www.sudzibas.lv Autoskola Presto Teorijas pieredze

Autoskola Presto - Teorijas pieredze

Ļoti neefektīvs apmācības process, pasniedzēji ir ļoti neieinteresēti mācīt un ļoti velk garumā apmācības, atceļot nodarbības. B kurss, kam vajadzēja notikt 6 nedēļu laikā, novilka līdz 12 nedēļām, bet jaukākais jau sākas tikai beigās, kad liek nolikt nejēdzīgo skolas "īpašo" teorijas eksāmenu.

Teorijas eksāmena īpatnības.
1) Pieļaujamo kļūdu skaits ir 1.
2) Uz lapām sagatavoti jautājumi, no vecās derības (zilās grāmatas) uzdevumu grāmatas. Kas protams vizuāli atšķiras no tiem jautājumiem, kurus jūs mācaties no jaunās (zaļās grāmatas).
3) Īpaši sagatavoti eksāmenu jautājumi, kur katrā eksāmena biļetē ir ielikti strīdīgie jautājumi, kuri no jaunās grāmatas ir izņemti un no CSDD eksāmena.
4) Eksāmenus nevar kārtot 2 reiz pēc kārtas, var kārtot tikai 2 reiz nedēļā.
5) Nevar izmantot ne savu ne skolas datoru, ne planšeti lai nokārtotu CSDD eksāmenu uz vietas.

Secinājums,
Ja ir vēlme mācīties šajā autoskolā, tad jārēķinās ar ļoti lielu pacietību un daudz laika.
Mācīties Jums vajadzēs vismaz 2x, jo pirmoreiz Jūs mācīsities īpašajam skolas eksāmenam, bet otrreiz priekš CSDD.
Autoskola nesniedz ne gandarījumu no apmācības, ne zināšanas. CSDD vajadzētu nopietni pārskatīt šādu autoskolu darbošanos mūsu valstī.

V

Komentāri (16)

A autoskolapresto Pārstāvja atbilde 27.01.2014

Paldies par Jūsu izrādīto interesi par mūsu pakalpojumiem. Ir nesaprotama Jūsu anonīmā vēlme sūdzēties, jo Jūs neesat izmantojis ne skolas vadības uzticības tālruni, ne iespēju sniegt konstruktīvus risinājumus skolas administrācijai kā uzlabot apmācību procesu. Jūs varat būt pārliecināts, ka tas mūs interesē jebkurā diennakts laikā.

Par Jūsu viedokli varam paskaidrot sekojošo:

Jūsu konkrētajā apmācības periodā notika Rīgas Centra filiāles pārvākšanās uz citām telpām, kā rezultātā Jūsu grupas apmācības laiks pagarinājās precīzi par 3 nedēļām (kopā 9), ne 6 (kopā 12), kā Jūs apgalvojat. Tas saitīts ar Ziemassvētku un Jaunā gada periodu (pusotru nedēļu) un jaunas apmācību atļaujas iegūšanu no CSDD konkrētām telpām, ko paredz MK noteikumi. Tātad šai situācijai ir absolūts izņēmuma raksturs. Jūs maldāties, ka pasniedzējiem ir kāds sakars ar uzņēmuma menedžmentu.

Skolas pārbaudes eksāmenā (Jums nav līdz galam skaidra starpība starp šo pārbaudi un valsts eksāmenu) netiek pārbaudīta Jūsu atmiņa par bildītēm, bet zināšanas par ceļu satiksmes noteikumiem. Tā ir speciāli izvēlēta mācību taktika, lai radītu padziļinātu vielas izpratni.

Eksāmena kārtošana ir oficiāli noteikta 2x nedēļā, bet sazinoties ar administrāciju, var vienoties par papildus laikiem. Arī, acīmredzami, neinteresējāties!

Skola ieņem vadošas pozīcijas CSDD reitingos starp lielākajām valsts mācību iestādēm gan teorijā, gan braukšanas eksāmenos. Mūsu reitings ir 90% (9 no 10 cilvēkiem) teorijas nokārtošanā ar pirmo reizi, tādēļ rodas adekvāts
jautājums vai Jums ir vajadzīgā kvalifikācija, lai spriestu par mācības procesa taktiku un tās iespējamo iznākumu?

Skolas prioritāte ir Jūsu, Jūsu tuvinieku un citu satiksmes dalībnieku drošība uz ceļa, nevis teorētiskais ātrums ar kādu var iegūt tiesības. Pirms pārbaudēm aicinam Jūs īpaši cītīgi sagatavoties, kas taupīs abpusēju laiku un naudu.

V VLP 28.01.2014

1) Ieskaitot pirmās 3x nedēļas, kur visu laiku tika pārcelts nodarbību sākuma datums, sanāk, ka teorijas apmācības bija 12 nedēļas.

2) Sanāk, ka autoskola savu eksāmenu uzskata, ka CSDD teorijas kvalifikācijas eksāmens neatspoguļo teorētiskās zināšanas, bet autoskolas eksāmens atspoguļo. Tad jau tāda iestāde kā CSDD nav svarīga, galvenā ir autoskola, vai tā?
Autoskolai ir svarīgs reitings nevis reālā apmācība. Starp citu, tas vidēji stipri neatšķiras no citām lielajām autoskolām Latvijā. Vai ir jēga terorizēt ar savu īpašo autoskolas eksāmenu, vai tomēr izmantot CSDD eksāmenu uz datora?

3) Komunikācija ar autoskolu nav iespējama, jo autoskolas viedoklis ir svarīgāks par visu. Ir mēģināts komunicēt ar autoskolu, bet tas ir bezcerīgi. Tāpēc arī vēlējos padalīties ar savu pieredzi publiski.

A autoskolapresto Pārstāvja atbilde 05.02.2014

Šī sanāk jau tāda neveikla atrunāšanās, jo visas atbildes pēc būtības ir jau sniegtas. Vēlreiz pa punktiem:

1. Apmācības laiks var tikt uzskaitīts no apmācību uzsākšanas, nevis no tā brīža, kad Jums radās doma par apmācību uzsākšanu vai Jūs pirmo reizi par to izrādījāt interesi.

2. MK noteikumi Nr. 358 (13.04.2010) 14.3. pants nosaka, ka CSDD lemj par autoskolas licences atņemšanu, ja 6 kalendāra mēnešu laikā transportlīdzekļu vadītāja kvalifikācijas iegūšanas teorētisko eksāmenu pirmajā reizē nokārto mazāk par 75 % autoskolas apmācīto personu. Tātad šāda sistēma neļauj atstāt kursanta ieskatam apmācības procesu.

Autoskolas eksāmens ar nolūku ir sarežģītāks, izslēdzot laimes faktoru. Jau iepriekš rakstījām, ka Jums nav kvalifikācijas, lai spriestu par mācību taktiku. Autoskolā ir pasniedzēji ar 10 gadu pieredzi mācīšanā - kā vislabāk pasniegt informāciju, lai sasniegtu abpusēji pieņemamu rezultātu.

3. Mēs jau noskaidrojām, ka Jūs patiesībā nekur negriezāties - ne pie vadības, ne administrācijas. Jums vajag saprast pareizi, ka mēs Jūs šeit uzklausam, bet šajā jautājumā mums ir savs, kvalificēts viedoklis par šo jautājumu. Mūs vada gan likums, gan milzīga pieredze šajā sfērā.

E ernastante 08.03.2014

Un tomēr- biju rēķinājusies ar to, ka tiesības iegūšu jau februārī. Man žēl, ka skola bija spiesta neveiksmīgā menedžmenta dēļ mainīt jaukās telpas pretim stacijas laukumam, uz stipri pieticīgākajām-Čaka ielā. Autoskolām nebūtu jādot tiesības nelaist uz eksāmenu CSDD kursantu, ja tas ir noklausījies kursu pie sertificēta teorijas pasniedzēja sertificētās telpās. Pasniedzēja darbu vērtēju ar 8, instruktora ar 6, tagadējās telpas ar 4, bet attieksmi un darba organizāciju kā neapmierinošu- ar 2.

A autoskolapresto Pārstāvja atbilde 24.03.2014

Tas izsauc neviltotu smaidu, cik konkurenti daudz enerģijas tērē, lai nomelnotu mūsu biznesu un cik neveiksmīgi tas viņiem padodas. Ne tikai Jūs pārlecāt sarunā uz citu profilu, bet arī Jūsu esošais profils skaidri parāda, ka mācījāties pavisam citur - autoskolā Viktorija, par ko liecina šī profila pusotra gada vecs ieraksts (Sep 28, 2012). Pati raksta tēma ir biznesa slavināšana, neskatoties uz to, ka šis ir sūdzību portāls. Tas skaidri norāda, ka Jūsu komentāriem nav vispār nekāda vērtības.

E ernastante 27.03.2014

Jā- es esmu beigusi autoskolu Viktorija. Ieteicu meitai mācīties pie jums, jo tur strādaja pasniedzējs, par kura darbu biju apmierināta, viņš tagad haltūrē pie jums. Kontroldarbi nebija. Izdales materiali vispār netika izdoti- Viktorijā bija pat uzdevumu burtnīca katram kursantam. Instruktors Viktorijā pēc katras nodarbības analizēja nodarbības gaitu, pie jums vairāk bezmērķīga vizināšanās. Arī naudas izteiksmē tiesību iegūšana pie jums ir dārgāka, es nobraucu 11 nodarbības un eksāmenu nokārtoju ar pirmo reizi, meita nobrauca 12reizes un figūru izpildi vēl vispār nav sākusi mācīties ! Un par telpām -tualetē ziepēm un papīram ir jābūt! Jusu autoskola ir lielā mērā vainīga, visu velkot garumā, ka mana gimene nevarēja īstenot ieplānoto !

R Regnars B 02.04.2014

te jau zirgam ir skaidrs, kas ir kas. Abām kucēm viens sūdzību profils? :) Ģimenes diagnoze sūdzēties? Meita mātei reportē no tualetes... es no smiekliem gandrīz nomiru. Kā ar vēdera izeju bērniņam? Izdales materiāli gan jau bija, bet aizgāja papīra vietā, kura nebija, tik bija kauns pastāstīt. brīvā laikā lasu humoram šito portālu.. vot ir kretīni un ir normāli cilvēki.

A AndrejsAlexis 04.07.2014

Es ari macijos saja skolaa, teiksu ta, pasniedzejs super, bet grupa gan ne visai savacas, bija jauniesi, kas redzami neklausijas, stundas nepartraukti caloja un rezultats acimredzams, skolas teorijas examenu no visas grupas ar pirmo reizi noliek 1 no grupas. Rodas saubas par tiem reitingiem ko skola norada!
Bet nu ta, kad bija atlauja no braulsanas instruktora doties uz examenu, datu ievadisana autoskola vilkas vairak ka nedelu, ar nepartrauktiem zvaniem, ka vini esot aizmirsusi to sito to to, tas bija kaitinosi, ka vini nespej profesionali ievadit nepieciesamo info datu baze un lidz ar to kavejas tiksana uz csdd brauksanas examenu.

A autoskolapresto Pārstāvja atbilde 15.07.2014

AndrejsAlexis, Jūs varētu precizēt, kurus reitingus skola norāda kā nepamatotus? Presto ir top5 Latvijā CSDD teorijas eksāmenu nokārtošanas ar pirmo reizi rādītāji un tas ir lielā mērā pateicoties spēcīgiem pasniedzējiem, unikālai mācību programmai un stingram skolas teorijas eksāmenam. CSDD pašrocīgi veic datu uzskaiti. Vai Jūs to apšaubat?

Jāatzīmē, ka braukšanas datu ievadīšana tiek nokārtota nekavējoties un tam nav nekāda sakara ar personas profesionalitāti. Visticamāk, Jūs nevarējāt ierasties mūsu darba laikā, kas šo procesu aizkavēja. Ir arī acīmredzams, ka Jūs neizmantojāt iespēju ziņot skolas vadībai par šo aizķeri, lai gan šī kārtība ir ierakstīta līgumā. Ļaujiet mums kompensēt Jums reģistrācijas maksu, ja atnāksiet šeit un atzīmēsiet, ka skola tur savu vārdu. Ja neatnāksiet, tad tas nozīmē, ka šī ir kārtējā konkurentu apmelošanas kampaņa.

P Padre 20.06.2015

Absoluts sviests mana sieva nejedzot neko no brauksanas un teorijas nokartoja autoskolu Presto un csdd nepilnu 2 menesu laika varbut problema nav apmaciba, bet taja kurs nejedz neko iemacities

Latviešu tautas 20.06.2015

Cik ir briesmīgi dzīvot pasaulē...
Mama, roģi menja obratno!..(c)

Latviešu tautas 20.06.2015

Mama, roģi meņa obratno!..(c)

L likeauto 22.02.2016

Nodokļu parāds šai skolai 2015.gada sept. 4,6 tūkst. , šobrīd jau 4,9 tūkst. eiro. Šitādi " biznesmeņi" strādā lai slauktu, nevis mācītu! ps. arī valde pagājušogad nomainīta...

A Anita Anita 03.01.2018

Fiziska persona.
Palasot sūdzūbas tā vien šķiet, ka viss krīt no debesīm! Lai kaut ko iegūtu pieyiek izdarīt ar vienu reizi! Tas tiesa! Sākumā jākārto skolas eksāmens, tad valsts. Jo tàdējādi tiek vērtēta arī jaunā autovadītāja kompetence uz ceļiem.

A Anita Anita 03.01.2018

Korekcija: lai kaut ko sasniegtu ar vienu reizi nevienmēr viss sanāk!

A Anita Anita 03.01.2018

Vajag mācīties! Ja kaut ko nesaprot ir mēle aiz zobiem ielikta!

Pievienot komentāru

Pozitīva Neitrāla Negatīva
Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes