Ātrā palīdzība - Attieksme

Vakar, 1.maijā ar vīru braucot no Ventspils,Spārē bija noticis negadījums,kurā cietis mazs bērniņš un viņa māmiņa (gaidībās).Lai gan mamma tika cauri ar izbīli,mazajam gan traumas bija nopietnākas.Ieraugot negadījumu,vīrs nedomājot apstājās un steidzās palīgā.Sieviete un mazais no mašīnas jau bija izvilkti un tur jau palīdzību sniedza vēl 4 cilvēki."Ātrajiem" Talsos jau bija zvanīts,bet šie neko konkrētu napasakot atteicās braukt uz negadījuma vietu (ierašanās viņiem prasītu 10 minūtes). Tika ziņots Ugāles "ātrajiem".Sie ieradās pēc 40 minūtēm.Pamanot "ātros",bijām sokā-nepārspīlējot,viņi brauca ar ātrumu 50 km/h,bez ieslēgtām bākugunīm.kad beidzot tā ķerra pieripoja pie negadījuma vietas,no tās knapi kājas vilkdams,izrāpās šoferis un daktere.Šī uzreiz jautā,kur ir cietušie (tas skaidri bija redzams).Māmiņa atsaucās,bet daktere vēlreiz,nu jau neapmierinātākā tonī prasa,kur ir cietušie,Mans vīrs viņai uzbļāva-vai tad neredz un nedzird!?Sašutusi par tādu attieksmi,dakteriene nepārbaudot cietušos,māmiņai saka: "Celieties augšā,nav ko te daudz sēdēt,jāiet uz mašīnu un kaut kas jādara!"Gribētos zināt,kur rodas tādi izdzimteņi?Pakalusoties,kā mūsu ārsti nīd un brēc,ka viņiem algas vajagot palielināt,rodas vēlme viņus visus nolikvidēt.Žēl,bet LV ātrā palīdzība ir tikai nosaukuma pēc!

č

Komentāri (22)

K kurmiks3 02.05.2012

Zel, bet ari pati LV ir tikai nosaukuma peec!

I inga ingulis 02.05.2012

esmu pēdējā laikā diemžēl daudz saskārusies ar ātrajiem. pilnīgi piekrītu, ka pusei ārstu alga ir par lielu!!!Ja viņus iznīdētu, tad otrajai pusei, kas savu darbu dara no sirds un arī vecos slimajos cilvēkos redz dzīvu būtni varētu algu palielināt.Domāju neviens no ārstiem pret deputātiem un ministri neatļaujas to, ko drīkst pret parastiem mirstīgiem un visādi hipokrāta zvēresti( ja viņi vispār zin, kas tas ir ) viņiem ir pie d...

J Juris83 02.05.2012

Man arī bija gadījums.
Forumcinemās kinoteātri palika slikti. Pazvanīju ātrajiem un nosaucu adresi, pateicu, ka man visticamāk ar sirdi slikti, jo bija sāpes krūtīs un pulss neritmisks.
Viņi vismaz 5 reizes prasīja kur tas ir vai nevaru kaut kā "savādāk aprakstīt savu atrašanos vietu". Bļāviens, ja jums pasaka precīzu adresi, kā lai vēl apraksta kur atrodaties??! Kronis visam, ka gadīju viņus veselas 25 minūtes un bija dienas vidus - nekādu sastrēgumu! Gaidot jutu, ka paliek arvien sliktāk! Kā tas varbūt, ja esi esi dzīvības briesmās un tev pašā Rīgas centrā, nevis kautkur Sibītijas mežos, ātrie jāgaida pusstundu??..
Es domāju par LV medicīnas sistēmu vairs te nav ko piebilst..

č Čabatiņa25 02.05.2012

Kad gaidīju meitu un lielais brīdis bija klāt, man par lielām skumjām vīrs atradās komandējumā ārzemēs.Tāpēc, lai tiktu līdz slimnīcai nācās saukt "ātros", jo viss jau sākās un auto vadīt nespēju.Pa telefonu dežūrārsts teica, lai mēģinu kaut kā tikt pati līdz slimnīcai, jo esot taču Līgo vakars.Kad sāku necenzētiem vārdiem izteikties par viņu attieksmi, beigās tomēr izsaukumu pieņēma un viss bija ok.Avāriju redzēju pirmo reizi mūžā un tas, ka pat tādās situācijās, kur cietis mazs bērniņš un sieviete stāvoklī, viņi spēj būt vienaldzīgi, šokē visvairāk.Ne tikai šajos laikos, bet vispār visā LV, ārstiem nekas nav svēts, tikai viņu pašu maku biezums.

K Krishinjsh 03.05.2012

Talsu ātrie tiešām slaveni pašam bija situācija kad gaidīju stundu kaut biju 10 Km attālumā no Talsiem. Un kad atbrauca tad vēl tādi vēsie, ķipa viss ir ok. Tajā reizē viens draugs sagriezās pamatīgi + bija iedzēris. KAd viņi atbrauca pat teica lai ejot mājās jo dzēris. Tas bija wnk šoks. Nebija tā ka viņš būtu piedzēries vai pretotos.!

inessa1070 05.05.2012

Saulīte, vismaz nomaini savu niku, spriežot pēc taviem komentāriem, tev tas nepiestāv. Un cilvēku apvainošana, ka viņi ir stulbeņi un neko nesaprot (šitais nav pirmais tāda tipa komentārs) norāda uz to, ka tev pašai(am) ir problēmas ar galvu. Šis ir SŪDZĪBU saits, un cilvēki šeit sūdzas par citu personu nekompetenci ar ko ir saskārušies.Diez vai vajadzētu šeit kādu apsaukāt par muļķi un vēlēt nosprāgt grāvī.

č Čabatiņa25 06.05.2012

saulīt (niku vai uzrunu tekstā nerakstu un nerakstīšu ar lielo burtu, jo tu neesi tā vērta), lasot tavus stulbos komentārus, rodas iespaids, ka visās vietās, kur ir bijusi nepieciešama ātrā palīdzība, tu esi bijusi klāt, visu redzējusi un dzirdējusi.Un tāpēc droši vari apgalvot, ka katrā sūdzībā ārsti tiek nepatiesi apvainoti.tu komentē tikai tās sūdzības, kuras skar ārstus, slimnīcas utt. Skaidrs ir viens-tava nožēlojamā dzīve aprobežojas tikai ar datoru un portālu Sudzibas.lv.Laikam jau dienas, kurās neesi kādu apvainojusi un nosaukusi par dumju, ir nodzīvotas velti.Ja šim portālam pienāktu gals, tu noteikti domātu, ka dzīvot vairs nav vērts, jo nevarēsi citus pazemot.Gribētu tevi satikt un paskatīties, cik drosmīga tu patiesībā esi.Pie datora jau katrs var tēlot varoni.Man tev ieteikums, depresīvā padla-norij savu žulti un aizej nošaujies.Pasaule uzreiz kļūs gaišāka.

Ausainītis 06.05.2012

Atkal salasījušies vieni supereksperti! Saulīite raksta par reālajām "ātro" iespējām un pienākumiem, toties parējie, ja tik gudri esat-varējāt iztikt bez "ātrajiem", ārstēt paši.

č Čabatiņa25 06.05.2012

Ja tu, saulīt, spētu manu sūdzību izlasīt neburtojot, tad noteikti par lielu izbrīnu, tu ieraudzītu, ka esmu uzrakstījusi-Talsu "ātrie" atteicās braukt, nevis VISI.Arī komentāros nav pieminēti ne Liepājas, Rēzeknes, Kuldīgas utt. "ātrie", bet tieši Talsi.Saproti?T-A-L-S-I.
tu tiešām domā, ka spēj radīt manī kaut kādus pārdzīvojumus ar saviem komentāriem??? :D
Nu tad lasi un raudi-šajā portālā nekad vēl nebiju rakstījusi nevienu komentāru, sūdzību utt.Tikai vakar palasot pēdējā laikā rakstītās sūdzības par slimnīcām un ārstiem, tur ieraudzīju tavus komentārus, bet citos rakstos no tevis nav ne smakas.Un nevērtē sevi pārāk augstu uzskatot, ka par tevi domāju vai lasu tavus nožēlojamos komentārus.Vienkārši tev nav tiesību kādu apvainot vai pazemot, pat šeit ne.Un ja tu uzskati, ka drīksti komentēt sūdzības nedomājot ko raksti, tad atkal brīnies-arī citi cilvēki drīkst šajā portālā rakstīt sūdzību par ko un kā vien vēlas.Un neuzspied citiem savu viedokli.Doma, ka esi pārāka par citiem, samaitājusi tavu psihi.
Lai tev jauka un veiksmīga nošaušanās! :))))

Ausainītis 06.05.2012

Čabatiņa zobu norāva! Urrā!

č Čabatiņa25 06.05.2012

Vai, kā saule aizsvilās! :D
Tieši tava dzīve ir nožēlojama, jo tu tik vien spēj-savas negācijas uz citiem izgāzt.Starp citu, pirms nošaujies, aizej pie psihiatra uz konsultāciju un pajautā, kāpēc anonīma cilvēka sūdzība tevī izsauc tādus pārdzīvojumus!? :)
Un ja esi pārliecināta, ka nošaušanās tev nedraud, tad jācer, ka būs kāds labs cilvēks, kas tevi nošaus. :D

P.S.:tava diena laikam nav izdevusies, jo mani tu aizvainot nespēj!Uz garīgi slimiem subjektiem neviens neapvainojas!

Ausainītis 06.05.2012

Čabatiņai niks Sauliite izsauc tādu pašu reakciju, kā bullim sarkana lupata. Ko tas varētu nozīmēt?

B Beta 06.05.2012

Pašai bija situācija, kad bērēs omīte noģība, pēc tam sāka vemt. Kamēr palīdzēju omītei, citi radinieki sauca "ātros", tad nu es dzirdēju kā satraukumā cilvēki stāsta adresi, patiešām galīgi murgaini, ielu nosauc nepareizi, kapus nepareizi un no stresa tikai kliedz klausulē, ka tur neviens neko nesaprot. Paņēmu klausuli, pateicu, ka esam Mežaparkā pie otrajiem meža kapiem, sameklēšu precīzākus orientierus un pārzvanīšu, tā arī izdarīju un gaidījām. Brigāde 12 minūšu laikā bija klāt (pārbaudījām pēc telefona izejošā zvana), lai gan, ja godīgi, jāsaka, ka likās viņi brauc veselu mūžību - tas laikam kā tajā teicienā par minūtes garumu un kurā tualetes durvju pusē gaidi.
Tā, ka ņemiet vērā, Jums pašam var likties, ka visu ļoti loģiski un saprātīgi izdariet, bet, ja zvana pieņēmējs nesaprot, varbūt palūdziet kādam citam palīdzēt izstāstīt, kur jūs atrodaties.
Arī kliegšana uz dakteriem diez vai kaut ko atrisinās. Pašai darbs saistīts ar cilvēkiem - man nu ir jāprot saglabāt miers, kad man kliedz virsū, bet mans darbs ir krietni mierīgāks kā dzīvību glābšana.

č Čabatiņa25 07.05.2012

Saulīt, tev par šo informāciju ir taisnība, lai gan ilgi Google meklēji. :)
Man tevi jāapbēdina-Talsos, tāpat kā Ugālē ir ātrā palīdzība.Un vispār, kur tu rakstā izlasīji, ka mēs ar vīru saucām "ātros"?To darīja cilvēki, kuri pirmie piestāja cietušajiem palīdzēt.Vīrs viņiem jautāja vai ātrā palīdzība ir izsaukta un tad arī tika pateikts, ka Talsi atteicās baruakt, bet būs no Ugāles.Policija atbrauca pirmā un arī bija pārsteigta par to.Ja tu tik izmisīgi aizstāvi ārstus, tad pasaki, cik normāli ir
1. ārstēt pacientus pa telefonu un divus gadus ne reizi neatbraukt mājas vizītēs un atteikties pieņemt poliklīnikā;
2. neatšķirt zvīņu ēdi no alrģijas pumpām;
3. prasīt naudu par potēm pret ērču encefalītu, kad tās apmaksā valsts;
4. bērnam rakstīt tikai maksas nosūtījumus pie nepieciešamā speciālista;
5. cilvēkam, kuram no ceļgala griežas ārā disks, pateikt lai pārstāj ēst maizi un aizsūta mājās;
6. cilvēkam ar aklo zarnu izraksta nomierinošas tabletes un pasaka, ka sāpes vēdera lejasdaļā izraisa stress;
7. prasīt no 12 gadīga bērna pacienta nodevu;
8. atstāstīt saviem draugiem, paziņām un radiem citu pacientu slimības vēstures.
Lai gan šo visu nerakstu no savas pieredzes, varētu vēl rakstīt līdz bezgalībai.Pietiekami daudz arī plašsaziņas līdzekļos tiek runāts par ārstu neprofesionalitāti, naudas kāŗi utt.Tāpēc klusē par to, ko nezini un padomā vai ir vērts pazemot citus, nezinot kā ir patiesībā.Kāpēc tad Sudzibas.lv tiek ievietoti tik daudz rasktu par ārstiem, slimnīcām utt.?Tāpēc, ka cilvēkiem nav ko darīt un gribas viņus nepatiesi apvainot?Visi jau nav tādi kā tu! :)

Ausainītis 07.05.2012

Čabatiņa-beiz reiz savas pasakas no sērijas:Viena tante teica, un ej strādāt, vai tad tu neredzi, ka tev no bezdarbības ir sākušās halucinācijas!

č Čabatiņa25 07.05.2012

Ausainais trolli!
Tev laikam ir grūti saprast, ko nozīmē vārds "ignorēšana"!?Tu bāzies virsū ar saviem pirmklasnieka tekstiem un domā, ka esi šausmīgi gudrs/a.Man atšķirībā no tevis ir ģimene un draugi, un viņu pieredzes arī aprakstīju.
Par manu darbu nesatraucies.Kad vajadzēs, tad strādāšu.Bet skatos, ka tev gan ir ļoti atbildīgs amats-portālā Sudzibas.lv rakstīt komentārus!

Ausainītis 07.05.2012

Nabadzīte, skatos tavi draugi un ģimenes locekļi ir vieni vienīgi neveiksmnieki un sūdzmaņi.Labi, es esmu ausains trollis, bet tu toties vesa un novalkāta pastala, ne čabatiņa-kā tu lepni sevi dēvē!

inessa1070 07.05.2012

Man personīgi nekad mūžā nav bijis problēmu ne ar ātrajiem, ne ar citiem ārstiem, bet šausmas kā jūs te varat ņemties.Dažos forumos esmu piedalījusies un nekur tādu savstarpēju, niknuma pilnu apvainošanu neesmu redzējusi. Viss sākās, kad iegāju Spoki.lv, lai zinātu kur mans bērns vislaik "zavisajet", un tur uzzināju, ka par spoku portālu ir daudz sūdzību no bērnu vecākiem .No turienes pa saiti var nonākt līdz šejienei. Jā...

P prikindel 07.05.2012

Drausmas, ko tā Saulīte var ņemties!!! Tas tev kkas personisks vai? tu strādā uz ātrajiem vai ko??? vai esi tā dispečere no Talsu nodaļas, kas rupji atteikusi cietušajiem? ko tik personīgi varēji uztvert šo sūdzību... es neredzu iemeslu, kāpēc cilvēkam būtu jāapmelo ārstus... saprotu vēl kkādu kompāniju apmelo te konkurenti, bet kkādu sūda mazpilsētas slimnīcas nodaļiņu ta priekš kam??? pffffiiii... neloģiski man tas liekas... Es ticu, ka tas varēja notikt... Bet teikšu, ka ar to jācīnās - ne tikai visādām Saulītēm nedot garlaikoties šajā portālā (kgan ierakstot te arī roka nenožūs), bet tiešām kkur vērsties uz iestādēm...

S Sallija 08.05.2012

Saulīt, liecies tu vienreiz mierā!
Cilvēks uzrakstīja sūdzību, bet ne jau par tevi.Vai varbūt tomēr?
Tu kā izmeklētājs Caps prasi no cilvēka kaut kādus pierādījumus par sūdzības patiesumu.Ar kādām tiesībām?Cik zinu portāla noteikumos nav teikts, ka sūdzību iesniedzējam jāpieraksta klāt pierādījumi, lai varētu teikt-sūdzība ir patiesa.Tad jau visas šeit rakstītās sūdzības ir meli vai puspatiesības.Un vispār, kā internetā var kaut ko pierādīt?
Tev tiešām ar psihi kaut kas nav lāgā.

Pievienot komentāru

Pozitīva Neitrāla Negatīva
Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes