BKUS - Dr.Pivņenko

Labdien.

Bijām februārī ar bērnu pie dr.Tērauda uz konsultāciju, dakteris apskatot, secināja, ka jāņem ārā adenoīdi. Tika arī apspriests mandeļu lielums, ka nepieciešams samazināt, lai nakti, guļot būtu pietiekama skābekļa piegāde. Pirms operācijas no ģimenes ārsta saņēmām nosūtījumu adetonomijai, es ar biju jau piemirsusi par mandelēm. Ieradāmies uz plānveida operāciju. Tērauda vietā dr. Pivņenko, pirms operācijas apskate, nepārrunājot ar vecākiem, kas tiks darīts ar bērnu. Pēc operācijas uz īsu brīdi bija palātā, jo bērns sāka trakot aiz sāpēm un tika iedotas zāles. Neatnāca aprunāties ar vecākiem par operācijas norisi, par atveseļošanās periodu. Māsiņas tik iedeva pēcoperācijas perioda procedūras.

Vislielākais pārsteigums bija, kad vienu vakaru bērnam bija 37.00 temp., iedomājos paskatīties mandeles - a, tur 2, pēc izskata, strutojoši punkti... Nosūtījums taču bija uz adetonomiju, vai nav dakterim jāpārrunā ar vecākiem šī nesakritība starp ģim.ārsta nosūtījumu un konsultācijas ierakstiem žurnālā?

Ieteikums vecākiem - akli neuzticēties dakteriem, labāk 7 x nomērīt un 1 x nogriezt.

Komentāri (1)

B Beta 21.06.2013

Par mandelēm (tām, kas kaklā) nosūtījumā nebija runāts, mandeles latīniskā sakne ir "tonsil-". Adenotomija attiecas tikai uz adenoīdu operāciju. Nesaskatu nesakritību starp nosūtījumā rakstīto un paveikto.

Pievienot komentāru

Pozitīva Neitrāla Negatīva
Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes