www.sudzibas.lv Arhitekts Valdis Liepa buildart.lv Papildus naudas "izspiešana" par ēkas projektēšanu

Arhitekts Valdis Liepa buildart.lv - Papildus naudas "izspiešana" par ēkas projektēšanu

Pirms sadarbibas ar arhitektu Valdi Liepu NEKO NEKAD NEMAKSAJIET pirms nav parakstits rakstisks ligums, jo reali finala Jums naksies skirties no divas reizes lielakas naudas summas par projketu ka bija norunats.
Shema:°
Aizbrauc pie vina . Vienojaties par kadu projektu un mutiski norunajat cenu (pirma bridi liekas tiri laba) . Valdis notelo ka vins tads naivs cilveks un ari " godigs", izludzas lai, Jus veicat pirmo iemaksu. Iekaro Jusu uzticibu. Sis grib pusi no summas. Nakosais solis tulit uz vietas Ansis uz datora fiksi fiksi sazime skici un labakaja gadijuma jau var to sniegt buvvaldei. Nemot vera , ka vini tik fiksi un uzticami strada rodas iespaids ka vinam var uzticeties. Un rakstiski nav parakstits ne projektesanas uzdevums nemaz nerunajot par ligumu.
Problemas sakas pectam , ja nav rakstiskas vienosanas tulit tulit projekts bus gatavs lielaka naudas dala parskaitita, bet tad izradas ka ir ir jamaksa vairak jo sazin kas tur jusu idejas pamainijas utt. - reali summa iznak 2 reizes lielaka neka sakotneja vienosanas.
Nauda ir samaksata un iznak divi varianti vai nu samaksat vinam vel papildus, vai nu pasutit vinu tris majas talak un taisit projektu pie cita, vai no tresais variants...

Komentāri (6)

Inženieris 19.05.2014

Par projektēšanas darbiem nevar vienoties mutiski - jābūt skaidram projektēšanas uzdevumam, cenai un termiņiem.
Mutiski var vienoties par nelielu darbu - skici, detaļu, mezglu, shēmu.

Valdis Liepa ir "tīri labs" arhitekts. Neko sliktu par viņu neesmu dzirdējis.

Bet Jūs taču arī iespējāms vēlējāties pēc iespējas lētāk, vai nē? Tāpēc arī neslēdzāt līgumu, lai nav papildus vēl PVN jāmaksā?

Iespējams projektēšanas gaitā Jums bieži domas mainījās un arhitektam bija nepieciešams veikt labojumus projekta, tāpēc arī gala izmaksas pieauga.

Šaubos arī, ka Jūs viņu pasūtījāt "3 mājas tālāk", vai 3 variants...?

K KristineS 21.05.2014

Vai, Inženiera kungs, cik Jūs visu pareizi aprakstāt. Pats arī visu noteikti tikai ar līgumiem utt. Malacis!

Taču ne visiem tā veicas. Droši vien arī Bērziņas kundze nepeldās naudas baseinos un tāpēc cenšas ieekonomēt kur vien var, kaut vai slēdzot mutiskas vienošanās ar godīga paskata kungu kāds ir Valdis Liepa, kurš piedāvā par pieticīgām naudiņām jeb dempinga cenām veikt darbus.

Pie tam, Bērziņas kundze, visticamāk arī nav inženiere un viņai pat īsti nav nojausma no kādām daļām sastāv projekta izstrāde, kādi resursi šajā gadījumā jāpiesaista utt. Tāpēc viņa diez vai var objektīvi izvērtēt, vai Liepas kunga nosauktā cena ir adekvāta vai nav. Pie tam Liepas kungam ir daudzi tipveida projekti, kur veicot nelielas izmaiņas, attiecīgais esošais projekts var tikt pielāgots ikviena vajadzībām bez astronomisku finanšu vai darba resursu ieguldīšanas. Un tāpēc Liepas kunga nosauktā zemā cena arī var nešķist tik aizdomīga.

Katrā ziņā arī mutisku vienošanos gadījumā:
1) par jebkuriem papildu darbiem arhitektam kundze bija jābrīdina iepriekš un jāvienojas ar viņu par darbu cenu PIRMS šo darbu realizācijas
2) Liepas kungam, ja kundze atsakās maksāt cenas palielinājumu, par kuru iepriekš netika brīdināta, ir jāatmaksā vismaz tā daļa darbu, par kuriem tika samaksāts (nu kaut vai skices utt, ko nu viņš uzskata par tās summas vērtu)

Ir skaidrs, ka Liepas kunga darbība ir gadu gaitā atstrādāta un lieliski funkcionējoša, jo cilvēki padarīti par viņa afēras ķīlniekiem - nauda atdota, bet "preci" var dabūt tikai tad, ja samaksā dubultā.

Var jau, protams, domāt un cerēt, ka Dieviņš Liepas kungam atmaksās, bet reāli vajadzētu informēt VID vai Ekonomikas policiju, lai iepazīstas ar Liepas kunga kontiem, kuros droši vien šad un tad ienāk mistiskas summas no privātpersonām, kas netiek deklarētas...

J juris ogre 22.03.2015

principā varu apstiprināt, ka šādu shēmu Liepas kungs izmantoja arī manā gadījumā. Ļaunu prātu gan uz viņu neturu, jo rezultāts bija man vajadzīgais un ātri, taču es tā nerīkotos. Klientus var piesaistīt ar ``atklātām kārtīm``, nevis sīkām mahinācijām.
Juris - Ogrē

J janisss1 20.04.2016

Labdien visiem. Arī es saskāros ar Liepu klanu! Bēdziet no viņiem un neatskatieties!!!

K Kristine 18.05.2016

Sveiks, mums arī ir tāda pati situācija bijusi - vai varam kā sazināties?

J janisss1 14.06.2016

varam.

Pievienot komentāru

Pozitīva Neitrāla Negatīva
Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes