www.sudzibas.lv 173PII RE: Sveiki mīļā

173PII - RE: Sveiki mīļā

173.Pirmsskolas izglītības iestāde Rīgā.Tiko jaunatveerts beernu daarzs,knapi 2.meenesis,darbinieki intensiivi-masveidaa iet prom,jo vadības attieksme ir neciešama,pazemojoša(aprunaashana aiz muguras u tt),darbiniekam nedrīkst būt savas domas,viedoklisja,pa shiem 2men.jau ir aizgaajusi5-7darbinieki.Vai tas ir normaali,atbilstoshi likumdosanai?Kur ir likums ka var atlaist darbinieku bez pamatojuma?Algu arii nemaksaa ka solits...?Beerniem ari var blaut virsuu un gruustit,sliktos laika apstaaklos vest aaraa...,raut aizkaajaam,rokaam?Vai juusu praat tas ir normaali???Un ar to jau shis staasts nebeidzas bernudarzs reali stradaa no septembra un tagad notiek aara darbi,siltinaashana,kraasoshana un tt,apkart ir stalazas berni iet ara un tt vajag notikt kadai nelaimei,nepietiek ar to ka bernam galva iesprust guultinaa un tt...Kaapec darbinieki ir vainigi ja kas salust,nedarbojas...piem. Izsit korkus un virtuvee nedarbojas pliitis par ko pavaram jaraksta paskaidrojums...?Reali pavars nau rekomindets iet pie korku sadales,pie elektribu kastes... Vadiiba var atlauties preci likt atkritumu spaini,ka darbinieks steika darzenus nomazga ne taja izlietne seko rupiibas,aizvainojumi utt.Cimdi karstajam pannaam nau,darinieki pasi kadus sagrapsta tadi ir...Audzinataja paligi par maz stradajot,grupinas aizskaru nau ... Ka tads beernu daarzs vispar ir atveerts beernu uznemshanai...​

Komentāri (4)

V vitakalva1 30.10.2014

Tam, kas sūdzās!
Varu pateikt, ka strādāju bērnudārzā, kur ir ļoti jauka un saprotoša vadītāja. Skolotāji un to palīgi iestādē strādā gadiem un kadru mainības līdz septembrim praktiski nebija, jo darbinieki, kas te strādā, zina savu darbu. Atverot jauno ēku un pieņemot jaunus kadrus, protams, ne visi izrādījās piemēroti profesijai - graudi atsijājās no pelavām un profesionāls kolektīvs formējās pamazām.
Daudzu apstākļu kopums - ievilkušie remontdarbi, tas, ka pieņemtie darbinieki nebija spējīgi veikt savus pienākumus un vadītāja papildus saviem tiešajiem pienākumiem, veica vēl desmitiem citu darbu, situāciju septembrī un oktobrī padarīja saspringtu, taču vadītāja veica visu iespējamo, lai to neizjustu bērni.
Pamazām darbā tiek pieņemti zinoši un profesionāli cilvēki un arī filiāles ēkā formējas laba komanda.
Esmu pārliecināta, ka ja vecākiem liktu izvēlēties - atstāt bērnu mājās vai tomēr vest uz bērnudārzu, pat ja tur vēl norit fasādes darbi, daudzi izvēlētos otro variantu, jo filiāles ēkas atvēršana krietni pavirzīja rindu un ļāva vecākiem strādāt. Turklāt pavasarī vecākiem tika dota izvēles iespēja - vieta bērnam vecajā vai filiāles ēkā un vecāku vēlmes tika respektētas.
Auklītes, kas rausta bērnus, mūsu iestādē nestrādā, tāpēc arī šai konkrētajai auklītei, darbs mūsu bērnudārzā tika uzteikts.
Septembra sākumā tiešām bija gadījums, ka puisītis, nezin kādā veidā, standarta gultiņas rāmī, pamanījās iebāzt galvu. Taču šādu situāciju neviens nevarēja paredzēt, jo šāda tipa gultiņas bērnudārzos izmanto visā valstī un līdzīgi gadījumi nav dzirdēti. Svarīga ir reakcija - tika darīts viss - izsaukti glābēji, kas bērnu ātri atbrīvoja un iztikām bez traumām.
Par to spaini un visām citām lietām! Jā, vadītāja bija palikusi bez pavāra un saimniecības vadītājas un pati veicot šos papildus darbus steigā iesvēra dārzeņus ne tajā traukā. Kļūda, kuras normālā situācijā nebūtu. Negribas attaisnoties, jo ir riebīgi apzināties, ka šādas ķengas sāk runāt cilvēks, kurš atlaists par nepiemērotību profesijai. Diemžēl no tā mēs neesam pasargāti.
Es novēlu šim cilvēkam atrast jaunu darbu, godprātīgi veikt savus pienākumus un ceru, ka visas šīs samazgas, kuras viņa izgāž rakstot sūdzības dažādām instancēm, nenolīs pār viņas pašas galvu. Jo ir taču teiciens - dots devējam atdodas.
Rīgas 173. PII vadītājas vietniece Vita Kaļva

Nopietnaa 30.10.2014

Sveika, Vita!
Protams visus ir sava veida probleemas un tt...bet, ja ir tik laba vadiba ka var aiziet tik daudz darbinieki...???Un neteiksu jau ka vecaaki, ja zinatu kaa izsturas pret beerniem butu apmierinaati...

S sienaaziitis 04.11.2014

Pirmkārt, sūdzības rakstītājam ieteiktu mazliet atkārtot elementārākos pareizrakstības likumus, citādi rakstības dēļ vien ir grūti šo sūdzību uztvert nopietni!
Turklāt, kā mamma, kurai bērns uzsāka bērnudārza gaitas tikai šogad, un tieši šajā filiālē, varu teikt tikai tos labākos vārdus. Bērns iet labprāt uz iestādi, audzinātāja atstāj kompetenta darbinieka iespaidu un mūsu bērna grupiņā neviens darbinieks nav aizgājis projām, cik zinu sporta un mūzikas skolotājas arī ne.
Turklāt kopš bērnudārzā nomainījās pavāri, bērns vakaros ir sācis mazāk ēst - tātad, bērnudārzā ēd vairāk un labprātāk, tāpēc dažiem darbiniekiem ieteiktu vēl "intensīvāk" mainīt darbu.

Nopietnaa 12.11.2014

SVEIKA, sienaaziit!
Nezinu kuraa grupinaa iet juusu beerns un mani tas neintresee, bet ja juss uzkatat ka audzinaataaja rausta beernu -tas ir jums pienemams, tad man nau komentaaru...
Ja beerns majas need tas nenoziimee ka b/d labi baro, iesaku apmekleet sis iestades virtuvi un paskatiities ko jussu atvasei dod est...

P.S
Te nau runa par pareizrakstības likumiem, bet gan par musu beerniem...

Pievienot komentāru

Pozitīva Neitrāla Negatīva
Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes