботы и не рабы. Всем, и мамочкам и не мамочкам, надо и по врачам и в госучереждение, и нормально в отпуск. У них рабочее время тоже дневное. Так что не надо эконмить на персонал и начальству будет легче и коллективу бонус..
Пока государство не установила, что мамы могут скажем до 3 лет пособие получать, мы все немнога должны соучавствовать в становлене нового поколения.
Также, что за некважительный тон - Вы бы позволили такой тон по отношении к своей матери?

D Dārta 22.11.2017

Izklausās pēc subjektīvo viedokla, velkot dekīti uz savu pusi... pie tam, tā pareizrakstība - atvainojiet, bet lasot acis sāka asinot.
Sākumā, dēl nespējas noformulēt domu, grūti uztvert galveno domu

Pievienot komentāru

Pozitīva Neitrāla Negatīva
Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes