www.sudzibas.lv Medicīnas Sabiedrība ARS Dr. Cekulas attieksme!!! Zem katras kritikas!

ARS Medicīnas Sabiedrība - Dr. Cekulas attieksme!!! Zem katras kritikas!

Gribēju pastāstīt par vienu, manā skatījumā, šausmīgu ārsta apmeklējumu Arsā. Negribas ticēt, ka ārsts ar šādu attieksmi vēl strādā medicīnā.
Š. g. 20. augustā plkst 11:45 man bija grūtniecības sonogrāfs pie datkteres I. Cekulas. Esmu 6. grūtniecības mēnesī. Subjektīvu iemeslu dēļ vizīti nokavēju par 10 minūtēm. Pieklauvējot pie kabineta durvīm un vaicājot pēc dakteres, pretī saņēmu jautājumu, ko es gribot un, lai paskatoties pulkstenī, es esot nokavējusi un viņa jau izslēgusi datoru. Es ļoti atvainojos, ka esmu viņu aizkavējusi, bet es tomēr vēlētos tikt izmeklēta. Man līdzi bija atbraucis dēlēns, kuram ir 6 gadi, gribējām kopīgi paskatīties uz brālīti. Pēc ieiešanas kabinetā dakterīte demonstratīvi gāja ieslēgt datoru, visu laiku audzinot mani, cik slikti ir kavēt un kādas liekas darbības viņai tagad manis dēļ esot jāveic, arī brīdinot, lai es tagad gaidu kamēr dators iesils uz ko atbildēju, ka, protams, gaidīšu. Pa šo laiku nepārtraukti mani audzināja, es gan mēģināju kaut kā turēties pretī un aizrādīju dakterei, ka neesmu ieradusies uz skolu un viņa nav skolotāja, lai mani audzinātu, galu galā pietiekami daudz maksāju par vizīti! Sev par nelaimi, steidzoties biju aizmirsusi Mātes pasi mašīnā, un tas man nekādi nepalīdzēja kontaktā ar „dakterīti”, kura mani turpināja strostēt un dusmās vēl uzjautāja, vai es vismaz atceroties, kad man bija pēdējās menstruācijas. Protams, ka es atceros, nedomāju, ka uz ARSu nāk sievietes, kas nezin, kad bija pēdējās mēnešreizes, labi, ka nejautāja vai labi zinu, ka gaidu bērnu. Tajā laikā mans dēls sāka raudāt un saukt, lai izlaižu viņu ārā no kabineta, tad mans mērs bija pilns, paņēmu aiz rokas savu raudošo bērnu un izgājām no kabineta. Lieki laikam piebilst, ka aiz kabineta durvīm arī man asaras saskrēja acīs atceroties piedzīvoto.
Dakterīte mums svētku dienu bija pārvērtusi par murgu!
Nav vērts pat minēt iemeslu, kāpēc nokavēju, jo man kā grūtniecei arī turpat gaitenī būtu varējis palikt slikti. … bail pat domāt kādas sekas varēja uz manu vēl nedzimušo bērniņu atstāt šāda asa vārdu pārmaiņa ar, tā saukto, dakterīti.
Cekula - ir jābūt tiešām ar stipru nervu sistēmu un sevi necienošai, lai pie šīs sieviertes ietu uz vizīti!

S

Komentāri (16)

B bulba 16.09.2009

oj, teikšu godīgi arī man ir nācies tikties ar tādiem dakteriem, nau'du ņem bet atdeves nav nekādas, tikai vaimanā ka nemaksā. Vai nu prīvātās klīnikas un konkurence kur par klientu aprūpe vai arī valst un dotācija, bet ne privātais, maksas un valsts telpas un aparatūra...medicīna galīgi ir tūtā...

O ooo 16.09.2009

Nenem galva, novelu veselibu Tev un mazajiem;)

A Agnese 21.09.2009

Vai naudu Jus panemat atpakal, jo Jus nesanemat nekadu servisu, manuprat.
Un rakstiet sudzibu-tagad daudz labu un laipnu arstu mekle darbu un tadiem cukam, nav vietas medicina, it ipasi ja strada ar grutniecem un berniem!

A Anita 05.10.2009

Diemžēl arī man tieši šīs pašas dakteres bija ļoti nelaipna vizīte. .. Vizīti ļoti gaidīju, jo uz norādīto termiņu vajadzēja pierakstīties vismaz mēsnesi iepriekš. Mana dakterīte bija teikusi, ka šī būšot pamatīga vizīte, vismaz 1/2 stundu garumā un ka daktere visu redzamo sīki apstāstīšot. Es ierados uz vizīti tieši norādītajā laikā, tuvojos kabinetam, kad daktere vēlējās iet prom un slēdza ciet durvis. Ar smagu nopūtu durvis tika atslēgtas. Piedāvāju dakterei, ka varu uzgaidīt, ja viņai nepieciešams iziet. Vizīte ilga labi, ja 10 minūtes, tika dotas strupas un nelaipnas komandas kā "aiz aizslietņa!", "gulieties!", "augstāk!", "nu augstāk taču!". Manāma nepatika, steiga, nelaipnība. Man tiešām bija bail viņai ko jautāt. Uz lūgumu paskaidrot izprintēto bildi sekoja atbilde, ka mana daktere man visu paskaidrošot. Lieki bilst, ka grūtniecības laikā visu uztver daudz emocionālāk. Tā asaras valdīdama no kabineta izgāju.

A aija 09.10.2009

nu Cekulai par kavēšanos būtu jāstāv klusu gan!!! Nesen biju stabu ielas klinika, dr nokavēja pusstundu, ieradās ar saviem vismaz 12cm augstajiem papēžiem un pat neatvainojās..Lēnā garā ielīda kabinetā un pēc laika garlaikoti pavaicāja administratorei..nu kurš tad pie viņas...Protams, ka nekad vairs neiešu pie viņas..Tā vnk ir attieksme un klaja necieņa pret pacienta laiku..un prtms inteliģences līmeni ar demonstrē

I Info 09.10.2009

08.10. Preses relīze (2009-10-08 / 10:24)
08.10.2009.

Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA), Latvijas Slimnīcu biedrības un Latvijas Pašvaldību savienības vadības pārstāvju ārkārtas sanāksmē 7. oktobrī ir konstatēts, ka valdības vilcināšanās piešķirt papildus finansējumu veselības aprūpei pēc būtības liek gatavoties slimnīcu slēgšanai 31. oktobrī. Sanāksmes dalībnieki vienojās par kopīgu rīcību, lai pārliecinātu valdību un starptautiskos aizdevējus ievērot Latvijas iedzīvotāju tiesības uz valsts apmaksātu neatliekamo medicīnisko palīdzību atbilstoši Satversmei un Eiropas Savienības Pamattiesību hartai. Konkrētāku rīcības plānu nolemts izstrādāt nedēļas laikā.

Informāciju sagatavoja LVSADA biroja vadītāja V. Lipska (tel. 67847300
Source www.lvsada.lv/?act=298

L Leina 11.10.2009

Nu lasu un brīnos, pie dr.Cekulas jau eju diezgan ilgu laiku, bet man ir vislabākās atsauksmes, eju pie viņas gan kā pie ginekologa, gan kā pie USG speciālista.

A Aina 11.10.2009

un nez kaada velna peec dakterei buutu jaapaciesh visas gruutniechu kapriizes???

K kika 21.12.2009

Tas ir viņas darbs.Un katam darbam ir sliktās puses.

E Eseseseseseseses 21.12.2009

Pirmkaart, suudziiba nav par ARSU, bet gan dakteri Cekulu, to arii virsrakstaa vajadzeetu noraadit. Otrkaart, rakstaa un komentaaros neredzu gruutniechu kapriizes, izklausaas peec normaalaam sievieteem. Daktere gan skiet iisto profesiju nav izveeleejusies..

. ....kl 21.12.2009

A ko staigājat pie dārgām dakterienēm? Domā, ja ARS, tad Tevi tur uz rokām nēsās. Varbūt kādreiz pamēģiniet aiziet pie NEdārga ārsta. Es vispār eju uz parastu poliklīku un man nav sūdzību par ārstiem.

Tie dārgie ārsti vienkārši ZAŽRALISJ (latviski nevarēju piemeklēt īsto vārdu).

H Hrjusha 22.12.2009

Vispār piekrītu iepriekšējam komentāram. Jo dārgāks ārsts, jo vairāk sūdzību. Varbūt tomēr labāk apmeklēt tādu ārstu, kas neprasa par vizīti n-tos desmitlatus.
Neesmu te redzējusi sūdzību, ka samaksājot ārstam piecīti, saņem sliktu apkalpošanu.

M Marta 13.10.2011

Es nebiju ne grūtniece, ne ar nokavēju. Vienkārši USG lai paskatītos vai nav kādas nevēlamas izmaiņas. Attieksme šausmīga un likās arī galīgi neprofesionāli, aplami secinājumi. Dr. Cakulu neiesaku. Citi dr. cik gadījies ir ok.

M Maša 06.12.2011

Man jau reāli ir līdz kaklam šīs kaprīzo sieviešu sūdzības par ārstu attieksmēm un tamlīdzīgi!
Nu bļāviens! Izej no mājas laicīgi!!! Piezvani ārstam, ja tev kaut kas ir atgadījies! Visiem vienmēr šķiet, ka ārstiem darīt nav ko kā nez cik ilgi sēdēt un gaidīt, kad kāda kārtējā kavētāja ieradīsies. PIEZVANI, ATVAINOJIES, ka kavēsi! Nesaprotu, kas tur tik grūts. Ja atļaujies iet pie viņas, tad noteikti telefons tev arī ir. Totālākais sviests! LV cilvēkiem vispar ir kaut kāda idiotiska attieksme pret ārstiem. Man reāli prātā neienāktu kavēt vizīti. Ja arī kaut kādu iemeslu dēļ es kavētu, noteikti piezvanītu un teiktu, ka kavēšos, lai pagaida.

S Sfinksa2012 27.09.2012

Es pilnigi nepiekritu tam sievietem kas te saka ka pashas pacientes ir vainigas. Visiem gadas nokavet un ja tas ir tikai 10minutes tad visbiezhak ja nakosho cilveku var pienemt un panemt nokavejushos ka nakosho. Es ari esmu pietiekoshi arzemes dzivojusi un nekad neesmu pat brivaas klinikaas rdzejusi tadi rupju attieksmi no arstiem, masam un ari registraturas darbiniekiem ka latvija. Un ja, diemzel, ejot pie privatajiem arstiem attieksme ir vissliktaka. Lauku arsti ir daudz iejutigaki un sanem niecigu samaksu. Es ceru pacienti protestes un varbut pat iesudzes tadus neprofesionalus arstus un vienkarsha laipniba un sapratne bus biezhak sastopama Latvijas kliniku, slimnicu gaitenos!

Z Zuzie 01.08.2014

Esmu bijusi uz 2 USG pie viņas grūtniecības laikā, ļoti jauks un pozitīvs cilvēks, ar ieinteresētību aprunājās un deva padomus. Tas galīgi nebija uzspēlēta pieklājība, jo esmu maksas pacients - to tak var just, interesē vai nē.
Protams, es nenokavēju :D - jo nu kavēt ārsta vizītes galīgi nav cool, labāk pagaidīt pie durvīm un sagatavoties, nomierināties.
Bez tam vismaz tagad kā grūtniecei ļoooooti bieži pie ārstiem ir gadījies, ka atnāku 10-15 minūtes ātrāk un tieku iekšā uzreiz, jo iepriekšējā paciente nav atvilkusies laikus. :) Izdariet secinājumus, ka kavēšana nemaz tik reta parādiba nav un skaidrs, ka ārstu var piebesīt.
Nu un, protams, kā pasaulē iesi, tā pretī saņemsi. Ja ar baigajām pretenzijām un cepienu, pretī saņemt patiesu smaidu un pieklājību ir grūti.

Pievienot komentāru

Pozitīva Neitrāla Negatīva
Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes