www.sudzibas.lv Sadales tīkls Nereālas izmaksas

Sadales tikls AS - Nereālas izmaksas

Es nesaprotu, kāpēc man liek maksāt par pieslēguma ierīkošanas 60 % no darbu izmaksas, ja pēc tam visi vadi un skaitītāji pieder 100 % AS "Sadales tīklam" un vēl man būs jāmaksā par tīklu apsaimniekošanu katru mēnesi? Summa ir astronomiska (ap 2500 eur), ņemot vērā, ka būve atrodas 2.5 m no esoša ievilkta vada (pie kura formāli nu nekādīgi nevar pieslēgties, lai gan tiem pašiem AS "Sadales tīkls" tie pieder) un 6-10 m no elektrības staba pāri ielai. Papildus man būs jāsedz visi projektēšanas izdevumi, kas arī nav mazi.Visvairāk mani mulsina tas, ka nav iespējams pārbaudīt tāmes patiesumu, tā ir ļoti aptuvena un nepārskatāma. Cik darbinieki šim darbam būs noslogoti? Cik stundas tie strādās? Pie kam, materiālu izmaksa ir tikai ap 200 eur! nu labi, atbrauks traktors uz stundu (nevaru iedomāties, ka 2 metrus rok ilgāk). Labi, projektētājs saņems kaut kādu naudu par 2 dienu darbu. bet kur tie 2500 eur- nesaprotu, jo mums Latvijā vidējais atalgojums ir 4 eur/stundā. Protams darbinieki saka, ka ir tā un mainīt neko nav iespējams. Nav arī iespējas izvēlēties citu pakalpojumu sniedzēju, jo tas ir monopols. Vai vēl ilgi mūs čakarēs?

G

Komentāri (9)

R ri4y 22.07.2015

Nav monopola jau pusgadu vari izvēlēties vienu no četriem elektrības tirgotājiem LV

M moins 22.07.2015

ri4y tu stulbs, vai slims? Runa nav par tirgotājiem, bet par piegādātājiem. Un tur tikai monopols- sadales tīkli.

R ri4y 22.07.2015

Piedodiet moins, bet Jums smadzenes saspiestas, paši būvējam Gulbenes rajonā elektrostaciju un visus noteikumus zinam! Var pašam izbūvēt tīklus, vispirms iesniegt detālplānojumu ST, lai tas derētu ES standartiem iznemt atļauju būvēšanai EM un pēc tam vietējā būvvaldē, iegādājies materiālus, noalgo strādniekus. Pēc projekta pabeigšanas pieaicini ST darbiniekus pieslēgšanai un testēšanai 3 dienu laikā, kas ir bez maksas, ja viss ok, lieto enerģiju un iegādājies no kā vēlies!

M moins 22.07.2015

Tieši man ar saprašanu, bet galvenais ar izpratni, par tekstu, viss ir kārtībā.
Būvēt un saskaņot jūs tur varat kaut ar nelabo, bet ''gelatinka'' rakstīja, ka monopols ir ST.
Ja jau esi tik gudrs un visvarošs- lūdzu, izdari cilvim pakalpojumu un atrodi kādu kompāniju, kas nav ST un atrisini to problēmu...

R ri4y 22.07.2015

http://www.meistari.lv/lat/katalogs/?cat=18
un google kā palīgs

R Rihards Skudra 06.11.2015

Cien, AS "Sadales tīkls"!
Savā laikā (jau neatkarības gados) tika veikta transformatora punkta rekonstrukcija, Dunavas pag. "Dzegūžu" zemes īpašumā. Tika nomainīts transformatora punkts no četrkāja uz divkāju (apmēram, tas notika 1998gadā).Rekonstrukcija s laikā TP tika pārvietots no melorācijas grāvja malas uz esošā lauka vidu. Līdz ar ar to zemes īpašniekam praktiski tika paralitizēta visa zemes īpašuma saimnieciskā darbība. 2015.gada 16.novembrī tika veikta 20 kV līnijas zemes attīrīšana no krūmājiem. To veica SIA "Vējakalni A.V." . Zeme tika sajaukta ar koku safrēzētām atliekām un izkropļots esošais zemes reljefs. Es ceru, ka zemes īpašums pēc šādām darbībām tiks sakārtots tāpāt kā Rīgas teritorijā. Uzbērta melnzeme un iesāta zālīte.

R Rihards Skudra 06.11.2015

Kur ir labi apmaksātie A S "Sadales tīkls"juristi? Nu panākat priekšā! Atbildat!

A Ainis paulins 21.05.2017

ticiet man,tur nav jega tiesaties.tur valda ista 90 to banda.lai veicas!

R Rihards Skudra 06.11.2015

Pēc 2015.gada 06. novembra SIA "Vējakalni A.V."darbībām, mana zeme Dunavas pagasta "Dzegūzēs" ir pārvērsta par tankodromu. Uz zemes esošie koki ir sajaukti ar zemi un nekam vairs nav derīgi, ne malkai, ne lietas kokiem.Visas darbības tika veiktas bez zemes īpašnieka atļaujas.

Pievienot komentāru

Pozitīva Neitrāla Negatīva
Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes